Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Oblíbené seriály (10)

Hvězdná brána

Hvězdná brána (1997)

Co dodat?Pro mě nejlepší seriál všech dob, asi i díky tomu, že jsem fanda sci-fi. Od prvního dílu jsem ho sledoval až dokonce 10. řady. Jen malokdy se stalo abych vynechal nějaký díl, a když už se stalo tak jsem si ho našel na netu nebo počkal do opakování...Promyšlené příběhy a všechny návaznosti. Některé díly sice nuda ale naopak třeba Časová smyčka stoji za to! R.D. Anderson v roli Jacka O'Neilla paráda. Postupem času se mezi mé oblíbene postavy vyšvihne i goa’uld Baal :)) Myslím si, že jde o víc než důstojné pokračování původního filmu z roku 1994.

Jak jsem poznal vaši matku

Jak jsem poznal vaši matku (2005)

Když jsem si poprvé pustil tenhle seriál, tak jsem vůbec netušil do čeho jdu. Musím ale říct, že si mě po prvním díle podmanil. Svěží a vtipný seriál, se kterým jsem za den strávil i 5 epizod. Každým dnem sleduji internet a vyčkávám na další díl. Skvělí, neokoukaní herci, snad jen kromě Alyson Hannigan ( Prcičky ). Hodně lidí ho srovnává s Přáteli, ale myslím, že oba tyto seriály jsou odlišné a stejně dobré... Těžko říct, vyrůstal jsem na Přátelích, ale pro mě je teď čislo 1 HIMYM. 100%.

Dr. House

Dr. House (2004)

Co dodát...jako by se Hugh Laurie narodil a byl na tomhle světě jen pro tuhle roli. Jeho charizma a osobitý humor hýbe celým seriálem. Není díl, kde by nevyplodil hlášku přesně šitou na danou situaci. Navíc se v seriálu objevuje plno známych, viceméně serialových, herců a pěkných slečen ;) Hudba použita v seriálu je taky super, vetšinou songy, neokoukane a příhodně sedíci k dané situaci. Záběry z operaci, popř. "co se v tom těle děje" jsou jen plusem a seriál tak dělaji atraktivnějším.

Bratrstvo neohrožených

Bratrstvo neohrožených (2001)

Na tomhle seriálu mě štvalo jediné... A to bylo to, že se pořád objevoval v telešopingu a ja ho ne a ne mít... Hodně jsem si oblíbil jednotlivé postavy a pokažde jsem byl naštvaný, když to někdo schytal. Akce ala vojin Ryan mě opět uchvátila. Aspoň má člověk šanci vidět, jak to tehdy doopravdy všechno bylo... Škoda, že měl jen 10 epizod...na druhou stranu se chystá "pokračováni" seriálu, tentokrat z bojišť v pacifiku...100%!

Hvězdná brána: Atlantida

Hvězdná brána: Atlantida (2004)

Jde o to, že tohle není SG - 1! Takže bych nerad srovnával. Postavy z původní SG se zde párkrat objeví a vždy jsem za to rád... Ale samotný seriál by se měl hodnotit samostatně. Začátek mi přišel divný, člověk je zvyklý na jiné postavy, jiný humor. Ale postupem času jsem si tuhle partu oblíbil a vtipné scény s dr. McCayem jsou vždycky uzemňující. Zlí mimozemšťani v podobě Wraitu taky ujdou, a není důvod se bát o nedostatek akčních dílu plných přestřelek. Hodně různych světů je taky ku prospěchu. Prostě další sci-fi seriál, který stojí za to.

Přátelé

Přátelé (1994)

Óooo díky ti Česká talevize, že jsi do naších krajin přivedla tento seriál!Někomu příjde, že první díly byly ty nejlepší...Já bych řekl, že ne... Až postupem času seriál gradoval a stal se kultovním pro tolik fanoušku po celém světě. Káždá epizoda našlapaná po okraj skvělými scénami a skvělým humorem.

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Nejlepší animovaný seriál. Provází mě už od dětství, coč je úctyhodné. Tolik serií si člověk u jiného seriálu dokáže jen stěží představit. Ale zde ne. Simpsonovi nenudí, naopak přichazejí stále z něčím novým. V průběhu jeho existence se jim prohnalo tolik známych osobnosti až člověk žasne. Pro celebrity je to většinou čest byt v takovém díle. Seriál postaveny na stále nových vtípcich, černém humoru a na kopě trefných rodičovských rad a rodičovské "lásky". Nestárnoucí žlutá rodinka, která, doufám, jen tak brzo neskončí.

Krok za krokem

Krok za krokem (1991)

Další ze seriálu, který mě provázel mladými léty mého života. Pokaždé, když se objeví jeho repríza, tak neváham a jdu se na něj dívat. Skvělí a vtipní herci v čele s Patrickem Duffym. Baví mě sledovat neustále vzájemné pošťuchováni mezi potomky obou rodin. Parádní vystoupení "Kouďáka" v každé epizodě, později nahrazen neméně dobrým Jasonem Marsdenem. U každého dílu jsem se fakt několikrát upřímně zasmal což je určitě plusem, oproti seriálům s nuceným humorem. Scénky jsou plynulé a na každou narážku se objeví okamžitá odezva. Paráda!

Battlestar Galactica

Battlestar Galactica (2004)

Sledováno na doporučení. Potřeboval jsem se zkomirající SG-U novou dávku sci-fi a ta se mi zde dostala. Ikdyž s onou SG-U to ma docela dost společného. Jen je to zde o hodně lepší, propracovanější, zapeklitější, atmosféra mezi lidmi na Galactice je taková více rodinná a mi k srdci přirostla o dost více než posádka Destiny... Pravda, že v jednotlivých dílech byly propastné rozdíly a některé stály za starou bačkoru. V tomhle případě by bylo nej kdyby se vyškrtaly a serial se zkráttil např. na 3 nabušené série. Většinou totiž zmíněné díly neobsahovaly nějak významější informace k ději a nijak ho neposouvaly kupředu. Zpracování vesmíru, bitev se mi spíše líbilo a řadil bych ho k tomu lepšímu co lze vidět. Cyloni trochu kostrbatí ale nehráli zde zas nějakou větší roli, u které by to bilo do očí... Kamera při oněch bitvách, či průzkumných misí byla našlapaná a dojem byl realnější - autentičtější až dokumentární a to jen podtrhovalo jak tenhle styl hezky funguje. Hudba byla skvělá, zazněla správně pokaždé kdy měla a já snad ani jednou nezaznamenal situaci kdy by chyběla nebo kdy by byla navíc... Už ve znělce je taková mystická a to se mi hodně líbi. Abych to shrnul. BSG je určitě skvělý a dobře propracovaný serial s herci, kteří tomu dávají šťávu, emoce a mají cit zahrát své role a dané situace na jedničku. Konec se mi líbil a jsem rád, že závěr nezůstal otevřený. Na druhou stranu, když už putování vesmírem, čekal bych více průzkumu planet a různych dobrodružství mimo lodě ve flotile. Řeči o Bohu byly mnohdy únavné ale postupem času trochu ustoupily ze scény což bylo pro mě jen dobře. Takže se přikláním ke čtyř hvězdičkovému hodnocení a s přívlastkem VYSOKÉ.