Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (468)

plakát

David Attenborough: Život na naší planetě (2020) 

Ultimátní masterpiece na poli dokumentu. Čekal jsem popravdě velkou depku, ale přitom je to film o životě legendárního dokumentaristy, o zkáze planety a o tom, že i v 94 letech můžete mluvit a myslet tak, až se jiným bude tajit dech. O tom, že máme naději, protože stačí nemnoho změn. O tom, že jsou místa, kde se povedlo nepříznivý vývoj zvrátit. Kdybych mohl pustit jeden jediný film celému světu, byl by to tento.

plakát

Kóma (2019) 

Počátek (Inception) říznutý Matrixem, skoro až vykradačka. Úvodní scéna připomene Neovu záchranu před agenty (mimochodem jedna z postav se jmenuje Tank, další Link - stejně jako dva piloti Matrixu a hlavní hrdina, ten je Architekt). Čas samozřejmě plyne v komatu pomaleji... Prvotní vykradačku nicméně přikryje meziúrovňový boj a pak to začne mít i děj. Takže příjemné překvapení, o dost lepší než ruská scifi Ochranci. Slušné efekty, rvačky slabší průměr, ale mělo to příběh.

plakát

Kapitán Říp (2020) (seriál) 

Sorry, ale baví mě tam ta vulgarita, politická nekorektnost, šití do Čechů i různé popkulturní odkazy. Je to úlet, s přepaleným hereckým projevem. No a co? :)

plakát

Máma (2013) (seriál) 

Zdejší hodnocení úplně nechápu, protože se u toho člověk fakt zasměje. Sarkasticky, cynicky, díky. A to jsem k tomu pristupoval dost skepticky... Odpad? Kamenak na vas!

plakát

Stranger Things (2016) (seriál) 

Jsem v první polovině první série a nejvyšší hodnocení zatím nevytahuju, protože to tu smrdí přehypováním (jako 30. nejlepší seriál??? jako vážně?)... Synťáková hudba je super, ale na můj vkus je tam zbytečně moc Winony. Děcka ale hrají uvěřitelně a představitelka Eleven a dva řády vejš...

plakát

Terminátor: Temný osud (2019) 

Mohl to být větší průšvih, protože co naplat, stín Terminátora 2 už tato série asi nikdy nepřekročí. Kolikrát jsme již viděli honičku s náklaďákem? Zřejmě doživotní brand každého terminátora. Linda Hamilton potěšila a celkový dojem je naštěstí nad hranou únosnosti neustálého pomrkávání na to co se líbilo v minulých dílech. Očekával jsem nicméně od Millera trochu víc...

plakát

Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn) (2020) 

Sebevražedný oddíl nebyl zrovna nejlepším comicsem na filmovém plátně, ale rozhodně byl vtipnější, akčnější a měl i nějaký příběh. O tomhle se to říct nedá, z obrazu vyloženě křičí, že to celý je jen marketingový produkt, protože se prostě čekalo pokračování. Není asi dobrý každých 20 minut přemýšlet nad tím, proč to někdo natočil a jestli to pak nebude lepší. Nebude. Tahle feminipárty prostě nemá čím zaujmout... P.S. ta druhá hvězda je za hyenu. Skvěle zapadla se svými hereckými schopnostmi (já vím, je to CGI) mezi ostatní děvčata. Nuda, nuda, nuda. barvičky, nuda, barvičky, nuda, nuda.

plakát

Párty Hárd (2019) 

To nemá hluché místo! Nejodvážnější počin české kinematografie za poslednich 20 let. Prcičky na piku, protažené análem zkušeného padesátníka!

plakát

The Haunting - Dům na kopci (2018) (série) 

Není to tak děsivě, ani moc akční, ale vyprávění postupně vykresluje příběh velmi zdatně. Příjemné.

plakát

Doom Patrol (2019) (seriál) 

Ach jo, když pominu ukecaného vypravěče a záporáka, který mi přišel nezábavný, tak to má hodně wtf momentů v ději, říkejme tomu třeba originalita scénaristů a vtipů, které jsou naprosto áčkové. Ale když to mám hodnotit jako celek, tak jsem prostě letos viděl věci, které mi přišly tak nějak kompaktnější i ve kvalitě. Rozhodně to nebude masovka, je to takovej divnej seriál i pro fandy comicsů. Ale má co nabídnout, rozhodně má neotřelé zápletky. Dal bych 7/10, ale bavil míň (a úplně jinak) než třeba Bažináč. Takže pokud se někdo rozhodujete podobně, dejte mu pls 4 hvězdy, ať zůstane vesmír v rovnováze a nemusí nás sežrat osel nebo tak něco...