Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Horor

Recenze (2 995)

plakát

Gangster Ka (2015) 

Jsem rád, že se někomu podařilo natočit český film, kde se dobře pracuje s kamerovým filtrem, který dotváří v jednotlivých scénách atmosféru. Jen bych řekl, že Hynek Čermák je až příliš charismatický při porovnání se svojí předlohou. Na druhou stranu, díky tomu můžete částečně i antihrdinovi do jisté míry fandit.

plakát

Krvavá pěst (1989) 

Taková zapomenutelná jednohubka, kterou jsem však viděl ve stejný den jako Matrix 4 a musím říct, že Matrix byl o dost horší.

plakát

Peacemaker (2022) (seriál) 

Samotné postavě nikdy neodpustím, že zabila Říčka Flaga, proto jsem se rozhodl, že se na seriál nebudu dívat. Když jsem zjistil, že jde o propojeny vesmír s filmy, slíbil jsem si, že se mi to nebude líbit, až se na to podívám. Jak jsem začal koukat, slíbil jsem si, že se budu nenávidět za to, že se mi to líbí. A po dokoukani se nesnáším za to, že mi to sedlo.

plakát

Polosvět (2022) (seriál) 

Dokumentární série doplňující seriál Devadesátky. Mluví tu skuteční vyšetřovatelé a odkrývají minulost, která by se snad nedala ve filmu ani uvěřit, nebýt to realitou.

plakát

Shang-Chi a legenda o deseti prstenech (2021) 

Napsal jsem dlouhou recenzí a ta se smazala. Takže krátce Marvel. Žádné Wushu, jak jsem doufal, ale aspoň tam není na konci typický marvelácký Digi bordel s vybuchama a padesáti střihy za minutu. Největší plus filmu považuji obsazení Pavla Zedníčka do dabingu, do minimálně dekádě někdo dokázal hlasem zahrát tu postavu, nejen přečíst scénář.

plakát

Neskutečná Anna (2022) (seriál) 

Myslím, že by bohatě stačilo šest epizod, protože právě do šesté mě to bavilo. Ale jelikož se děje stále skoro totéž, šlo by jednotlivé podvůdky osekat, aby byl každý kratší a ne, aby zabíral celý díl. A co mi vadilo, bylo přehnané nadržování hlavní hrdince, přičemž je to osoba (moc dobře zahraná, mimochodem) sociopatická a velmi nesympatická a měla sedět mnohem déle.

plakát

Devadesátky (2022) (seriál) 

Úplně pominul poslední díl, který mě neuvěřitelně nudil. Ostatních pět částí bylo konzistentně dobrých a je na nich znát um scenáristický a zároveň vědomost vyšetřovatelská. Devadesátky ukazují, jak si zdejší galerky představovala svobodu. Ovšem nemyslím si, že by tento prequel převyšoval původní seriál.

plakát

Zámek a klíč (2020) (seriál) 

Překvapive stále ještě zajímavé a celkem nápadité. Teenageři tu nejsou vyobrazení jako slušňáci, kteří nepijí alkohol a nesouloží, ale uvěřitelně. Taky je tu naprosto minimálně současných Hollywoodských kvót, což dnes není samozřejmost. Jen si říkám, jestli by se neměl. Etflix zamyslet sám nad sebou, když napřed stáhl ze svých filmů Jih proti severu. Sice ho pak přidal i s vysvětlením, že být černým a sloužit je špatné, ale tady je stejná situace bez vysvětlení, sice jen jednou, ale pořád to platí.

plakát

Hon na vrahy - Série 1 (2021) (série) 

V Cinemě měl Hon na vrahy dost nízké hodnocení, ale ve skutečnosti šlo o průměrný dokument, který Vám rozšíří povědomí o třech případech vražd. Nemám s tím žádný problém. Jen v posledním případu jsem nechápal motivaci paní k tomu, proč uváděla křivá svědectví.