Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (136)

plakát

30 minut po půlnoci (2012) 

Proč můj favorit na Oscara nikdy v konečném výsledku neuspěje?! Ať už film, nebo herečka, bez ohledu na výsledek, jsou pro mě vítězové. Tak jako u Arga, není nutný historický fakt, ale požitek, který přinese. Bigelow je pro mě Paní Režisérka, která dokáže svými trháky konkurovat elitě a za to si jí vážím.

plakát

Argo (2012) 

Komu se Argo nelíbil, se na něj díval jako na adaptaci skutečné události. Tohle není dokument!! Nejvíce jsem ocenila neustálé napětí a nervozitu, kterou ve mě film budil. Jen u málo snímků se podaří navodit tyto pocity, když víte, jak to nakonec vše dopadne.

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Nejsem velký fanoušek Tarantina, ale ten film nebyl naštěstí tak hrozný, jak jsem čekávala. Naopak jsem si užila přestřelky, výbuchy, krev a hlavně Christopha Waltze, který podal neskutečně působivý výkon.

plakát

Příběh z periferie (2012) (amatérský film) 

Pokud jdete do kina na amatérský film, nemůžete čekat veledílo podobné americkým trhákům! Námět sice je takový jednodušší, přehnané užití nářečí a občas prázdné a natahované dialogy, ale herecké výkony hlavních postav, kamera a hudba tohle všechno dokážou divákovi vynahradit.

plakát

Živí mrtví (2010) (seriál) 

Hodnotím většinu seriálů podle prvního dojmu. Tenhle na mě udělal takový dojem, že jsem se stihla podívat na celou první a druhou sérii ve 3 dnech. Kombinace hororu a seriálu je pro mě nejlepší důvod strávit celé dny před notebookem. Zombie tématika ještě není tak rozšířená v seriálech, takže další bonus za originalitu. Nejdřív jsem TWD chtěla přirovnat atmosférou k The American Horror Story, ale po pár dílech jsem musela přiznat, že tohle je milionkrát lepší!!

plakát

Hanna (2011) 

Musím se už konečně smířit faktem, že když toho od filmu hodně očekávám, vždycky se nakonec spálím. Možná, že Wright chtěl natočit pořádný akčňák s drsnou hudbou, létajícími kulkami, zmutovanými dětmi, Cate Blanchett s divným účesem a tak dále... Mohla bych pokračovat i třeba s podivnými skoky z kontinentu na kontinent, ze země do země a nebo co mě opravdu štvalo, schopnost vystopovat cvičené agenty kdykoliv a kdekoliv.. Když si ale představím, že to tak vlastně bylo natočeno záměrně, a že namyšlená mladá američanka si může najít nejlepší kamarádku v naprosto divné, asociální Hanně během 3 dnů...? Jo, je to americký film, mějme pochopení.

plakát

Lovci hlav (2011) 

Koho by napadlo, že zrovna Norové můžou natočit tak perfektně propracovaný akčňák s dobrou dávkou humoru. Na začátku dějová linie byla naprosto šílená, že by mě ani ve snu nenapadlo, že to skončí tak, že do sebe všechno naprosto krásně zapadne, samozřejmě jak jinak než ve prospěch Rogera.. Jsem ráda, že jsem tento snímek viděla. Je to další z důkazů, že skvělé filmy se netočí jen v americké produkci!!

plakát

127 hodin (2010) 

Mé nechutné potřeby tenhle snímek perfektně naplnil, ale absolutně nic jsem si z něj neodnesla. Tu ruku si mohl uřezat už druhý den a byl by OK.. Psychózní scény jsem přežívala se zaťatýma zubama neb na takový styl mě moc neužije. Vesměs si myslím, že je tak dobře hodnocený hlavně díky Jamesi Francovi. Na mě 127 nijak speciálně nezapůsobil.

plakát

Smash (2012) (seriál) 

Přijde mi to jako pokus chytit se slávy Glee s muzikálovým seriálem, až na to, že to zmršili už od pilotního dílu. Ty písničky jsou doslova natlačené do děje. Myslím, že kdyby to bylo uděláno jako normální seriál, vypadalo by to daleko lépe. Pro mě je to naprostý propadák se šíleně nudným dějem. Nebýt Debry Messing, u mého jména by bylo napsáno Odpad!..

plakát

Rango (2011) 

Myslím, že Rango byl napsaný podle mě. :D Opravdu se s ním ztotožňuju snad v každé scéně a nejspíš proto si mě hned od začátku získal. Chameleon, co se ze všeho vykecá všemožnými nesmysly, žije si ve vlastním "hollywoodském" světě, tropí problémy za každým omylem a hlavně mu všechno vychází, ani neví jak. Scénáristé si dali záležet a pokaždé se objeví nějaký gag nebo úžasný komentář. Naštěstí tam nebylo moc prostoru pro love-story, jak jsme poslední dobou od amíků zvyklí, tudíž jsem naprosto spokojená. A hlavní je, že našel svůj Tic Tac!!