Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (10)

Dexter

Dexter (2006)

Asi nejlepší seriál - SERIÁL - který znám. Nevzpomínám si na jiný, který bych sledoval se stejným zápalem jako Dextera. Seriál plný napětí. Dokonale prokreslené charaktery postav. Ať už to je Vincent Masuka nebo James Doakes nebo Dexter Morgan. Nejlepší je, že ani s postupem času neztrácí Dexter na kvalitě a hodinová stopáž je poměrně příjemná - stihne se tam toho opravdu hodně. Tento seriál je důkazem, že i z kriminálního prostředí se dá udělat kvalitní příběh. Michael C. Hall je zkrátka neskutečně dokonalej týpek. Go Dexter ;-)

Futurama

Futurama (1999)

Futuramu mám rozhodně radši než Simpsonovi...je to zcela jiná linie humoru - novější. Navíc dílů není zas tolik a proto je jednoduché si všechny zapamatovat - což je narozdíl od Simpsonů nemožné. U tohoto seriálu jsem se řezal hlava nehlava. Samozřejmě můj obdiv patří Billy Westovi. To je zkrátka frajer, který dabuje snad 50% postav a vskutku velmi dobře.

Chuck

Chuck (2007)

Velmi nápaditý a povedený seriál. Speciální agent Charles Carmicheal aka Chuck Bartowski - obyčejný kluk, který pracuje v Buy More jako člen Nerd Herd - počítačový technik, kterému se do mozku stáhnou veškerá vládní tajemství. Už jen toto je zajímavý nápad. Časté komické situace, kdy Chuck spolu se svým týmem bojuje proti zločinu, i když většinou jen křikem a vyděšeným výrazem. Na první pohled žádný akční hrdina, avšak v průběhu seriálu se trochu proměňuje. Každopádně výborný seriál. I když tedy 40ti minutová stopáž přináší jak tunu zábavy tak i pár deka hluchých míst. Ale co na tom ve výsledku opravdu fajn seriál. Zachary Levi mě opradu dostával.

True Blood: Pravá krev

True Blood: Pravá krev (2008)

Za první sérii jasných 5*, ale druhá už mě trochu zklamala takže té bych dal 4*. Ve výsledku je to ale super serál, který vtáhne už úvodními titulky se songem od Jace Everetta. V samotném seriálu se opravdu tvůrci nebáli a neměli servídky vůči čemukoli. Postavy jsou různorodé - na každé si najdeme svoje + a -. Rozhodně nápad je dobrý a 2 série značně zaostává za 1, ale nic to nemění na tom že se těším, až vyjde 3. ;-)

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Tak toto je klasická seriálová topka. Časté špatné hodnocení spojené s commentem - nechytlo mě to mi přijde poměrně dost nefér. Člověk, který viděl 3 díly a soudí podle toho všech 55 mi přijde jako málo důvěryhodný. Tento seriál jsem začal sledovat ve 3 ročníku na gymnáziu s tím, že jsem pár dílů znal a nepřišlo mi to taky nějak úchvatný. Ale začal jsem hezky od začátku, díl po dílu, sérii po sérii a hle totálně mě to pohltilo. Hotové trpaslíkové šílenství. Zapamatovával jsem si všechny možné hlášky, které později používal...no zkrátka tento seriál byl pro mě jedním velkým zlomem. Angliclý (britský) humor je značně specifický - proto člověk, který jej nezná, může tento humor považovat přinejmenším za zvláštní - ovšem stovky narážek, které se strefují do každého, ať už z hlediska národního či mezinárodního zkrátka nenechávají člověka jen v klidu sedět. Tento seriál miluju.

Městečko South Park

Městečko South Park (1997)

Parker a Stone, Stone a Parker. Tito dva chlápce vytvořili opravdu geniální seriál, který, sice trochu nechutně, avšak stále výstižně a pravdivě, reflektuje aktuální dění na světové scéně. Nikdo nezůstal ušetřen. A ač se vám to může zát, přehnané, nechutné a sprosté tak seriál vám na začátku jasně říká, že se na něj nemáte dívat. Ovšem byla by škoda se nepodívat, protože u tohoto seriálu se zkrátka pobaví každý. Lidé, kteří tento seriál odsuzují, ho často odsuzují právě proto, že se jím přímo cítí dotčeni, protože se zkrátka v nějaké té postavě poznají...lidé, kteří se píšou že to je jen o nadávkách jsou podle mého názoru lidé velmi povrchní, kteří tam nevidí tu aktuálnost, ty náhledy na určitou problematiku. A i když je to podáno ani ne originálním, ani ne slušným způsobem tak mě to baví, mě to baví. I když mě docela znepokojuje stále častěji se objevující cenzura...

Dr. House

Dr. House (2004)

Charizmatický Hugh Laurie mě tímto seriálem ničí. Ale už od 3 série mi to přijde pořád dokola to samé. Skončil jsem 4 sérií a dále jsem to již nesledoval. Ale rád se podívám na nějaké počáteční díly. Líbí se mi, že i přes všechnu tu lékařskou atmosféru zde najdeme poměrně pěkně nastíněný příběh, který se s dalšími díly rozvíjí a nabaluje na sebe různé skutečnosti. Dějová linie se nám s dalšími díly krásně rozšiřuje, ale u pozdějších dílů už mám pocit, že by bylo několikanásobně lepší přijít s nějakým novým nápadem...je to už ohrané, což je škoda.

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Pohodová dvacetiminutovka. Super na zkrácení dlouhé chvíle a zlepšení nálady. Postavy nerdů jsou naprosto geniální... ať už to je neustálá snaha Leonarda sbalit Penny, Wolowitzovy perverzárny nebo Sheldonova neschopnost pochopit sarkasmus. Jako místy se opravdu válim smíchy po podlaze a někdy je mi trapně za nějakou postavu...a to se mi líbí. Kvalitní seriál.

Studio 30 Rock

Studio 30 Rock (2006)

Výborný seriál. Velmi dobří herci a kvalitní humor. Taky potěší "hosti" jednotlivých dílů. Velmi překvapil Alec Baldwin z kterého se vyklubal vynikající komik, který suše vyřeší každou situaci..:)

Spartakus

Spartakus (2010)

I když se tento seriál na začátku teprve hledá - najdeme zde kombinaci filmů jako 300, Trója a podobně v druhé části první série jako by nastal zlom. Tvůrci se nebojí chodit do odvážných, možná až naturalistických scén což dotváří poměrně dobrou atmosféru celého děje. Hodinová stopáž je ideální. Někdy se to ani nezdá a máte pocit že seriál utekl za 20 minut. Nebýt té kýčovité první části cca. první 3-4 díly, zasloužil by si plný počet.