Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (20)

plakát

Krvavý diamant (2006) 

Velice emotivní zážitek, který Vás přiměje nenávidět diamanty a téměř se smát absurditě lidí vraždicí se mezi sebou, ze stejného země, rodiny. Dost bych věřil tomu, že scénář nebyl příliš vzdálený realitě, či dokonce ji snad věrně kopíroval. Tak si říkám, že jestli za tohle nedostal Leo Oscara, tak za co jej dostane?

plakát

Zeiten ändern Dich (2010) 

Bushida jsem jeden čas poslouchal. Netušil jsem, co všechno dokázal a jaký byl jeho život. Myslím, že se úžasně vypracoval. Film popisuje nejzákladnější události v Bushidově životě. Hrozné dětství, otec alkoholik, 11. září, Karel Gott, drogy, grafity, pouliční rvačky, muslimští mafiáni, ... to vše mu poznamenalo život a zároveň ho to donutilo pracovat na svém cíli.

plakát

Crash (2004) 

Musím říct „Wau“, protože film mě opravdu překvapil. Bezhlavě jsem se do něj pustil, neznajíc recenze ani samotný děj. Obsahuje spoustu scén, kdy se v duchu zamýšlíte, jak se právě někomu od základu změnil život. Velice silný děj, který popisuje život asi sedmi obyvatel Los Angeles, mě doslova ohromil. Sledování vyostřených konfliktů a událostí skvěle dotváří bezchybně zvolená hudba. Ta mě po ději oslovila nejvíc. Můžete si udělat obrázek o rasistickém policistovi, který jen tak osahává cizí manželku a vzápětí, pro ni riskuje holý život ? Říkáte si „To je ale prase“, ale když vybuchuje auto ženy, která by bez něj byla odsouzena na smrt, ztrácíte otěže Vašich názorů ...

plakát

Galaxy Quest (1999) 

Awesome! Film si vzal hodně ze Star Treku, ale tady působí spíš jako parodie. Velice úspěšná parodie. Děj je něco jako poslední (nová) série Červeného trpaslíka. Posádka vesmírné lodi je po letech zpátky a děj se mísí s realitou. Teď již zestárlí herci zjištují, že na námět jejich hereckých výkonů vstala z popela, kdesi ve vesmíru, inteligentní civilizace. Prapodivně vyhlížející Thermiané zachytili pozemské vysílání seriálu Galaxy quest a považovali jej za video dokumeny skutečných událostí. Herce berou za své hrdiny a věří v jejich moc zachránit jejich rasu před vyhubením. Záhy se parta herců konfrontuje s hlavním záporňákem, nebo spíš zeleňákem a nastane boj. Film mě pobavil, myslím že tu není ani co vytknout .... „Nikdy neustup, nikdy se nevzdej !“

plakát

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975) 

Hvězda formátu Jacka Nicholsona a režisér jména Miloš Forman by se jistě do špatného filmu nepustili. První věta, která mě nad recenzí napadla a v závěru filmu jsem si ji musel potvrdit. McMurphy, je extrovert na plný úvazek. Chvíli neposedí a vážný zůstává pouze několik minut. Snaží se i v nejnudnějších chvílích přijít něco, co by rozhýbalo davem. Zodpovědností zrovna nepřekypuje, ale jeho elán všechny negativní vlastnosti zastíní. V léčebně si najde nejlepšího kamaráda, který se baví pouze s ním. Vidí v něm naději pro lepší zítřek. Když se však indiánský přítel odhodlá vpustit do svého světa kousek McMurphyho ideí, je již příliš pozdě a zažívá další hořkou zkušenost. Ironický konec dělá z filmu zaslouženého kandidáta o špici filmových žebříků.

plakát

Donnie Darko (2001) 

Po shlédnutí traileru jsem se zrovna s nadšením do filmu nepouštěl. Děj mě však, hlavně někde v půli filmu, vtáhnul a zalíbil se mi. Fanoušci sci-fi nebudou vstávat ze židlí pouze nenuceně přikyvovat. Řadím jej do pomyslné poličky "přemýšlivé", protože konec filmu si několik Vašich myšlenek jistě vyžádá.

plakát

The Notorious B.I.G. (2009) 

Biggieho jsem slyšel poprvé asi před pěti lety. Samozřejmě jsem v té době neměl ani páru, kdo tento člověk byl. Shlédnutím tohoto, můžu říct dokumentu, jsem to zjistil. Film mi hodně zpracováním připomíná "Zbohatni nebo chcípni". Také začíná tím nejhorším a ke konci, po odvyprávění věcí minulých, se k tomu zase vrací. Tato záležitost jistě nadchne fanoušky žánru rap a hiphop, ale rozhodně neurazí ani člověka nezasvěceného. Doporučuji.

plakát

Svět pod hlavou (2017) (seriál) 

Trojan je motor, který když ve správný moment nastartujete, vytáhne s grácií lecjaký náklad a že si tvůrci naložili.

plakát

Narcos (2015) (seriál) 

Když jsem se o přípravě seriálu dozvěděl, řekl jsem si, že bych ho měl vidět. Zapomněl jsem na něj a úplnou náhodou mi jej kamarádka pustila, samozřejmě jsem ho do týdne dokoukal, tedy první sérii. Skvělé zpracování a věřím, že ona španělština mu dodala na autentičnosti ještě tak o 25%. Snad to tak bude vnímat i anglicky mluvící publikum, domovina a cílovka Netflixu. Jsem rád, že jsem si okořenil večery s arogantním panem Escobarou, jež mi ukázal, že malicherné ego dokáže napáchat spoustu škody. Hodnocení: ****