Reklama

Reklama

Mi mefahed mezeev hara

  • Izrael מי מפחד מהזאב הרע (více)
Trailer 1

Série brutálních vražd nezletilých dívek svede dohromady tři muže: otce poslední oběti toužícího po pomstě, policejního detektiva operujícího mimo zákon a hlavního podezřelého - učitele, který byl zatčen a následně propuštěn kvůli policejní chybě. (fullrose16)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (98)

topi 

všechny recenze uživatele

Izraelci překvapují svou žánrovou rozmanitostí na pomezí thrilleru a černočerné komedie. A daří se přímo skvěle! V půli sice trochu dochází dech, ale pak se zjeví taťka s letlampou a je vymalováno. Tvůrci si dokonce utahují i z Arabů a musím říct, že je to fakt prdel! Zajímavé propojení žánrů funguje a nevyznívá trapně, právě naopak. Vše ve jménu poctivé filmařiny, která parádně šlape po všech stránkách. Doufám, že tito tvůrci ještě někdy vystrčí růžky. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Když je hlava fuč, učitele zmuč!" "A tuhle slyšeli, pane Kohn? Židovský pedofil číhá u školy a láká školačky: Ahoj maličká, nechceš pár bonbónků? Prodám levně." "Tu neznám, pane Roubíček, ale znám jinou, lepší. Víte co je při mučení židovského pedofila nejdůležitější? Dodržovat plán a hlavně neztrácet hlavu!" "Pane Kohn, vždyť to nemá hlavu ani patu. Ztrácet hlavu při mučení nevinného. A nemlich kvůli ztracené hlavě. Kdyby radši dali hlavy dohromady a hledali tu dceru, dokud má živou hlavu!"  Zhodnocení filmu, aneb co jsem pomocí nářadí ZJISTIL ve sklepě: Nejen pár zfetovaných negrů, i leckterý obstarožní žid si umí pěkně zablbnout s letlampou... a izraelští policisté fakt nemají rádi hru na schovávanou (protože vůbec neumí hledat). Čtyři nehty kombinačkami strhávám, pátý mi nejde. Na plnou palbu by to muselo být víc rozverné (židovsky černohumorné) nebo naopak úplně bez srandiček, jen čistokrevný, kufr zvedající thriller. ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Chápu, proč byl Tarantino z toho filmu tak nadšený. Je to precizně vystavěný multižánrový zážitek a řeknu vám, že s přibývajícími minutami chvílemi až nesnesitelně napínavý. Mám rád filmy, u kterých není tak snadné odhadnout, co bude následovat, přičemž v případě Big Bad Wolves jsem celou situaci průběžně přehodnocoval až do samého závěru. Navíc - vzhledem k tomu, jak je to brutální a temný film - oplývá i povedeným humorem (dosti černohumorným, samozřejmě, občas ale i situačně přímočarým). Herci jsou typově naprosto přesní, režie precizní a vyprávění, ač táhlé, po celou dobu zcela soudržné... ani zbytečná minuta navíc. Skvělý film! ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

No teda. Z Izraele jsem snad viděl jenom tenhle jediný film, a pokud bych měl hodnotit národ podle jeho tvorby, tak bych si o Židácích nemohl myslet nic špatného, ale vlastně ani nic dobrého. Tahle mrda je vážně neuvěřitelný mix brutální komedie s ještě brutálnějším dramatem, což se vidí opravdu málokdy. Slabší povahy to nemůžou zvládnout. 90% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Izraelských filmů jsem zatím moc neviděl, pokud se nepletu, tohle je čtvrtý, a to ty předtím byly i v koprodukci. Rozhodně mě ale překvapilo, co mi Izraelci naservírovali. Téma stejné jako ve filmu "zmizení", ale pojetí spíše jako thrillerová komedie. A ono to překvapivě funguje. Ano, jsou zde momenty, které jsou směšné, a to i přesto, že tématika je hon na pedofila. Je to variace a to, co člověk může, co by měl, ale právě tím pojetím je tohle naprosto jiné. Je to kontroverzní, je to překvapivé, ale rozhodně to není špatné. Tohle chce odvahu, což se nakonec vyplatilo. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama