Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný

Recenze (180)

plakát

Keep Watching (2016) odpad!

Po pekelně dlouhé době musím napsat, že tak nudný, dementní a zbytečný hovno už jsem dlouho neviděl! Můj teprve čtvrtý filmový odpad...

plakát

Mi mefahed mezeev hara (2013) 

Pořád moc nevím, co si o tom mám myslet... jako izraelci jsou prasata, udělat v podstatě neutrálně laděnej film skoro až komedie na tohle téma, kterej dopadne tím nejhorším možným způsobem, to jsem ještě neviděl. Mám z toho pocit, že poselstvím bylo ukázat, že takhle to v Izraeli chodí, všichni jsou na to zvyklí a vlastně se nic moc neděje a nikdo se tomu moc nediví.

plakát

Před půlnocí (2013) 

A pak se prožije pár let, všechny iluze a sny jsou pryč a člověk si uvědomí, že musí bojovat alespoň za to reálné málo, co z nich zbylo... završení trilogie stejně tak reálně ztvárněné a úžasné jako části předchozí.

plakát

Před soumrakem (2004) 

Druhá část trilogie přichází s dospělejším konverzačním dramatem, je střízlivější, naplněná životními pravdami, zkušenostmi a zklamáním. Jedna krátká zastávka a život může nabrat zcela jiný směr... tolik ze života v pouhých 80 minutách. Shit just happens.

plakát

Před úsvitem (1995) 

Linklaterova trilogie začíná úžasnou, idealizovanou, avšak nenásilnou konverzační romancí. Rozhodně je to trochu pohádkové, ale troufám si tvrdit, že účastníci čerstvě začínajících vztahů si ve spoustě případů pamatují svoje první chvíle právě nějak takto...

plakát

Carrie (2013) 

Bylo to moc pěkně natočený, byly tam moc pěkný moderní efekty, který před bezmála čtyřiceti rokama nebyly možný, ty děcka to dokonce na začátku už aji mohly točit a následně plesknout video chudáčka menstuující Carrie na fejsbuk... a jinak byl film děsivej asi tak jako klasickej Bambi od Disneyho, z té holky měl jít strach už v průběhu celýho filmu, když začíná objevovat svoje schopnosti a ne že budu mít pocit, že se čumím na posranýho Harryho Pottera... a na konci? tam, kde jsme měli sledovat to největší peklo z celýho filmu? No tak na tom konci jsem měl jedině strach, jestli to štěně, co bych po ní mrdnul na uklidnění by bylo dostatečně roztomilý, aby jí pomohlo.

plakát

Pacific Rim - Útok na Zemi (2013) 

Intelektuálně prázdná vizuální taškařice... byl to hodně silnej brain-wash i na letní popcorn blockbuster. Nicméně pokud vezmu závěrečnou poznámku "Pocta Rayi Harryhausenovi" jako prvotní myšlenku, pak tomuto vyprazdňováku zůstává určitá hodnota.

plakát

Insidious 2 (2013) 

Tak a ještě jeden kousek. K Insidious 2 jsem přistupoval naprosto skepticky a film jsem pouštěl bez nejmenších očekávání. Nakonec jsem byl velmi příjemně překvapen, nejprve je nutné zmínit, že Insidious 2 funguje i jako samostatný film bez nutnosti vidět první kapitolu (pamatoval jsem si velmi matně), druhou a možná nejdůležitější věcí je fakt, že jde o opravdu uhlazený horor, koukal jsem na něj tak trochu s předsudky a neustále hledal nějaké obrovské nelogičnosti v příběhu, až jsem nakonec zjistil, že minimálně hlavní prvky celého příběhu v rámci kapitoly do sebe bez problému zapadají. Opravdu jsem byl velmi příjemně překvapen...

plakát

Odpojit (2012) 

Moc dobrý... tohle a další podobné filmy by se měly pouštět děckám od základek až po střední a celé to zabalit do předmětu "Kyberzločin a ochrana vlastní identity" o četnosti jedna hodina denně přičemž rodiče by měli povinnost se s dětma podílet na domácích úkolech. V určitých momentech lehce přitažené za vlasy, ale situace, o kterých se v tomhle podařeném kousku vypráví, nejsou zas až tak nereálné. Režisérsky, herecky a scenáristicky velmi dobře zvládnutý snímek.

plakát

Plán útěku (2013) 

Vřele doporučuju... Arnold sice hraje a mluví trochu jako kokot... naštěstí se, ale na konci jakžtakž obhájí, proč se chová jako vlezdoprdelnickej santův pomocníček, kterej by bez váhání Sylvesterovy vylízal prdel (kdyby o to dvakrát požaádal). Nicméně je to zábavnej a napínavej film s klasickýma akčníma veteránama, dojde i na Arnolda s pořádným rotačákem a německý modlení... prostě paráda.