Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (520)

plakát

Agent bez minulosti (2002) 

Nadhodnocený snímek. Matt Damon co by Jason Bourne prochází všemi nástrahy jako nůž máslem, bez šrámu. Je téměř nesmrtelný. Zaujme i svým několika patrovým seskokem bez jediné bolístky. Umí rychle řídit, umí se prát, je rychlý, pohotový. Ničím nás nepřekvapí ani děj. Ten je jednoduchý, bez nápadu, bez zápletek. Vše je až moc přímočaré. Takových akčňáků už tu bylo...

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

V jedné ruce jsem držel zmrzlinový pohár, druhou rukou jsem byl připraven hrábnout lžičkou do poháru. Po několika minutách sledování úvodní části filmu jsem se přistihl, že pozice mých rukou zůstala zachována. Zavřel jsem zíravě otevřenou pusu a nestačil se divit. Tolik skvělých nápadů, jemná uhlazenost, líbivé francouzké tóny (ty dodávají filmu asi největší grády), brinantní výkon Audey Tautou ! Ta v roli samaritánky pomáhá kdekomu, ale sama by potřebovala pomoci, když se náhle zamiluje. Perfektní romanťárna s několika netradičními, ale za to výtečnými komediálními prvky. Je pravda, že jsem se v některých středních částí filmu malinko nudil, ale to možná proto, že jsem v tomto žánru asi "negramot". Ty francouzské tóny si budete broukat ještě několik hodin po konci filmu. Stejně tak pořád uvidíte tvář hlavní hrdinky. MIMOCHODEM: zhruba ve 36 minutě se objevuje zas a znovu melodie, kterou později zkompiloval DJ Tiesto (Adagio for strings) - jako jeden z největších trance hitů všech dob. Ta stále doplňuje veškeré velké party a diskotéky po celém světě. Mohli jsme ji zaslechnout už i třeba ve snímcích: Sloní muž, nebo Četa.

plakát

Americká krása (1999) 

Upřímně řečeno, tento film mne ničím nenadchl a ani nevzbudil žádné pocity. V každé té postavě mě chyběl nějaký charakter, výjmečnost nebo něco jiného, zvláštního. Celý děj mi přišel, že probíhá v jakési poloospalé rovině bez větších emocí. Možná takový příběh z normálního lidského života, pro který si člověk nemusí chodit daleko.

plakát

Anděl na horách (1955) 

Jeden z typických příkladů toho, že i když filmu dávám tři hvězdičky, mohl bych na něj (a zejména na tuten) koukat pořád dokola.

plakát

Anna (2019) 

Zajímavé napínavé zvraty s naivními prvky.

plakát

A-Team: Poslední mise (2010) 

Vcelku povedený průměrný akčňák. Několik dobrých efektů, zaměřeno na promyšlené, zběsilé akce, kdy nepřítel né a né hrdiny trefit. S ničím novým a převratným tento snímek nepřišel. Pouze příjemná oddychovka plná výbuchů, dělbuchů, výstřelů a útoků... (Dabing Pavla Soukupa Liamu Neesonovi byl katastrofický).

plakát

Austin Powers: Špionátor (1997) 

Jsou bláznivé komedie, které rozesmějí záměrně trapnými scénky, někde se tak hold úplně nezadaří...

plakát

Autoportrét (1989) 

Rád "fantazíruji", ale tohle je i na mě trochu moc. Kaše jak z haše...

plakát

Avatar (2009) 

Že někteří britové odcházeli po premiéře z kina a chtěli spáchat sebevraždu, protože náš svět není takový jako ten v Avataru? Musím říct, že film v 3D provedení je na efekty opravdu famózní. To asi splnilo účel filmu. Diváci sledují film s otevřenou pusou a "chtějí si sáhnout". Děj sice natáhlý do dvou a půl hodiny by se zkrátit dal, ale to by byl divák ochuzen o několik požitků z 3D- ve velmi pěkném provedení ! Zpátky k ději: Zhruba po jedné třetině se dalo dění do konce filmu předvídat, ale nevadí. Tento rodinný oddychový příběh se zápletkami všeho možného druhu a fantastické přírody plné všemožné havěťi je celkem poutavý, zanechá v člověku plno zážitků i okamžiků k zamyšlení.