Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Deníček (7)

Ooo Seane…. ooo Seane

krásná noirovka s Seanem těsně předtím než se zrodí jeho životní role. Krasavec a zároveň trochu hajzlík. A ve scénách kdy jen tak “je” na plátně Vám dochází naplno že byl rozhodně nejšarmantnějším mužem Anglie. Celkově je zápletka krásně stavěná, barví se postavy, jejich motivy, černobílý film je na vrcholu díky kameře, která si dovoluje nejen statické rámování. Dostupné na Netflixu, rozhodně více než doporučeníhodné na “nedělní černobílý film”

long time no see

Víte poslední dobou jsem neměl zrovna do čeho píchnout, byl jsem vyběhanej jak lodní šroub a do budoucna jsem hleděl jak tanečník s dřevěnou nohou po 45 letech nucenejch prací. Faktem bylo že jsem už dlouho nezakopl o pořádnej kšeft, teda když nepočítám to pátrání po odcizeným autě. Byla to fuška, protože jsem došel k názoru, že odcizený, je celý tohle město. 

V poslední době si ujíždím na návratu k noir detektivkám, k těm filmům, co byly točený kvůli pomalé budované atmosféře bez nutnosti sázet do diváka každou vteřinou trik a další epičtější scénu. 

Filmy jako takový mi moc chybí. Není na to čas, jsem příliš dospělý a zaměstnaný životem, abych se mohl prokrastinovat od učení zamýšlením se nad uměleckou hodnotou amerického blockbusteru. S úsměškem vzpomínám na chvilky, kdy jsem tu některé uživatele v diskuzích zval k roztržkám na základě nesouhlasu v názorech. Inu život, snad budete mít všichni dost času na filmy. Všem to přeji. 

long time no see

Tex Avery

kromě Betty Boop se moc "dospělých" postav v dětských kreslených pohádkách nevyskytuje, velkým průkopníkem v tomto směru byl Tex Avery, který přetvořil klasické motivy Červené Karkulky a nebo Popelky, do šťavnatého burleskního kabátku, v hlavní roli s neopakovatelným vlkem a "Red Hot" tento motiv se stal natolik ikonickým, že byl použit ve filmech jako je Cool World nebo naprosto vykraden v Masce

Tex Avery

Nostalgie s Youtube

Pokud jste jako já vyrůstali společně s českým video trhem, jistě jste na začátku devadesátých let vysedávali s otevřenou pusou před snímky jako je Robot Jox, America 3000 a vším co béčková a někdy až žetková produkce ze světa dovála na naše obrazovky. Pro chvilku nostalgie pro Vás mám seznam 44 trailerů, best off scén a záběrů z kultovních sci-fi béček

Nostalgie s Youtube

Kultovní seriály: Batman a Green Hornet

Dnešní kino mě dost nakoplo, ještě víc ve mě podnítilo mé retro choutky a oblibu v 60. letech.

Pokusil jsem se někde objevit původního Zeleného sršně s Brucem Lee, ale je to opravdu těžké.

Zato jsem dokázal pořídit kompletní 3. sezony Batmana s famózním Adamem Westem:)

 

kdybyste někdo věděl kde získat Green Horneta tak Vám budu vděčný za jakoukoliv zprávu.

 

btw. uznejte že už v době kdy tohle použil Tarantino v Kill Billovi jste věděli že je to dobrý a zjištění že je to hlavní motiv Green Horneta je pro mě wow:)

Kultovní seriály: Batman a Green Hornet

Green Hornet ve Slováči, změny v Palace a hudební vložka

Dnes byl skvělý den, po probuzení kolem oběda, jsem dostal chuť jít na nějakou jízdu do kina. Bylo jasné že to chce zajít do Palace Cinema chytře jsem si po novém roce pořídil jejich slevovou kartu a tak pro mě nebylo příjemné přečíst si zprávu že je koupilo Cinema City. Co to zatím znamená? Obě firmy se ještě nevyjádřili jak se změní jejich strategie, ale zatím mám obavu, že 50,- bylo v podstatě vyhozeno oknem a proto je pro mě jasné, že minimálně pětkrát potřebuji zajít do Palace, než se změní viditelně majitel.

 

ČSFD projekce Sršně, mi utekla kvůli práci a cítil jsem nutnost si tuhle mezeru ve vzdělání doplnit. Btw. zbožňuju online rezervace, z pohodlí domova si říct kde chci sedět v kině a pak si přijet jen vyzvednout lupeny je největší zlenivělost jakou si užívám. Slováč mi nějak sám o sobě předznamenává to jak je vše v nějaké letargii a ospalosti. Jakoby nikdo nevěděl co bude a možná ani nechtěl řešit, prostě to funguje. Obsluha je dost flegmatická a když si u sálu beru 3D brýle z košíku s nápisem nepoužité, přemýšlím jestli tu někomu záleží na tom abych třeba ty obroučky neodcizil, ale asi tu je prostě lidem tak trošku všechno jedno.

 

Když už jsme u 3D, Hornet předvádí jednu z nejhorších konverzí jakou jsem kdy viděl. celý efekt vychází úplně zbytečně a to nejlepší co je vyvedeno v 3D jsou závěrečné titulky, proto doporučuji jít na 2D verzi.

 

Hornet, je podle mě těsně před bránami dokonalosti, Rogen dodal filmu svůj osobitý otisk ve formě scénáře a roli si napsal na tělo, doslova, z Britta udělal absolutního burana a hýřiče, podle svého charakteru. Chou zde skládá ohromnou poklonu Bruce Leeovi dokladem jsou skici které se objeví v bloku Katoa, řešení bojových scén, které vysvětlují rychlost s jakou Kato bojuje i nejslavnější úder v bojových umění "One inch punch". Co se Gondryho týče, byl jsem v očekávání co předvede, jeden z režisérů s dokonalou představivostí a vizualizací mne nutil přemýšlet jak uchopí látku. Zdá se mi že byl dost jasně vymezený a neměl možnost se na filmu citelně režisérsky podepsat. Waltz mne ale překvapil, nevím proč ale zdá se mi že zde trochu parodoval svůj výkon v Basterds ve kterém byl děsivý každým pohybem který udělal. Zde předvedl napůl komický výkon a přemýšlím co bylo záměrem. Diaz už rozhodně není to co bývala, věk se na ní podepisuje, o to víc mě potěšilo že s tím dokáže ve filmu pracovat a v podstatě o svém věku mluvit otevřeně. Filmu fandím a je fakt doporučeníhodný.

 

Co mě ale opět praštilo do očí už před projekcí je znělka Palace Cinemas(kterou si zřejmě už dlouho neužijeme). Dole v rohu na mě z plátna svitlo Music by Magnifico. Tihle borci ze Slovinska mají podobný styl jako můžeme slyšet u filmů Emira Kusturici, případně od Gorana Bregovice. Ihned jsem si je doma našel a s nadšením zjistil, že je 30.1. uvítáme v Praze v paláci Akropolis. Takže drazí přátelé, pojďme zapařit na energické slovanské rytmy!

Green Hornet ve Slováči, změny v Palace a hudební vložka