Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Biografie (12)

Catherine McCormack (herečka / režisérka)

30.04.2006

Catherine McCormack se narodila v Altonu v Hampshire 1. ledna 1972, avšak její prarodiče z matčiny strany, tedy i matka, která shodou nešťastných náhod zemřela, když bylo Cat 6 let, pochází z Goolu v Yorkshire a její otec, Len, je původem Ir.Catherine od smrti své maminky nevedla lehký život. Musela se totiž už ve svých 6-ti… (více)

Paz Vega (herečka / režisérka / scenáristka)

03.04.2006

Paz Campos Trigo, jak zní hereččino skutečné jméno (Vega je příjmení přejaté od její babičky), pochází ze španělské Sevilly. Paz se herectví věnuje přibližně od svých šestnácti let: studovala žurnalistiku a přitom navštěvovala divadelní kurzy.Její první televizní příležitost se naskytla v roce 1997, kdy ztvárnila jednu z… (více)

Zoe Saldana (herečka / režisérka)

04.02.2006

Zoe, plným jménem Zoe Yadira Zaldaňa Nazario, se narodila v 78. roce v New Jersey. Sedm let však strávila v Dominikánské republice, kde studovala balet, jazzové, moderní a latinskoamerické tance. Po studiích se znovu vrátila do Ameriky, aby svá studia ještě rozšířila o herectví.Netrvalo to dlouho a Zoe získala (rok 2000) jednu… (více)

Melissa Gilbert (herečka / režisérka / producentka)

22.01.2006

Melissa byla adoptována hned druhý den po svém narození rodinou pohybující se v showbusinessu. Její rodiče, Paul a Barbara Gilbertovi, byli herci a její dědeček dokonce režíroval film "The Honeymooners" (Novomanželé na svatební cestě). Dá se říci, že Melissa svým příchodem do rodiny Gilbertů zachránila rodičům manželství,… (více)

Ana Claudia Talancón (herečka)

04.12.2005

Snědá tmavovláska s medově hnědýma očima a úžasně štíhlou postavou – to je Ana Claudia Talancón – a tak není divu, že i takový Gael García Bernal jí nedokázal odolat a v roli kněze ve snímku ZLOČIN PÁTERA AMARA s ní prostě zhřešilAna se narodila 1. května 1980 v Cancúnu v Mexiku, kde také v rodném městečku Quintana Roo dostala… (více)

Libuše Šafránková (herečka)

13.11.2005

Libuše Šafránková od dětství chodila do různých dramatických kroužcích a nezištně hrála i v divadle. Později v době, kdy ještě studovala na dramatickém oddělení brněnské konzervatoře, zazářila na scéně brněnské Mahenovy činohry v titulní roli Shakespearovy Julie a hned na to v témže roce (1971), ztvárnila nezapomenutelnou roli… (více)

Romy Schneider (herečka)

20.10.2005

Rosemarie Magdalena Albachová se narodila v roce 1938 a vzhledem k tomu, že pocházela z herecké rodiny (byla dcerou Magdy Schneiderové a Wolfa Albach-Retty) , byla už od dětství vedena k tomu stát se herečkou.Od 15-ti let, tedy od té doby, kdy debutovala ve filmu „Šeříky až bílé začnou kvést“, nežila Romy ničím jiným než filmem… (více)

Romola Garai (herečka / režisérka / scenáristka)

08.10.2005

Herečka Romola Garai žila do svých osmi let v Singapuru a v Hong Kongu, kde její otec Adrian pracoval pro britskou banku. Už od malička se Romola toužila stát zpěvačkou a mít svou vlastní kapelu, což jí v podstatě i netušeně přivedlo na dráhu herečky, protože díky svému pěveckému nadání si ji všiml hledač nových talentů, a to… (více)

Natalia Oreiro (herečka)

26.09.2005

Půvabná Uruguayka Natalia Marisa Oreiro Iglesias Poggio Bourié de Mollo, jak zní celé její jméno, již od malička fascinovalo velké koncertní křídlo její sestřenice a nejspíš právě to ji vedlo ke snu stát se umělkyní - avšak nejlépe herečkou. Nataliina rodina sice nikdy neoplývala bohatstvím, ale dceřin sen se snažila co nejvíce… (více)

Kuno Becker (herec / režisér / scenárista)

12.08.2005

Eduardo Kuno Becker Paz, jak zní kompletně jeho celé jméno, je americký herec, který se proslavil prací na telenovelách, mexickým a americkým filmem, při čemž mezi jeho nejznámnější role patří postava Rubena Berrizabala v seriálu SOÑADORAS (Snílci) a charakter Santiaga Muňeze ve fotbalovém snímku Góóól!.Becker se narodil v 14.… (více)

Silvia Navarro (herečka)

12.08.2005

Silvia Navarro je mexická herečka pracující pod největší tamější televizní stanicí Tv Azteca a dá se dokonce říci, že je jednou z jejich nejpřednějších hvězd. Svou první roli si zahrála už jako malé dítě, a to v Tv sérii s názvem "La mujer marcada" (Označená žena). Na televizní obrazovky se pak vrátila až o mnoho let později… (více)

Ester Geislerová (herečka / tvůrkyně / režisérka)

12.08.2005

Ester, nejmladší sestra z tria umělkyň - herečky Ani Geislerové a malířky a zpěvačky Lenky Geislerové, se narodila v roce 1984 a je téměř o deset let mladší než její dvě sestry. Studovala na výtvarné škole propagační design, ale nyní se věnuje hlavně herectví a modelingu. Jako dítě si zahrála např. ve filmu F. A. Brabce KRÁL… (více)

Reklama