Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (924)

plakát

Medvědi (2014) 

Povedený Disneyho dětský dokument o dospívání sympatických medvědích sourozenců na Aljašce, jehož primární ambicí není utopit diváky v přívalu informací a odborném žargonu, ale spíše přiblížit relativně vzdálený svět medvědů skrze roztomilý příběh a dechberoucí vizuál. Pátráte-li po informačně hutném dokumentu o medvědech, pak zalovte v jiných vodách. Zde jde vpravdě o idealizovaný rodinný příběh s dobrým koncem, který ukázuje medvědí trable s notnou dávkou nadhledu. John C. Reilly si čtení komentáře "očividně" užíval. 9/10!

plakát

Sabotáž (2014) 

Nadupaná kombinace syrovosti, surovosti a špíny, v níž sice čas od času hapruje fyzika (Mireille Enos by se při závěrečné honičce v tom kufru auta umlátila zhruba po 300 metrech k smrti) a tu a tam je množství krve vpravdě zarážející, leč tyto relativně drobné vady na kráse lehce převálcuje Ayerova pevná režisérská ruka, parádní McCleeryho kamera a Arnoldův solidně odehraný part - nadsazená "spaghetti-western" koncovka v baru takřka geniální. Patlal Skip Woods sice zápletku komplikoval zbytečně moc (a za některé dialogy by zasloužil dostat pěstí do zubů), nicméně smysl to při retrospektivním pohledu nakonec vcelku dává. 7-8/10!

plakát

Agresivní virus (2014) (seriál) 

Pilot měl grády, přičemz del Torův rukopis je jasně čitelný. Uvidíme, zda kvalita vydrží. Potenciál tu bezpochyby je. [viděno v USA]

plakát

Fruitvale (2013) 

Většina tu očividně hodnotí JEN obsah (sdělení) a na formu (kvalitu zpracování) kašle. (Skoro)průměrná nezávislárna o životní tragédii, která má při relativně krátké stopáži problém udržet diváka při vědomí. Zajímavý je na celém příběhu kontext, leč ten tu jaksi absentuje. A když není osud Oscara Granta zasazen do kontextu, ztrácí na hodnotě. 4/10!

plakát

Na hraně zítřka (2014) 

Vyjma trošku "nuceného" závěru fakt hodně efektní sci-fi nářez, který má parádní tempo, solidní scénář, přesné dialogy, kapku osvěžujícího humoru a charismatickou ústřední dvojku. "Full Metal Bitch" Emily Blunt Forever! Nadstandardní řežba! 8/10!

plakát

Hvězdy nám nepřály (2014) 

Hvězdy naštěstí přály nám divákům, protože filmová adaptace bestselleru z pera Johna Greena je nepodbízivou, upřímnou a procítěnou peckou, která není naivně odtržená od reality (cynismus a černý humor dávkován s chirurgickou přesností), ale současně ani na moment neztrácí lehce poetický hořkosladký nádech intenzivní filmové lásky. V rámci žánru opravdu výjimečně kvalitní věc. 9/10! P.S.: Shailene Woodley absolutně bezkonkurenční, oscarová nominace by měla být samozřejmostí. Recenze zde.

plakát

Kouzlo přítomného okamžiku (2013) 

Civilní, přirozené, bezprostřední a procítěné (skoro)romantické drama, v němž září jako supernova na noční obloze ústřední herecká dvojice. Shailene Woodley potvrzuje, že je momentálně nejnadanější a nejcharismatičtější hollywoodskou hvězdičkou. Well done! 9/10!

plakát

Nekonečná láska (2014) 

Já prostě takové cukrkandlové limonády potřebuju k filmovému životu a možná i k tomu, abych nad momentálním stavem společnosti nezlomil hůl (jak naivní)... Absolutně klišoidní, předvídatelný, schematický a brutálně přeslazený materiál čerpá šťávu a energii zejména z chirurgicky přesného castingu, přičemž tatínek hlavní hrdinky by si klidně mohl střihnout záporáka v Avengers 2. Režisérka Shana Feste u mě zase nadprůměrně. 6(7)/10!

plakát

Requiem za Detroit (2010) (TV film) 

Náhled do post-industriální budoucnousti světa, kde "vylidněná" centra velkoměst vypadají jako válečné zóny, 37 procent rezidentů žije pod hranicí chudby a takřka 50 procent tamější populace je negramotná. Korporátní Amerika "bez amerického snu", který při vidině obrovských zisků nekompromisně pohřbila "Velká detroitská trojka". Detroit by měl posloužit jako učebnicový příklad pokřiveného jednodimenzionálního plánování (výroba aut) a vratkého socio-kulturního experimentu (rasová segregace), přičemž "arzenál demokracie" a "motor Ameriky" zřejmě urbánní zemědělství nespasí, ač je to přinejmenším krok správným směrem (alespoň co do socializace a disciplinace společnosti).

plakát

Bláznivá holka (2008) 

Krkolomná televizní romantika s překrásnou Elishou Cuthbert. Neurazí, nenadchne. 5/10! P.S.: Jihokorejský originál jsem neviděl.