Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (416)

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Ne. Není to lepší než jednička. Chybý tomu takovej ten "waw, to je boží." efekt. Podvodní scény jsou krásné, živé a hezky natočené, ale ty létající z jedničky jsou prostě lepší. I tak, se mi dvojka líbila více. Má hezčí, osobnější příběh, který řeší rodinné hodnoty. Je to takové osobnější, než v jedničce. Scénář má svoje problémi, ale když člověk není hnidopich, tak se to dá. Délka, ač vypadá šíleně, je v pohodě.  I tady platí, že pokud chcete vidět Avatara, tak v kině a ve 3D. Jinak to nemá smysl.

plakát

Andor (2022) (seriál) 

Vedlejší projekt, s vedlejší postavou, z vedlejšího filmu. Jak by tohle mohlo dopadnout? Je to zajímavá otázka a já na ni znám odpověď. Dopadlo to neuvěřitelně skvěle. Andor má obrovskou výhodu,že od něj nikdo nic nečekal a tak se mohly tvůrci vyřadit. A vyřádili se vzkutku bombasticky. Namísto blikajících bitev a divno dialogu, nám předkládají skvělé, temně laděné drama narvané nadupanými dialogi. Právě dialogi jsou největší předností. Jsou funkční, skvěle vypointovane a mají váhu. Nikdo si tu nestěžuje, nikdo tu nefnuká a nikdo si tu nestěžuje jak strašný je písek. Výborný scénář, bombastická hudba. Bravurní herecké výkony. To vše je Andor. Projekt, který nečekaně dokázal vytáhnout značku SW z hoven, kam poslední roky zapadla. Andor nám ukázal, jak by to mohlo jít a že když se toho chopí schopný tvůrce, je tu šance že SW opět povstanou. Potřebuji to. My to potřebujeme. Děkuji ti Kasiane Andore, že tvůj příběh není žádná nuda a dokázal si to i bez použití sílí. Dost možná si první kdo sílu a Jedie úplně vymazal ze hry a vlastně si tím pomohl. Skvelé.

plakát

She-Hulk: Neuvěřitelná právnička (2022) (seriál) 

Sem nas..nej. Na She-hulk sem se těšil. Vlastně jsem si kvůli ní zaplatil Disney+. A co sem dostal? Neuvěřitelnou zpatlaninu,k která je trapná, nevtipná a nudná. Největší problém She-hulk jako serose je, že nevy co vlastně chce být. Právnické drama? Komedie? Akční řežba? Ona je od všeho něco a přitom nic a ještě k tomu to všechno dělá strašně blbě. Vrcholem všeho je poslední díl, který to opravdu do..re. Je to strašná škoda, protože She-hulk jako postava je super. Hlavní herečka je simpaticka a celkem si to dává, ale ani ona, ani pár solidních akčnich scen či povedených vtipků nezachrání tuhle sta..u.

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

První TopGun patří mezi nejoblíbenější filmy mého mládí. Maverick je skvělí film. Skvělá pocta. Film skvěle pracuje s emocemi, které podporují výborně herecké výkony. Největším klenotem jsou letecké a závěrečný bitevní scény, které jsou úplne skvostné. Jestli ne nejlepší, tak určite jeden z nejlepších Cruiseho filmů.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Skvělí film se skvěle hrajicim a spivajicim Rami Malekem o největší, nejlepší a nejlegendárnější hudební skupině co kdy existovala.

plakát

Kurz manželské touhy (2021) 

Začínalo to zajímavě. Bylo to i vtipné, ale brzy se dostavil mix komedie a detektivky. No a pak to šlo do kopru. Oboje dost podprůměrný, nevtipné a banální vyšetřování. Velká škoda. Možná, kdyby to bylo jen jedno z toho, mohlo by to fungovat lépe. Kromě Plodkové, mě nikdo z herců nezaujal.

plakát

Black Widow (2021) 

Dlouho jsme čekali a pak jsme dostali film, který je fajn. Black Widow film na mě působí jako servis pro fanoušky. „Hele, už nás s tím dlouho otravujou, tak už jim to teda natočíme.“ Celý film je takový mdlí. Koukáš na to, říkáš si ok to není špatný. Občas se zasměješ, jak u MCU bývá zvykem. Jenže mě tam chyběl nějaký hodně WAW moment. I v druhým Iron Manovi měla Nataša víc takových momentů, než ve vlastním filmu. Možná je to tím, že ty nejlepší momenty si pro sebe ukradla boží, skvělá Jelena.(Nebo je právě ona udělala nejlepšími?)  Už sem to psal v Hawkeye, já tu holku prostě žeru. Co říct závěrem? Není to špatný, ale myslím, že si Nataša zasloužila lepší film. A s Jelenou šup do vlastního seriálu, ideálně v týmovce s Kate Bishop.

plakát

Hawkeye (2021) (seriál) 

Můj první MCU seroš a nečekaně zábavný. Solidní dialogy podporují slušné herecké výkony a k tomu bombastická akce. Skvělá je honička v autě (tuším třetí díl) kdy Clint řídí a Kate střílí. Závěrečná akce je taky boží. Ústřední duo je správně sympatické a skvěle se doplňují. Jeremy skvěle vystihuje toho utahanýho, omlácenýho chlápka, co už chce mít od všeho pokoj a Haiile je zase skvěle nadšená až praštěná. Ostatní herci jsou ve svých rolích taky fajn. Milá je přítomnost mojí oblíbenkyně Very Farmigi. Jenže kdo je úplně nejbožejší a úplně si ukrad moje srdce hned prvnímy dvěma vystoupeními na place je Florence Pugh a její boží Jelena. Ona je ozdobou každé scény, ve které vystupuje. Úplně nejlepší jsou scény kdy se vykecává, nebo se snaží dát do držky s Kate. Jelena by si zasloužila svůj vlastní seriál protože za mě je ještě božejší než samotná Nataša. Jestli dají Kate a Jelenu do společného projektu, tak snad i zase začnu mít o MCU zájem. Tyhle dva charaktery mě fakt zaujali. Kate je fajn a Jelena je Boží. Jinak moc pěkné rozloučení s dalším členem staré party. Vlastně je škoda že Clint/Hawkeye nedostal tolik prostoru a uznání už dřív. Měl to prostě mezi těmi všemi polobohy a poloroboty těžké. Díky tomuto fajn seriálu mám tenhle charakter o něco raději.

plakát

Upgrade (2018) 

Scifko podle mého gusta. Komorní, zajímavě natočený s dobrou zápketkou. I když je to variace na klasiku "musím se pomstít" tak já se nenudil. Občas tu jsou i momenty, kdy jsem se zasmál. Logan hraje skvěle. Akce je skvěle přehledná a nápaditá. Chystal sem se na tenhle film už dlouho a nakonec si mě našel televizi. Jsem rád, že sem ho mohl konečně vidět. Tu chválu si zaslouží.

plakát

Sedm samurajů (1954) 

Ano, je to hooodně dlouhý. Ano, je to starý. Ano, je to černobílí. Jenže to neznamená, že je to špatný, nebo nudný. Žádné hluché místo, všechno co se tu děje má svůj smysl. Každá scéna i pohled kamery. Měl bych k tomu asi jenom jednu výtku. Podle mě to postrádá nějakého ústředního padoucha. Někoho, koho bychom mohli nenávidět. V tomhle směru možná Sedm statečných funguje lépe. Je tam nějaká interakce mezi padouchem a hrdiny. Ale i tak, jsou samurajové lepším filmem než stateční.