Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární
  • Drama

Recenze (1 259)

plakát

Karlík a továrna na čokoládu (2005) 

V kinech teď jede Wonka a já jsem věru až teď viděl Karlíka a továrnu na čokoládu poprvé v životě - tím jsem zase splnil tradici ve Vánočním období mrknout na (pro mě) něco nového. Nezaměnitelná Burtonovská atmosféra, výborné výkony Deppa a dětí a postupné zábavné odkrývání příběhu - tak bych v kostce vyzdvihl pozitiva tohoto filmu - 75%.

plakát

Ahsoka (2023) (seriál) 

Zde na CSFD v hodnocení nad Ahsokou vede Andor, ale u mě je to přesně naopak. Tento seriál je akčnější, navazuje na animované seriály od disney (ty jsem sice neviděl, což je dle kamarádů, co je viděli, docela velký nedostatek) a přináší několik solidních momentů. Za mě super příspěvek do Star Wars univerza a už se těším i na další řadu. Rayi odpočívej v pokoji...7/10.

plakát

Já jsem Groot (2022) (seriál) 

Miniseriál s Grootem, který se svým pojetím dá přirovnat ke krátkým filmům s veverkou Scratem z doby ledové. Pro děti v pohodě zábava, ale obě řady zabaví na pouhých pár desítek minut...6/10.

plakát

She-Hulk: Neuvěřitelná právnička (2022) (seriál) 

Pilotní epizoda za mě tak špatná nebyla, ale postupem času šla kvalita výrazně dolů a poslední díl byl pro mě jednoznačně zklamáním. Nevím jestli mají v plánu dělat i druhou řadu a pokud ano, tak by měli výrazněji zamakat na scénáři...4/10.

plakát

Loki (2021) (seriál) 

Za mě docela v pohodě podívaná ze světa Marvelu - druhá řada se mi líbila asi o něco více, i když z těch různých časových smyček jsem měl trošku guláš v hlavě. Na jedno podívání to ale stačí bohatě...60%.

plakát

Medvěd (2022) (seriál) 

Pro mě docela příjemné překvapení z Disney+. Sympatické postavy, jejich progres a změny, zapálenost pro gastro svět, mimo to musím pochválit i výborný soundtrack. První řada končila přímo skvěle, druhá řada už za mě tak super nebyla, ale celkově jasná spokojenost a 80%.

plakát

Napoleon (2023) 

Filmem Napoleon jsem (nejspíše) uzavřel kino sezónu pro rok 2023 - netajím se tím, že jsem měl nemalá očekávání, ale celkové dojmy jsou hořkosladké. Velkofilmů z podobného období se věru moc netočí (posledním byl asi Patriot z roku 2000, uvidíme jestli na další takový budeme čekat zase přes 20 let...). Bitvy, kostýmy, představitelé Napoleona a Josefíny - vše fajn, ale ten pocit z rozkouskovanosti filmu a spousta skoků v ději - řešení vztahů, politiky a intriky mě dost zaskočily. Je to jako dívat se na desetidílný seriál, ze kterého uprostřed neuvidíte tři díly a máte pocit jako by Vám něco (co jste prostě měli vědět) uniklo. Nesestříhaná verze třeba bude působit ucelenějším dojmem, protože je jasné, že Scott se toho do filmu snažil vložit co se dalo (bitvám měl být věnován určitě větší prostor), ale kino verze je zkrátka pro mě mírným zklamáním a proto "jen" za 6/10.

plakát

Star Wars: Příběhy rytířů Jedi (2022) (seriál) 

6 mini příběhů, které objasňují některé nevysvětlené události z prequelové triologie Star Wars - především části s Dooku stojí za to. Pro fanoušky této sci-fi klasiky doslova povinnost, byť jde o jednohubku...75%

plakát

Expend4bles: Postr4datelní (2023) 

Čtvrté a možná poslední pokračování (I když kdo ví) expendables dopadlo spíše jen (pod)průměrně - akce je sice fajn, ale příběhové žádný zázrak. Ti co byli dříve zamilovaní do Megan Fox tak si určitě pár záběru doslova užijou. Prim tu hraje spíše Statham, což mi nevadí a mimo jiné se tu objeví i několik nových postav. Sly si tu své odehrál a zvrat s ním byl lehce předvídatelný, ale na konci docela vtipně objasněný. Pokud jde tedy o rozlučku s bandou akčních hrdinů, kteří byli na vrcholu svých sil v 80tých a 90tých letech a dneska jsou už v důchodovém věku (čas nezastavíš), tak to dopadlo spíše jako takové menší zklamaní - 5/10.

plakát

Přízraky v Benátkách (2023) 

Atmosférou rozhodně nejlepší díl - občas zde byl i dobrý hororový nádech, ale finální rozuzlení mě upřímně moc nenadchlo. Určitě je fajn, že se tu objevilo i několik (ne)známých tváří - herecké výkony můžu jen chválit, stejně tak i francouzský přízvuk Kenetha. Ze vsech tři dosud natočených filmů pro mě ale stále zůstává tím nejlepším Smrt na Nilu - 6/10.