Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Recenze (2 842)

plakát

Hořké dny (1979) (TV film) 

Kolonády mládí. Na limonády pod lampiony sází. Frajeři sazí zase na desperátství ve whiskey. Vysoké dýmy, které ale ještě horké, srazí do studené cely.

plakát

Raffael: božský umělec (2020) (TV film) 

Astrální aristokratičnost. Posvátná elegance. Ladná energie. Nadýchaná skladba reflexe ikonických. Nebeské výstupy pěvce "pro štětce" dušinek ve svátečním, za svítání.

plakát

Apokalypsa (1979) 

Hypnotizující odysea činných. Úpis mysli kapsli silic, pylu absolutna. Člověk je popel, čekající "Kalypsó," na povel rakve. Pohlcující polykání sršní z trhačovy dlaně. Ďábla stínohry, Caesara zhrouceného svět(l)a, z pevnosti nicoty.

plakát

Master & Commander: Odvrácená strana světa (2003) 

Když achabská kavalérie velí, antagonista dělá vlny. V léčce vede, coby mýtus, Siréna. Jakmile ale na palubu "zaplují" svědci enigmatických světel fauny, střezte si své ploutve. Archimédové vytlačí obávaného Arésova vetřelce.

plakát

Los Amigos (1973) 

Nad nimi, na nebi, samé "Benátky." Safra safírové aleje. Ať u nich i nadále zůstane. Leťte kulky, havrani. Pro vrahy. Utnout ten sólo vzduchem rotující, rudý smog.

plakát

A dýchejte klidně (2018) 

I když chladné, chudé je ovzduší na situace kladné, přesto lidská duše na dně, ze sklípků, vytáhne ven hřejivý vánek.

plakát

Marcelino, chléb a víno (1991) 

Z ošatky, z karafy. Nasytí, napojí. Z postních darů. Časné pece, pozdních sudů, se osud. Člověk, řádu vlídného, srdce cele ryzí, podstoupí vzetí na nebe. Spojit se tak s vlastní krví.

plakát

Callasová a Onassis (2005) (TV film) 

Orient-Express řek a moří zaklesnutý do skalních ramen árií. Jaký to hlasitý luk do srdcí. Klasika. Amora a Afrodity. Kapitána prvního dějství. Plavby jisker. Přístavu ker poslední scény. Titanicu hrdla písní, když zaplaví jej jiná, titánská vlna ženy v černém. Stůňou tóny tůní souší, které ještě doteď na palubě korzovaly. V korzárově  zastavené náruči.

plakát

Princezna D. (2021) 

Dáví se "harmonií" jehličí. Deprivovaná dcera dnů, "stevardů" komorních důlků, které dávkují zamlčené hořkosti, zlomové nářky intimity. Diktát dukátů. Mramorový dotek korunovaných. Utrpení ladné v bledém okvětí bílé tmy.