Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný

Poslední recenze (180)

plakát

Keep Watching (2016) odpad!

Po pekelně dlouhé době musím napsat, že tak nudný, dementní a zbytečný hovno už jsem dlouho neviděl! Můj teprve čtvrtý filmový odpad...

plakát

Mi mefahed mezeev hara (2013) 

Pořád moc nevím, co si o tom mám myslet... jako izraelci jsou prasata, udělat v podstatě neutrálně laděnej film skoro až komedie na tohle téma, kterej dopadne tím nejhorším možným způsobem, to jsem ještě neviděl. Mám z toho pocit, že poselstvím bylo ukázat, že takhle to v Izraeli chodí, všichni jsou na to zvyklí a vlastně se nic moc neděje a nikdo se tomu moc nediví.

plakát

Před půlnocí (2013) 

A pak se prožije pár let, všechny iluze a sny jsou pryč a člověk si uvědomí, že musí bojovat alespoň za to reálné málo, co z nich zbylo... završení trilogie stejně tak reálně ztvárněné a úžasné jako části předchozí.

Poslední hodnocení (2 929)

Lowlifes (2024)

30.04.2024

Renfield (2023)

29.04.2024

Tajemné Machu Picchu a Posvátné údolí Inků (2021) (TV film)

28.04.2024

Jedeme na teambuilding (2023)

28.04.2024

Chůva na zabití (2017)

28.04.2024

Vincent musí zemřít (2023)

27.04.2024

Neposkvrněná (2024)

24.04.2024

Fallout (2024) (seriál)

24.04.2024

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023)

21.04.2024

Reklama

Poslední deníček (3)

Aktualizace myšlenkových pochodů 15.7.2011 aneb jak jsem otevřel novou Cinemu

Tak prázdniny máme v plném proudu, filmy do sebe tlačím, ale jak já to vidím, je tu období, kdy mě už delší dobu žádnej novej film neuzemnil. Co se dá dělat, doplňuju alespoň resty z let předchozích a testuju nové seriály a výběr byl prozatím přinejmenším vždy uspokojující. 

Pokud jde ještě o svět filmu, zrovna jsem prolistoval novou Cinemu... když pominu to, že poslední tři měsíce má redakce termín vydání dost na háku, je tu přece jen z mého pohledu pár dalších zásadních zádrhelů. Jakožto dlouholetý čtenář tohohle měsíčníku jsem schopen zhodnotit vývoj kvality v těch několika letech. Po odchodu staré redakce v první řadě z časopisu postupně vymizel humor, nadsázka a a civilní čtivý styl psaní. Sice se to nečte tak dobře, ale pořád by se to dalo ještě zvládat, jenže ona je většina recenzí a článků tak hrozně subjetivní a suše napsaná, že mám mnohdy v půlce článku chuť přestat číst a rozervat časopis. Samozřejmě, že recenze je shrnutí osobního pohledu recenzenta na daný titul, ale měla by také poskytnout čtenáři možnost, aby si o filmu byl schopen utvořit určitý vlastní obrázek a podle toho se rozhodnout, zda je takový film pro něj nebo ne. Další věcí je obsah sám... v aktuálním čísle recenze končí skoro dřív než začnou a pak už jen retro, salon, srdcová záležitost, žurnál a podobný věci. Články o věcech, co se málokdy dostanou za hranici devadesátých let. Chápu, že je to časopis celkově o světě filmu, ale mám pocit, že se z něj stal manifest sebelítostivých ubrečených staříků pro lidi nad 40-50 let, kteří chtějí společně vzpomínat jaký to bejvalo. Opravdu tak nějak přestává poskytovat zajímavé a užitečné informace z moderního současného světa filmu a přitom témat a kinematografií některých zemí, na který všichni bezdůvodně kašlou, je tolik. Co tak vidím v okolí, tak pro mou generaci do 30 začíná být Cinema naprosto neatraktivní, což je docela smutné vzhledem k faktu, že je to v podstatě poslední filmový plátek na našem trhu. Chci jednou měsíčně držet v ruce souhrn aktuálních informací se špetkou případného vypíchnutí střípků minulosti. Protože pokud se jakožto filmový nadšenec budu chtít vracet do minulosti a dopl'novat si povědomí o kvalitních kouscích historie, tak si vyhledám hromady jiných zdrojů, za které nebudu dávat bezmála 100Kč měsíčně, když doufám, že získám současný rozhled.