Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Pohádka

Recenze (5 782)

plakát

Stříbrná vůně mrazu (2005) (TV film) 

Má to zajímavý rozjezd, ale pak se to zvrhne v tuctové love story. Při tom naprosto zanikl hlavní děj a já ztrácel pozornost. Takže přes dobré herce je to u mne jen za dvacet. A to nejen za to, že se nám paní Janěková ukázala nahá a dokázala, že i ve svém věku na to pořád má.

plakát

The Tunnel (1935) 

Protože jsem před chvílí viděl oba předchůdce, tedy německou a francouzskou verzi, mohu směle srovnávat. V této je více future prvků, ale je to ještě rozvláčnější než předchozí filmy. Jde spíše o rodinné drama muže, kterému je milejší jeho práce než rodina. Teprve po dlouhé době se film začne naplno věnovat stavbě tunelu. Celkově nudné až hrůza. Takže dvacet procent s velikou bídou za pár zdařilých záběrů a snad za ten konec.

plakát

Der Tunnel (1933) 

Protože jsem těsně před začátkem tohoto filmu dokoukal verzi s Jeanem Gabenem, mohu jen potvrdit, co již zde psáno. Filmy jsou skutečně totožné, proto dávám i stejný obsah, komentář a hodnocení. Jako sci-fi vizuálně k ničemu, a tudíž za nula bodů. Přesto snímek zaujal děním v podzemí. Machinace a kafrání bohatých nahoře bylo spíše nudné. Chvílemi se na to dívat dalo.

plakát

Le Tunnel (1933) 

Jako sci-fi vizuálně k ničemu, a tudíž za nula bodů. Přesto snímek zaujal děním v podzemí. Machinace a kafrání bohatých nahoře bylo spíše nudné. Chvílemi se na to dívat dalo.

plakát

Daria (2020) 

Ale ušlo to. Občas hlucho, ale celkově se to dalo vydržet. Rozhodně to mělo místy zajímavou kameru. Líbilo se mi to, ale že bych si na to po čase někdy vzpomněl to asi ne. A podruhé to taky vidět nemusím.

plakát

Beginning of the End (1957) 

Tak mne nejvíce pobavil překlad. Některý mudrlant přeložil kobylky jako humry a bylo o zábavu postaráno. Jinak šlo o klasický souboj mezi lidmi a zmutovaným hmyzem, tehdy možná novinka. Triky klasické, spíše k pobavení. Dvacet dám.

plakát

Cesta do lesa (2012) 

Volné pokračování hodně ubralo na humoru. Což je škoda. Přesto zde zůstalo spoustu a spoustu poezie a také dostatek pozitivní energie. Snímek vřele doporučuji.    *** A PŮL

plakát

Cesta z města (2000) 

Vždy když na ten film koukám, tak jen závidím. Takže z toho celého moc nemám chá chá. Skvělý film, skvělí herci. Pokoukání k smíchu i pláči.     Hajný Babočku oslovuje jako paní Joudkovou, ale na hřbitově je napsáno příjmení jejího manžela jako Jouzek.    **** A PŮL

plakát

Vesmírný lov (2018) 

Takhle nějak má vypadat sci-fi říznuté fantasy. Takto nějak má vypadat film který nemá čas nudit. Takto nějak si já představuji jednoduchou zábavu na sobotní večer. Bez klasických psychologických rozebírání postav a toho co mívala babička k snídani. Hluchota ti sice párkrát je, ale mám dojem, že snad netrvá ani pět minut. Akce stíhá akci, překvapení překvapení. Nepřemýšlejte nad tím, dívejte se, bavte se. 10 % dolů za těhulku což ve filmech nesnáším. Určitě mrknu podruhé. **** A PŮL     POZNÁMKA: Netušil jsem že se to odehrává před naším letopočtem jak uvedeno zde v popisku. Mně to vyšlo na 2156. 2132+24=2156 AD. Anno Domini je zkratka pro Léta Páně. Amen.

plakát

Náklad 200 (2007) 

Příště zase uvěřím komentům na CSFD. JAko asi kvůli třem až pěti záběrům nelze dopručit slabým povahám a tak? Booože, rozmazlenci. Je to obyčejný film o Rusku a jehjo nevlídných stránkách, to je vše. Je tam kousek Tarantina, jen je třeba ho umět najít. A pokud je thriller o hodně dlouhém filosofování, pak to i thriller je.