Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (131)

plakát

Maraton lásky (2007) 

Až na pár vtipných hlášek a celkem průměrný začátek provařená směska plná klišé, bez nápadu a šťávy... a nezachránili to ani mí oblíbení Pegg a Moran... raději zkoukněte Black Books nebo Spaced a spravte si chuť...

plakát

(K)lamač srdcí (2010) 

Na romantické komedie mě moc neužije... ale tohle mě potěšilo! ... Buďto stárnu nebo je to po dlouhé době něco, co stojí za vidění... vtipné, svižné a velmi dobře stravitelné i pro škarohlídy jako jsem já. (Romain Duris mě opravdu bavil!!! :D)

plakát

Centurion (2010) 

Velmi slušné tři hvězdy (v některých chvílích i 4)! Možná je to tím, že jsem čekala katastrofu... a ono to ve výsledku bylo fajn... ale mě se Centurion líbil. Hudba (přestože nijak objevná) k filmu sedí, casting se tvůrcům povedl - sympaťák Fassbender film utáhl s čistým štítem (možná jen místy potřísněným krví Piktů...), kamera a (ála LOTR) přelety jsou fajn a na skotské hory a pahorky se pěkně kouká, líbily se mi i choreografie soubojů. Slabinou je (jak to tak bývá) prostý příběh (přemýšlet nad dobovými fakty se nedoporučuje) a občas do očí bijící digitální krev... Přes všechny výhrady film ve svém žánru funguje a stává se příjemným oddechovým béčkem, které neurazí, ba potěší... Slabší žaludky bych měla varovat, že Rková přístupnost má své opodsatnění, ale otrlcům vřele doporučuji (yay).

plakát

Scott Pilgrim proti zbytku světa (2010) 

Scott Pilgrim vs. The World je nabušená do detailu vypiplaná pecka. FreshFilmFest se díky uvedení tohohle exempláře dostal na vrchol letošní festivalové sezóny. V říjnu půjdu rozhodně znova... (v mezičase si přečtu komixovou předlohu)... a teď mě omluvte, jdu si nabarvit vlasy na růžovo...

plakát

Pan Nikdo (2009) 

Na jednu stranu přehršle svělých nápadů, obrazů a experimentů. Na stranu druhou přílišná překombinovanost, nesourodost a absence "hloubky", o kterou se tvůrci očividně snažili... bohužel neuspěli. Chválím soundtrack a Jareda Leto.

plakát

Single Man (2009) 

4,5* Velmi citlivě a poutavě natočený film. Od prvního po poslední záběr vytříbené dílo. Obrazová stránka uchvátí, hudba zážitek podtrhne, třešničkou na dortu je eso filmu - prvotřídní Colin Firth. Spokojenost.

plakát

Moje štěstí (2010) 

Děsivě zvláštní, nesouvisle souvislé, působivě hypnotické... Přestože jsem dějovou skládačku dohromady neposkládala a velmi často jsem se v ději ztrácela (upřímně... skoro pořád), udržel mě režisér až do konce napnutou... (MFFKV2010)

plakát

Repo Men (2010) 

Lepší tři hvězdy. Náběh to má velmi slušnej, ale pak děj začne trochu usínat a béčkovatět... přesto celkem fajn akčňák, kterej by si zasloužil pevnější ruku scénáristy i režiséra... (P.S. velký plus za soundtrack! ;)

plakát

Apokalypsa (1979) 

... the horror, the horror ... bude mí znít ještě pár dní v hlavě...

plakát

Komparz (2005) (seriál) 

Brilantně dokonalé! Ricky gervais a Stephen Merchant jsou geniální a jejich seriál nemá ve svém okolí konkurenci. Pět hvězd je málo.