Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi

Recenze (388)

plakát

Městečko Twin Peaks (1990) (seriál) 

Nejdokonalejší seriál co jsem kdy viděl. Vynikající atmosféra, úžasní herci a skvělá hudba. Ani minutku jsem se u toho nenudil a snad z ničeho mi neběhal větší mráz po zádech. Nikdy nezapomenu na infarktový 7. díl druhé série. Při pronesení věty "It is happening again" jsem myslel, že mi vyskočí srdce. Bob a jeho odraz v zrcadlech mi naháněl větší strach jak kterákoliv hororová postava. Nezapomenutelný klenot, ke kterému se kdykoliv rád vrátím.

plakát

Piraňa 3DD (2012) 

Velmi nerad to píšu, ale pro mě obrovské zklamání oproti vynikající pětihvězdičkové jedničce :-( U té jsem v kině skoro nedýchal, ale tohle mi nesedlo. Čekal jsem, že to bude horší, ale ne až tak. Gore scény na rozdíl od Ajova dílu mizerné (až na výjimky), napětí téměř nulové. Po zhlédnutí traileru jsem od toho teda očekával daleko víc. Kravina jak hrom, ale tak co už. Mohlo to být ještě horší.

plakát

Braindead - Živí mrtví (1992) 

Co na to říct?! Absolutní šílenost, naprostý úlet a maximum zábavy - nějak takhle Braindead vidím. Nasmál jsem se víc než dost (scéna s knězem na hřbitově či s miminem na dětském hřišti u mě vedou) a co se týče porce krve a hnusu, tak ta nasadila opravdu vysokou laťku. Tohle se Jacksonovi povedlo - skvělá podívaná, u které se divák nemá šanci nudit.

plakát

Uvnitř (2007) 

Jeden z nejkrvavějších a nejzvrácenějších hororů co znám. Vynikající atmosféra, napínavé momenty a vyhrocení brutality do takové míry, že mě to až nutilo zavírat oči. Po Noci s nabroušenou břitvou nejlepší francouzský horor, z těch co jsem zatím viděl. Dech beroucí jízda, pro milovníky krváků film jako stvořený. 8/10

plakát

Tajemství loňského léta (1997) 

Příjemný letní slasher. Sympatičtí hlavní hrdinové, výborný vrah v plášti a dobrá hudba. Jedna z těch vyvražďovaček, které nejsou zaměřeny na litry krve, ale na atmosféru, což je samozřejmě dobře. Nenudilo mě to, taky jsem se místy pořádně lekl (scéna u mola), ale přece jsem jen čekal trochu více napětí. 6/10

plakát

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975) 

Geniální dílo. Není třeba se více rozepisovat, tohle byl pro mně úžasný filmový zážitek bez jediné chybičky.

plakát

Noc žraloka 3D (2011) 

Zklamání. Po zhlédnutí traileru jsem čekal pecku jako Piraňa, ale té nesahá Noc žraloka ani po kotníky. Ani mi tak nevadil nudný děj jako minimum napětí a krve. Hlavní hrdinové jsou sympatičtí, ale jejich chování mě snad štvalo nejvíce. Škoda, sliboval jsem si od toho víc, daleko víc.

plakát

Insidious (2010) 

Dokonalé. Když mě naposledy dokázal takhle vyděsit Kruh, což byl můj první horor, který jsem viděl před 4 lety, tak to už je co říct... Mráz mi běhal po zádech od začátku až do konce a škubnul jsem sebou tolikrát, až jsem jednou málem spadl ze židle. Skvělý námět, děsivá atmosféra, napětí na každém rohu, dechberoucí zážitek. To se ani nedá popsat, to se musí vidět! Po Kruhu nejlepší duchařina jakou jsem viděl a jeden z nejstrašidelnějších filmů vůbec. Pro zajímavost, nejvíce šokující scénou pro mě byl matčin výklad snu, to jsem myslel, že mi vyskočí srdce :-).

plakát

Noční můra v Elm Street (1984) 

Jedna z těch nejskvělejších hororových záležitostí 80. let, nejskvělejší záležitost Wese Cravena. Strašně lituju dvou věcí, jednou je, že jsem dříve viděl remake (takže mi originál díky tomu nedopřál dostatek napětí, ale je "nečekaně" neporazitelný) a druhou je, že jsem si tuhle pecku nevychutnal jako jeden z prvních hororů a odložil ji až na dnešní den... Věřím tomu, že by ve mně vyvolala daleko více napětí a strachu jak dnes. Ale i tak jsem se bavil fantasticky, hudba byla výtečná a atmosféra snad ani nejde popsat. Pětihvězdičkový první díl vidím jako náběh na jednu z nejlepších hororových sérií v historii.