Reklama

Reklama

Vesmírný lov

  • USA Beyond White Space (více)
Trailer 1

USS Essex cestuje v nejvzdálenějších končinách známého vesmíru, když se setká s gigantickým tvorem. Poté, co jim piráti ukradnou náklad a většinu zásob, se posádka rozhodne tvora zajmout. (Canal+ Action)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (29)

honajz 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že tenhle film je hodně nedoceněný. Hlavní dějový rámec kopíruje v podstatě Bílou velrybu od Melvilleho , což mi přijde poměrně originální, včetně různých přesahů. Také se mi líbí, že ne vše je divákovi předhozeno na první dobrou, a třeba důvod, proč se agentka chce dostat na palubu a projít do bílého prostoru je zde řečený vlastně mimochodem, stejně jako její vztah k parťákovi ze Země. Do toho je střihnuté jedno vztahové drama, piráti a ke konci dokonce horor, a kupodivu to skvěle funguje - taková space opera, která si na nic nehraje: surová a syrová, žádné nabarvičkované hollywoodské spektákly, ale docela životné postavy, kterým nemám problém nevěřit. A mám tu jeden malý spoiler pro svého syna - víš, jak vždycky fandíš v Kdo přežije určitému typu z řad soutěžících? Tak tady nebude vyřazen. :-) Je to hodně jiná sci-fi, než všechny ty nenápadité bláboly na jedno brdo, kterých je teď hromada a mám pocit, že se jen recyklují scénáře, a nic originálního nikdo natočit snad ani nechce. Není to dokonalé, některé nelogičnosti hlavně pohyb osob ve vesmíru výsledný dojem kazí, a je tu pár hluchých míst, ale celkově jako film mě to bavilo. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Píše sa rok 2150... Vety podobnej tejto sú neklamným znamením, že sa z filmového plátna na vás rúti hromada sračiek. Ale keď je to pred našim letopočtom, to by človek čakal minimálne Amenhotepa masturbujúceho pred sfingou (nemajte mi to za zlé, ale v Egypte faraóni naozaj onanovali na verejnosti). Dostali sme vesmír spojený s mamutom s hercami hodných prachovky. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Male sci-ficko o posadke jedneho korabu, ktory nahana nejaku vesmirnu potvoru, ale jednotlivy clenovia posadky maju svoje vlastne ciele. Technicka stranka je dobra. Na urovni napriklad Battlestar Galacticy, takze divaci sci-fi serialov s tym nebudu mat problem. Tym asi vsetky klady koncia. Posadka je uplne nezaujimava a ani inak charizmaticky McCallany ako kapitan to nezachrani. Bolo mi uplne jedno kto z nich prezije a o co im ide. Takze kedze poriadne nefunguje zapletka, tak to uz solidne triky nezachrania. 4/10. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

Bcko na 1zkouknuti..efekty nahovno,dialogy jak z porna..skace to sem tam, vubec to nedava smysl..postavy to tam nasype, ze se vtom clovek ztraci..jediny plus je pekna priserka (na kterou asi padl veskerej rozpocet za efekty) a prijemnej zaver pri muzice..na jedno pouziti dobry! aha tak byla i tady ta zenska vole od kevina :D dobra nahoda ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Béčkový filmař se pokusil pokořit vesmír. A dopadlo to všelijak. Film má své povedenější až invenční sekvence, ovšem většinou jede v módu levné produkce, která u scifi žánru představuje problém. Akčních sekvencí je poskrovnu a trikové sekvence absolutně nezaujmou. A to je k vidění solidně vyvedený vesmírný drak i hrst nebezpečných parazitů, ovšem k vidění jsou jen občas, načež největší prostor dostává posádka vesmírné lodi, která si troufá na dekadentní rozměr. A i naznačený morální rozkol mohl dostat větší obsah. Absolutně nedůležité je, v jakém letopočtu se příběh odehrává, jedná se o vzdálenou budoucnost, technologické možnosti filmu jsou ale citelně omezené, tudíž žádná ze sekvencí nemá patřičnou vizuální sílu. Naštěstí i ženy v budoucnosti vládnou vyvinutými hrudníčky, takže v tomhle ohledu kolumbijská sexice Zulay Henao má čím upoutat pozornost. A i jeji herecké kolegyně Kodi Kitchen a Tiffany Brouwer nechtějí zůstat v pozadí sexuálnosti. A kupodivu je to delší dobu nejzajímavější aspekt filmu, neboť k něčemu akčnějšímu se snímek odhodlá až ve své poslední třetině. Do té doby je poměr horor/scifi/akce hodně nevýrazný. V titulní roli je Holt McCallany, který se v áčkových filmech neprosadil, parketa vesmírného lovce není tím nejzapamatovatelnějším z jeho kariéry, v béčkových galaktických prostorech se neztratil. V roli jeho mladšího bratra se představil James Devoti, též producent filmu. A nejzajímavěji se vyvrbil Dave Sheridan, který čelil parazitům. Ken Locsmandi nabídl krystalicky čisté béčko, které postrádá zábavný rozměr, a víceméně vážně pojatá tónina činí film rozvleklým. 5/10 ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama