Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Recenze (2 849)

plakát

Hra (2019) 

Rozháraný. Činný v emocích. Muž plný scén, múzy. Nakladeno má. V intimitě. Horečnatý Rádius Asymetrie.

plakát

Naprosto osvětleno (2005) 

Sólo pro otázky bílých míst. Nechte je "potřísnit," prostoupit krajem medových slunečnic, na kterém Amorovy životy podstoupily onen rubínový "portrét."  Za sépiovým závěsem reminiscentní memento  let.

plakát

Útěk z L.A. (1996) 

Když zle je, skutek se od něj vyžaduje. Magický, gotický Matrix v kůži. Zvrátí dědice dekadence, anděly nicoty, Eldorado padlých, odkurtovaný babel, nebo raději pošle na kutě, "ty správné," vyznavače zákonů a pravidel? Tak i tak je evidentní. Svět pádí v krustě propastí. Lidstvo vidí černě.

plakát

Tři nevinní (1973) 

Vytříbený. Roztříštěný. Na plátně stříbrném. První lapka, druhý tlapká. Do třetice ten, který trojčí, když věci nejdou zlehka. A zločinu třísku třímá? Kdo nešetří čtveráctvím. "Pan Klapka," jenž zodpovídá, třeba  za "Dnes, zítra a pozítří." Odpoledne. Ve tři. Za "spoušť" bio iluzí.

plakát

Dwayne Johnson - "Skála", která hory přenáší (2021) 

Každý jeho sval je kamenný val, odrážející eskalujících úderů cval. Wayneovsky neústupný. Neskalpovatelný tvrďák. RockStar, která neuhne. Vždy(ť) s vědomým věnem srdce startuje.

plakát

Zelená vlna (1982) 

Jeden plátek za druhým, z kytice matky měst, vytržený. Tu ze silnice, tu z ulice, parku, plovárny. Od pracovních, přes tvůrčí, po piknik. Bytí pohnutek. Od člověka k člověku. V centru lid stěhovavý vine se. Črta ze čtvrtí, dne po čtvrtku, který než dostane červenou, za pár hodin odbočí ven, na lázeň. Zahladí příkopy. Osvěží tu vltavskou zem.

plakát

Edvard Munch: výkřik života (2022) (TV film) 

Dávivé "chumelení" úzkosti a utrpení.  V duchu chmur. Sychravý ruch dvorany ladu bledých. Dech téru  niterného terénu. Meditační chlad. Davové zachumlání se do churavosti. Zdánlivé zvlnění klatby nad paletou lávové skladby balad.

plakát

Tajemství zlatého Buddhy (1973) 

Až příliš se tázal, pan kantor. Na sošný paví mor(d). Hájemství záletné, s neduhy. Magnáta v kabátci okázalém noc podzámčí nestudí, moc nebudí přec.

plakát

Operace Eichmann (2018) 

Armáda pochopů, pochopitelných důvodů. Synů a dcer pod Jákobovým žebříkem, a ten, který soudil peklem, vypravoval dlouhé havraní vozy. Netvor hrůz se zničujícím krátkým epilogem. Konfrontován, chamtivý "car" časů na cáry, venturovským pohledem. Vypálenými stoly, se sedmiramenným svícnem.