Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Krimi
  • Drama
  • Komedie
  • Horor

Recenze (54)

plakát

Wham! (2023) 

Výborný dokument, spousta bombastických videí, velmi pěkně složené do sebe. Povídání George a Andrewa na pozadí taktéž lahůdka. Závěr, kdy se to vlastně smrknulo na konec jednoho opravdového přátelství, mě dojal. RIP George Michael, jeden z nejlepších hlasů svojí generace.

plakát

Křivák se skalpelem (2023) (seriál) 

Výborný dokuseroš o jednom narcisovi s božským komplexem, který pro úspěch a slávu neváhá obětovat životy jiných lidí (a bohužel i dětí). Začíná to v trochu pomalém tempu, ale někde v půlce první epizody se to rozjede a je to někdy napínavé jako thriller.

plakát

Dokud nás smrt nerozdělí: Söring vs. Haysom (2023) (seriál) 

Jeden z nejlepších true crime dokumentů, co jsem v poslední době viděl. SPOILER: Jsem přesvědčenej, že to udělali oba. A že v Německu Soeringa oslavujou, to je teda síla. Ale co se divím, stačí se podívat na adidas Kajínka.

plakát

Kdo zabil Jill Dandovou? (2023) (seriál) 

Mám rád true crime dokumenty od Netflixu, ale tohle byla vcelku nuda. Materiál maximálně na jednu epizodu roztahaný do tří.

plakát

Americká vražda: Rodina od vedle (2020) 

Velmi těžký dokument na koukání o americké verzi Kramného, kterého jeho těhotná manželka a dvě krásné děti brzdily v rozletu, tak je jednoduše zabil. Už na záběrech ze svatby je vidět, co je to za slizké, přežvykující hovado s vyholenými proužky na ksichtě. Když zhruba v polovině stopáže neprojde na polygrafu, všechno nabere rychlý spád a já přemýšlel, jestli na to ještě chci koukat, protože to začala být čirá deprese. Úplně nejhorší byl v samotném závěru jeho vlastní popis, jak je zabil - být s ním v tu dobu v místnosti, šel bych sedět za vraždu taky. Na úplném konci mě ještě dorazilo, když mu u soudu jeho matka zahlásila, že ho maj rádi a odpouštěj mu. No tyvole!!! Hodně smutný je taky číst některé zdejší komentáře, že si to ta jeho žena vlastně zavinila sama, protože to byla dominantní bitch se zálibou všechno dokumentovat na sociální sítě. Zabití těhotné ženy a k tomu dvou malých holčiček, které měly život ještě před sebou, může ospravedlňovat jenom psychopat, hlupák a lidský odpad s naprosto zbytečnou existencí.

plakát

V nemilosti (2021) 

Natočený a zahraný je to moc pěkně, výtky bych měl ke scénáři a hlavně k chování některých postav. Bacha, následují spoilery! Tak třeba ten borec, co na začátku přesvědčuje svýho křivohubýho bráchu (jenž mu píchá ženu, což bylo uvěřitelný asi jako kdyby Blake Lively zahýbala Reynoldsovi s Kohákem), aby nechal věci plavat, že jim fotra už nic nevrátí a pak se z něho po krátkém setkání se Sandrou stane Zorro mstitel. Těch postav tam celkově bylo strašně moc a trochu větší prokreslenost by neškodila (viz třeba fantastický Crash, kde shodou okolností taky hraje Sandra). Závěr byl sice dojemný (pěkná muzika), ale přišel mi trochu přitažený za vlasy. Sandra na ty pěstouny o den dřív řve jak pavián, málem je skopne ze schodů a ti pak s pochopením koukají, jak jim adoptovaná dcerka objímá ségru, čemuž se celý film snažili zabránit. Je to mezi 3 a 4, ale nakonec dám 4, protože bylo fascinující koukat na ošklivou Sandru Bullock a fakt to byla moc pěkná filmařina.

plakát

Madoff: Monstrum z Wall Street (2023) (seriál) 

Strhující dokumentární série o jednom na pohled hodném strýčkovi, který byl ve skutečnosti naprostý psychopat, sociopat, narcis s mega obřím egem a který zničil životy spousty lidí. Úplně nejhorší a šokující je ovšem závěr, kdy se člověk dozví, jak dopadla jeho rodina...