Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V socialismu i kriminální delikty mohly být jedině banální, zvláště když se jednalo o komedii. V tomto případě se vyšetřuje loupež v jednom kině. Problém ovšem nastane v okamžiku, kdy bodrý vyšetřovatel zjistí, že jednotliví podezřelí jsou si k nerozeznání podobní... Jiří Sovák se ze všech sil, ale přesto marně snažil bavit prostoduše karikovanými figurkami protřelého zloděje aut, upejpavého novomanžela i zuřivého žárlivce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (43)

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československá komedie v hlavní trojroli s J. Sovákem. Snímek je na první pohled silně podporován komikou J. Sováka, jenž ztvárnil tři údajné pachatele přepadení mladé ženy velmi odlišných charakterů. První postava, zkušený recidivista, se tváří celý film neskutečně drsně, druhý je tajemný podivín vybraného chování, mající těsně před svatbou. Třetí nejvtipnější postavu představuje typický Sovákův cholerický bručoun, jímž se proslavil. Bohužel velmi chabý, místy téměř chaotický scénář, nedokázal udržet zajímavou myšlenku, mistrně herecky podporovanou, a snímek postupně ztrácí na kvalitě. Domnívám se, že zlomový moment filmu se odehrává ve vězení, kde jsou postupně umístěni všichni tři Sovákové a od té chvíle může pouze divák sledovat, jak se režisérovi rozpadá film pod rukama. Ve vedlejších rolích se představili například hlavní vyšetřující J. Bek, nevěsta jednoho z podezřelých půvabná M. Drahokoupilová či okradený německý turista J. Bláha. Za zmínku též stojí charakteristická hudební melodie od Z. Lišky linoucí se celým snímkem. Díky mizerné druhé polovině scénáře nebyl režisér J. Mach schopen vytvořit z Tří nevinných víc než průměrnou záležitost a jeho snímek upadl v zapomění právem, avšak herecký výkon jednoho z našich předních komiků lze s klidným svědomím doporučit. ()

GIK 

všechny recenze uživatele

Nebo snad čtyři? Celkově nesmyslný scénář nahrazuje vynikající Sovák, ale i další kvalitní herci, kterých je zde bezpočet. Všechny role Sovákovi padnou jako ušité. Nejlepší je asi v úloze gaunera a vynikající automobilovou honičku s Citroenem si náležitě užívá. Výborný je i jako novomanžel se svým dobráckým úsměvem. Rozvádějící se cholerik je taky dobrej. A každý z těchto typů se chlubí velice fešnou partnerkou, především kouzelná Kateřina Burianová stojí za to.. A co ten čtvrtý?? Celý film je podbarven výbornou Liškovou hudbou, která se neomrzí. A skvělý vtípek do vlastních řad na konec. ()

Reklama

ondrula 

všechny recenze uživatele

Po zásluze zapadlé dílko. Většinu stopáže vyplňují záběry na Sováka, kterej čumí, zatímco jednotlivé scény provází neuvěřitelně otravná hudba. Sovák ovšem celý film utáhnout nemohl, zvlášť když nedostal dost prostoru a ostatní herci mu to také moc neulehčují. Za zmínku stojí pozoruhodná postava Papíčka Bláhy, kterej hraje Německého gentlemana (zjevně východního), za tím účelem si nechal odrůst vlasy, pořádný pejzy alá 70. léta, narval se do kostkovanýho saka (ladilo by k Sovákově kostkované bekovce) a vybavil se velice naivními německými výkřiky. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Od první minuty zaděláno na kriminální crazy komedii (jakkoliv to označení nesnáším, je jediné vhodné), a ono se to poměrně záhy zvrhne v přes pouhých devadesát minut trvání neskutečně nastavovanou vyprávěnku o jednom kouzelně zmateném dni na pražské VB. Tolik skvělých herců předvádí ve svých maličkých segmentech výborné výkony (zejména Josef Bek je perfektní), a hlavní persóna Jiří Sovák neskutečně válí především v poloze cholerického "užnemocdlouhomanžela", ale všechno zabíjí scénář, který ty dobré věci nedovede propojit, pořádně zamíchat, a něco pamětihodného z nich vytěžit. Veliká škoda, ryze průměrných 50%. ()

J R C Pecuchet 

všechny recenze uživatele

Jiří Sovák ve čtyřroli v celkem průměrné komedii. Ptáte se, jak to , že ve čtyřroli ? Kromě zlodějíčka, novomanžela a cholerika, který se právě rozvádí Jiří Sovák ztvárnil i skutečného vraha - promítače. Ten ve filmu vystupuje až na samém konci. Kdybych měl hodnotit pouze herecké kreace Jiřího Sováka, dostal by film pět hvězdiček. Bohužel kvalita scénáře zdaleka nedosahuje kvalit Sovákova herectví. Takže pouze za tři hvězdy. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • Autor a režisér filmu Josef Mach původně uvažoval, že by Jiří Sovák hrál šest rolí, ale nakonec od toho upustil, protože už v tom sám ztrácel přehled. (raininface)
  • Když se v polovině filmu všichni tři podobní konečně sejdou za mřížemi, zloděj Halama leží a ženich Poupě je oblečen v černém saku. Když záhy přiveden třetího, cholerika Pice, je Poupě rovněž jen v bílé košili. Sako na sobě nemá. (Ganglion)
  • Natáčanie prebiehalo v Babiciach a Kamennom Újezde. (dyfur)

Reklama

Reklama