Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Amélie z Montmartru

Amélie z Montmartru (2001)

Další moje srdeční záležitost. Miluju tenhle film! Můžu se na něj (na ni ;) dívat pořád dokola. Úžasná práce, scénář, režie, dialogy, příběh, zápletky, humor, detaily, herci, hudba...

Kill Bill

Kill Bill (2003)

Moje srdeční záležitost. Při hovorech se známými mám dojem, že jsem jediný, kdo chápe, proč to Tarantino natočil a jak to myslel. Byl jsem na premiérách v multiplexu, vlastním originálky (CZ) VHS i DVD, mám Kill Bill tričko... prostě tomuhle filmu (považuju to za jeden film, neprávem přerušeným) jsem naprosto propadl. Nekriticky odpouštím Tarantinovi i drobné chyby (kterých odhalení je web plný). Paráda. Pocta všem žánrům, vynikající práce herců a s herci, dokonalý výběr hudby (zapomněl jsem napsat, že vlastním originál CD se soundtrackem ;), úplně skvělá Uma Thurman (i ostatní)... Když nevím co by, pustím si jakýkoliv kousek z tohoto filmu a užívám si to.

Kulový blesk

Kulový blesk (1978)

"Promiňte, panstvo, nemáte někdo zájem o dobrou brazilskou kávu?" Jeden z mých nejlepších českých filmů (a to nejen protože se jeden z hlavních hrdinů jmenuje stejně jako já ;). Pohlazení po duši, humor, který je nejbližší mému srdci, úžasně vypracované dialogy a načasované hlášky... "To je ale pěkná půdička, tohle jsem nečekala... ta se vám povedla... to budu spokojená... tady se mi to bude věšet..." :)

Vetřelec

Vetřelec (1979)

Klasika. Vše už bylo napsáno a popsáno v předešlých komentářích. Viděl jsem to poprvé za totality v Pardubicích v kině JAS 70. Nezapomenutelný zážitek. Museli jsme na to jít, až když pouštěla stará paní uvaděčka, která byla známá tím, že nekontrolovala občanky a "věřila" mutujícím puber´tákům, že jim je 18. :) Ježiš, jak mi se báli... Mé první setkání s uměním H. R. Gigera.