Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dokumentární

Recenze (268)

plakát

Na západní frontě klid (2022) 

No tak nevím, asi jsem očekával víc. Recenze slibovaly minimálně nejlepší válečný film století, ale ve výsledku mi z toho brada moc nespadla, a skoro by se dalo říct, že jsem se nudil. Všechno to už někde bylo, a všechno to bylo až příliš vyumělkované. Jsou tam prvotřídní scény - třeba děs z prvního setkání s tanky, nebo z jiných v té době nevídaných válečných technik, až přímo zločinů, či neskonalá nadutost generálů, kteří si nevidí na špičku nosu a lidský život pro ně neznamená nic. Jenže je to vše podáno až moc dokumentárním způsobem, a příběh jako takový tím spíše ztrácí. Knihu jsem nečet, takže nemůžu říct, jak hodně se Němci opět snažili omluvit za svou minulost - ale opět jsem zde tento přístup cítil, a popravdě mě tím už pěkně štvou. Pro všechny tyto důvody a i spoustu jiných, zůstávají slavné hollywoodské válečňáky stále těžce nepokořeny.

plakát

Anna (2019) 

Začátek byl zajímavý, ale pak se z toho začala stávat čím dál větší a úsměvnější kravina, kterou završil ultimátně debilní konec. Ten byl ještě pompéznější než celá ta balšoja ruská supermanka. 30 let stará Brutální Nikita od stejného režiséra je ve všech směrech lepší, a především uvěřitelnější.

plakát

Vesper Chronicles (2022) 

Evropská scifárna bez vesmíru? Trošku jsem se bál, že to bude další strašidlo a ztracené 2 hoďky ve stylu Pod kůží, ale to jsem se díkybohu pořádně splet. Je to plnohodnotné sci-fi, plné podivné obživlé a často nebezpečné flóry (veškerá fauna až na nějaké housenky vymřela), a s holkou, starající se o svého taťku-ležáka, s kterým může mluvit jen prostřednictvím jakési drono-koule. Svět tvoří různě zmutovaní lidé, zneužívaní skorolidé, či ještě podivnější stvoření podobné lidem, v kontrastu rozvinuté futuristické civilizaci žijící v tajemných citadelách, která je ale ukázána jen prostřednictvím několika jejích obyvatel (těžko říct, jak hodně to byli lidé). Zdá se, že veškerá technika je tvořena jakýmsi chytrým biomateriálem, něco jako spalovací ani elektromotor v té době už asi dávno neexistuje. Těch efektů i působivé atmosféry jsem se tak namlsal, že jsem na konci trošku nadával, proč tam toho nebylo víc. Ale i tak to rozhodně stojí za to.

plakát

Soukromé očko (2016) (seriál) 

To je tak uhozený, stejně jako bývalo Beverly Hills :D

plakát

Ronin (1998) 

Jestli je tenhle skvělý film kromě jiných věcí ještě v něčem absolutně nej, tak v autohoničkách. Ty jsou všechny (a že jich tam je) ještě poctivě natočeny, na rozdíl od novodobých CGI akcí, a ten rozdíl je sakra znát.

plakát

Robin Hood (2018) odpad!

Nevím, jak hodnotit zfilmovanou pověst ze 12. století, kde se šerif promenáduje v nácovsko-fantomasovském slušivém šedém kvádru, a molotovovy koktejly lítají na typickém středomořském pobřeží Anglie jedna radost. Nezjišťoval jsem si, jak na to reagovali sami angláni, ale neváhal bych to ani označit jako hanobení kulturního dědictví.

plakát

Chuligán (2009) 

Vážně je dobrý nápad dávat obsah od TV Nova, který popisuje prakticky celý děj filmu? Jinak drahnou chvíli jsem myslel, že koukám na Hooligans, než mi došlo, že tohle je jen trošku menší chuligán. Ten je přece jen mnohem lepší.

plakát

Circle: Uzavřený kruh (2017) 

Další film o Velkém bratrovi sliboval kvalitní podívanou, ta mě ale asi naprosto minula. Stejně jako poutavost a uvěřitelnost hlavní herečky.

plakát

Fokus Václava Moravce (2015) (pořad) 

Viděl jsem pár dílů, a některé diskuze jsou opravdu zajímavé. Záleží na otázkách účastníků a také na pozvaných hostech. Například dnešní díl na téma sociální sítě byl výborný. Recenze tvora jménem Karlos80, který mi bůhvíproč poslal do zpráv nenávistný slint (asi to dělá pravidelně více zdejším členům) mě jen utvrzuje, že pan Moravec je opravdu mimořádný moderátor, a díky němu praskají žilky takovým "rozumným lidem" zcela oprávněně :-)

plakát

Pasažéři (2016) 

To by člověk nevěřil, že v bůhvíkolikátém století, když na ohromně složitém a určitě ohromně drahém cestovacím stroji zlyhajú systémy, tak něco jako černé skříňky budou jen tmářský přežitek. Stejně jako zážitkový výletek na laně do vesmíru pro každého, kdo má odvahu. Sice jsem tam nikdy nebyl, ale něco mi říká, že se to bezpečností v žádném případě nedá srovnávat se skokem do vody ani s bungee jumpingem. Ale i přes tyto logické chybičky to je moc pěkný film, a pro fanoušky sci-fi, vesmíru, kosmických lodí, a sexy hereček i celkem nutná podívaná (ne nudná).