Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (343)

plakát

Ong-bak (2003) 

Klobouk dolu před výborně (a bez triků) natočené akční scény. Bohužel, neustálé opakování těch efektnějších záběrů a prakticky žádný příběh z filmu dělají jen dlouhou přehlídku kopů a úderů bez jakéhokoliv směřování a hlubšího dojmu.

plakát

Milenec z vesmíru (2013) (seriál) 

Na korejských romantických komediích si (možná na rozdíl od většiny lidí kteří je sledují) cením zejména té komediální části, nikoliv té romantické. Proto většinou ze seriálů bývám nadšený tak do poloviny, kde se komedie přepne na romantiku / melodrama, s čímž pro mě tím pádem veškerá očekávání končí a začíná jen útrpné čekání na konec. Ale někdo musel moje nářky vyslyšet a v You who came from stars jsem se konečně dočkal seriálu, který násilně nepřepíná žánrové polohy, ale naopak je nechá mezi sebou prostupovat. Málokdy se mi stalo, že bych tři díly před koncem zažil výbuch smíchu, který by nebyl sarkasticky zaměřený na "drama" na obrazovce, ale vyvolaný opravdu povedeným vtípkem. Stejně tak zřídkavé je i to, že postavy jsou napsány uvěřitelně, ne pouze černobíle načrtnuté charaktery. V kombinaci se zajímavě navrženou zápletkou (v tomto případě ovšem podle mého názoru jen málo využitou, přestože pohledy do minulosti, ačkoliv zábavné, nehrály až takovou roli, jakou jsem zpočátku očekával) tu mám seriál, který možná není převratný, ale je natolik dobře udělaný, že v rámci žánru si s přivřenýma očima plné hodnocení zaslouží.

plakát

Životy těch druhých (2006) 

Je až děsivé, jaké praktiky může jakákoliv tajná policie používat. Tady byla zobrazena pouze úplná špička ledovce, a proto je v tomto filmu děsivější spíše atmosféra strachu a až strojové výkonnosti STASI, spíš než nějaká konkrétní brutalita. Z této stránky má očekávání byla naplněna, ovšem čím jsem byl zklamán, bylo jednání postav. Naprosto jsem nechápal motivaci hlavního "hrdiny" najednou obrátit. Proto pouze průměrné hodnocení.

plakát

Yeppeun namja (2013) (seriál) 

Tohle nebude Geun Seokův nejpovedenější snímek, ale ani ne ten nejhorší. Seriál trpí typickým korejským mixováním žánrů, které se tentokrát neprolínají, jako spíš střídají - a to mnohdy dost rázně. Ale zpočátku je to zábava, a ten uspěchaný konec jsem ochotný odpustit, když jsem zjistil, že scénáristé museli seriál náhle zkrátit o čtyři díly.

plakát

Kabinet doktora Caligariho (1920) 

Jedna hvězdička je navíc za historickou hodnotu. Viděno totiž dnešním okem, vyčítal bych Caligariho kabinetu přehnané až parodické výkony herců, divné masky a do závěrečné pointy i zvláštní kulisy s vcelku nic neříkajícím dějem. Ale právě onu závěrečnou pointu, která převrátí vnímání filmu o sto osmdesát stupňů, bych i dnešním okem uvedl jako příklad toho, že film může působit lacině, ale pokud má dobrý nápad, lze ho považovat za dobrý snímek. To by si mohlo víc dnešních filmařů vzít k srdci.

plakát

LEGO® příběh (2014) 

Ještě před kinem jsem měl drobné pochyby, jestli to nebude až příliš rodinný film, ale rád uznám - mýlil jsem se. Naopak si říkám, co si asi z tohoto filmu odnesou děti, protože jsem z něj rozhodně neměl ten "pro děti" pocit. Hláška střídala hlášku a já se už dlouho u filmu takhle nenasmál. Možná to je jen jedna velká reklama na kde co, ale tak výborně udělaná, že není tu co řešit. Nevím, jak se budu bavit u opětovného shlédnutí, ale rozhodně na něj dojde.

plakát

Gravitace (2013) 

Skvělé připomenutí toho, jak moc je člověk mimo své přirozené prostředí křehký tvor. A také toho, jak má neuvěřitelnou schopnost vytvářet si problémy kamkoliv vkročí. I přes nedostatek příběhu je Gravitace výborný atmosférický film, kterému Sandra Bullock rozhodně pomohla, ale v hlavní roli je skvěle vykreslené prostředí, ve kterém se její postava pohybuje.

plakát

Mega Shark vs. Mecha Shark (2014) 

Mé seznámení s touto sérií dopadlo lépe než jsem čekal. Tento film je totiž tak špatný, až mě to vlastně rozesmávalo, a některé scény rozhodně utkví v paměti... Kdyby se ten film sám o sobě nebral tak vážně, a ty humorné scény tak nebyly vlastně nechtěným vedlejším efektem, klidně bych tomuto béčku dal i vyšší hodnocení. Že by mě ale nalákal na ostatní díly série, to ani ne.

plakát

Marvel One-Shot: All Hail the King (2014) 

Poněkud krátký kraťas. Dobře napsaný, dobře vymyšlený, ovšem příliš brzy ukončený. Nicméně jako připomenutí (a drobné popostrčení k znovushlédnutí) Iron Man série výborné.

plakát

Mass Effect: Ushinawareta Paragon (2012) 

Mass Effect Paragon lost sice má trademark známé herní série a dokonce se v něm mihne pár známých postav, ale jinak s atmosférou hry nesnese srovnání. A pokud bych dal stranou mé (uznávám že spíše povrchní) znalosti univerza hry, tak se sice snímek vyhne prohřeškům vůči hře, ale bude působit o to zmateněji. A třešničkou na tomto zapáchajícím dortíku je nehezká animace, ze které bych třeba krogana nepoznal, kdyby mi to hrdinové ve filmu neřekli. Po obdobně "povedeném" snímku Dragon Age začínám mít dojem, že přes veškeré zkušenosti s animací kde čeho, animáky podle her nebudou silnou stránkou Japonců.