Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Rodinný
  • Romantický

Recenze (433)

plakát

Do hloubky webu (2015) 

Zkusím to hodně zkrátit: Jestli byl opravdu obviněn neprávem mě mrzí. Přesto - úplně nevinný evidentně není, se stránkou prokazatelně spojen je. A jestli si už někdo zahrává s ohněm (byť v nějakém svévolně dobrém přesvědčení) musí počítat s tím, že bude buď popálen, nebo i úplně shoří. A k otázce č.2 - jestli může vláda zasahovat do soukromí - je to jakoby zločinec vytasil revolver, zatímco policista by měl podle zákona k dispozici jen prak. Dokud bude právo uměle drženo pár kroků za zločinci, nemůžeme se divit, že je nelze chytit. I toto má samozřejmě svou temnou stránku - že i mezi zastánci práva se ukrývají zločinci, a tudíž jsou nástroje spravedlnosti zneužívané i k dalším zločinům. Ale to už je zase úplně jiná kapitola...

plakát

Pravda o vitamínech (2004) (TV film) 

Přijde mi, že tento dokument vyvolal více otázek než podal odpovědí. A že to navíc vzal v cukuletu. Pamatovat si z něj budu asi toliko, že vitamín A buď nebrat, nebo jen občasně.

plakát

Lijavec (1997) (divadelní záznam) 

Pár povedených vtipů, ale jinak celkem nudné dílo...

plakát

Mikrokosmos (1996) 

Dokument, který se liší. Nabízí pohled do hmyzí říše, často s exkluzivními záběry, a to celé bez komentáře. Prostě jen nerušeně koukáme do přírody. Ač se mi tento formát docela líbí, plné hodnocení dát nemohu. Jednak za hudební doprovod, za některé nadbytečné scény a střih byl místy nešikovný. A to mi koukání místy prostě kazilo... Ale celkově - palec nahoru!

plakát

Příběh lesa (2015) 

Fenomenální, úžasné, geniální! Ale možná až moc. Když na to člověk jen kouká, je to fajn. Ale když už člověk trochu technicky myslí, tak se nemůže zbavit dojmu, že mnohé záběry prostě není možné natočit... A na můj vkus zašli příliš daleko, čímž mi dojmy kapánek pokazili. A Výsledkem tak je něco, co vlastně ani nezapadá do žádného žánru.

plakát

Tajemství (2006) 

Ač to zní jako jedna myšlenka, je to naprostý mix všeho možného. Nacházím tam moudra různých filosofií a náboženství. Místy můžu říct - ano tak to je (je to zajedno s Biblí - Božím slovem) a místy mi bylo opravdu až fyzicky na zvracení. Navíc si i místy odporovali, což mě dost mátlo... Takže ač s mnohým mohu souhlasit, tak s mnohým, ač ve filmu vedlejším, tak pro mne právě podstatným, souhlasit nemůžu, proto dávám nízké hodnocení. Navíc přidávám pár Biblických veršů, z nichž některé film potvrzují, některé doplňují a některé vyvracejí údaje z filmu. - - - - 1. Janova 5:4 - A to vítězství, které přemohlo svět, je naše víra. Galatským 6:7-8 - Neklamte se, Bohu se nikdo nebude posmívat. Co člověk zaseje, to také sklidí. Kdo zasévá pro své sobectví, sklidí zánik, kdo však zasévá pro Ducha, sklidí život věčný. Kdo není pod Boží milostí, platí pro něj Exodus 21:24-25 - Oko za oko, zub za zub, ruku za ruku, nohu za nohu, spáleninu za spáleninu, modřinu za modřinu, jizvu za jizvu. Matouš 9:29 - Tu se dotkl jejich očí a řekl: "Podle vaší víry se vám staň." A otevřely se jim oči. Matouš 15:28 - Tu jí Ježíš řekl: "Ženo, tvá víra je veliká; staň se ti tak, jak chceš." A od té hodiny byla její dcera zdráva. Matouš 17:20 - Amen, pravím vám, budete-li mít víru jako zrnko hořčice, řeknete této hoře: 'Přejdi odtud tam', a přejde; a nic vám nebude nemožné. (Ježíš) 1. Timoteovi 6:17 - Těm, kteří jsou bohatí v tomto věku, přikazuj, ať nejsou pyšní a nedoufají v nejisté bohatství, nýbrž v Boha, který nás štědře opatřuje vším, co potřebujeme; (ap. Pavel) Jakub 4:6-7 - 'Bůh se staví proti pyšným, ale pokorným dává milost.' Podřiďte se tedy Bohu. Vzepřete se ďáblu a uteče od vás, přibližte se k Bohu a přiblíží se k vám. Matouš 6:33-34 - Hledejte především Boží království a spravedlnost, a všechno ostatní vám bude přidáno. Nedělejte si tedy starosti o zítřek; zítřek bude mít své starosti. Každý den má dost na svém trápení. Filipským 4:6-7 - Netrapte se žádnou starostí, ale v každé modlitbě a prosbě děkujte a předkládejte své žádosti Bohu. A pokoj Boží, převyšující každé pomyšlení, bude střežit vaše srdce i mysl v Kristu Ježíši. 1. Tessalonickým 5:18 - Za všech okolností děkujte, neboť to je vůle Boží v Kristu Ježíši pro vás. Kazatel 5:9 - Kdo miluje peníze, peněz se nenasytí, kdo miluje hojnost, nemá nikdy dosti. 1. Timoteovi 6:10 Kořenem všeho toho zla je láska k penězům. Jan 3:16 - Neboť Bůh tak miloval svět, že dal svého jediného Syna, aby žádný, kdo v něho věří, nezahynul, ale měl život věčný. Jan 8:12 - "Já jsem světlo světa; kdo mě následuje, nebude chodit ve tmě, ale bude mít světlo života." (Ježíš) Římanům 12:2 - Nenechte se formovat tímto světem - raději se nechte proměňovat obnovou své mysli, abyste dokázali poznat, co je Boží vůle - co je dobré, náležité a dokonalé.

plakát

Soukromé lekce (2016) (studentský film) 

Neuvěřitelně smutné a neuvěřitelně geniální. A i docela profi zpracované.

plakát

Ta pravá (2015) (studentský film) 

Takové milé a nezkušené (obsahem, nikoli zpracováním) dílko, herecky velmi dobře obsazené. Škoda jen, že to nemělo delší stopáž.

plakát

Polda (2014) (studentský film) 

Nemůžu si pomoct, ale tenhle krátký a jednoduchý počin mi přišel neuvěřitelně profesionální. Příběh možná trochu naivní, ale zpracování mě opravdu dostalo. Klobouk dolů, hoši!