Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Recenze (160)

plakát

Chytač krys (1999) 

Ten ženský pohled na věc jde pořád nějak mimo mě :). Doteď se to nepodařilo Kathryn Bigelow (ikdyž jsem od ní viděl teda jenom dva filmy zatím), Andrea Arnold a její Fish Tank byl sice asi nejblíž mému potěšení, ale taky nic, z čeho bych se posadil na prdel, nebo co by vyvolalo silnější emoce, no a teď ani Lynne Ramsay mě svým Ratcatchrem nijak neuchvátila. Artová dramata mám rád a jejich pomalé vyprávění mi nevadí, ale Ratcatcher se prostě z místa nehnul skoro vůbec, to mi tady vadilo asi nejvíc. Vlastně, ona je to snad jediná věc (ikdyž dost zásadní), co bych filmu vytknul, protože to ostatní je tady řemeslně zvládnuté opravdu dobře, silná atmosféra, bezchybné civilní herecké výkony, super hudba, navíc vždy skvěle načasovaná, prostě režie výborná, ale ten scénář, to je fakt slabina. A závěr, ten byl divnej. Dost divnej.

plakát

Zahulíme, uvidíme 3 (2011) 

Ani nevim, proč jsem na to vůbec koukal. Z 80% šíleně trapná záležitost, za zmínku stojí snad jen scény s NPH a něco málo okolo. Jinak naprostá ztráta času.

plakát

Závrať (2009) 

Tak Vertige mi moc nesedlo. Oproti nedávno viděnému "A Lonely Place To Die" je tohle ničím nezajímavý, průměrně, kýčovitě natočený survival. Už od samýho začátku jsem si říkal "ajeje" (modří pochopí odkaz :) ), když film vyrukuje se vztahy mezi postavami, c`mooon, to už dneska fakt ne, nevím jak vy, ale já už jsem tohoto klišé fakt přesycen, možná to bylo trochu i náladou, nevím, ale strašně mě to tady iritovalo. Ale hlavně jsem doteď nepochopil, proč někdo leze šplhat po skalách, když se bojí výšek? Nebo to jako doteď onen jedinec nevěděl? Ale ikdyž jsem tuhle skutečnost překousl, stejně to celkově prostě vůbec nefunguje, napětí minimální, záporák je směšnej (i veškerý fighty s ním), a chování postav, hlavně na konci, je někdy fakt hodně mimo. Bída, bída.

plakát

Pomáhat a chránit (2011) 

"Come on, you can't shoot a Kalashnikov in the middle of Ireland." Super záležitost. Ne sice tak super jako bráchovo "In Bruges", působilo to na mě trochu amatérsky a vůbec celá zápletka je taková dost jednoduchá a obyčejná, ale humor je tady excelentní. Navíc převážně v podání mého velkého oblíbence Brendana Gleesona. Skvělé byly ale i další postavy. "You should get a dog. Or a parrot, maybe. Something to raise the alarm, you know. Ned Kelly had a peacock. I've always wanted a giraffe. A giraffe? That wouldn't work. I mean...You'd have to put in a cupola or somethin'. Be too expensive."

plakát

Tajemství starého hotelu (2011) 

Subjektivně by to bylo za tři, ale je to opravdu pěkně zvládnutej horor s výtečnou atmosférou (u mě vede scéna "She`s right behind you" , to jsem fakt nedýchal, dokonce i teď jenom když to píšu, mám husinu). Pomalý tempo tady je imho líp využito děním něčeho zajímavýho, než v "The House Of The Devil", u kterýho jsem se docela nudil. V Innkeepers se o zábavu mj. stará hlavně Sara "cute" Paxton, a to nejenom svým vzhledem, ale hlavně herectvím. Je prostě super :). Za zmínku stojí i hudba, jež se hezky projeví již u úvodních titulků, ikdyž občas při určitých dialozích bych ji vystříhl. Nicméně celkově se nemůžu ubránit pocitu jakési prázdnoty, kterou mne snímek "naplnil". Strašně jednoduchej a "omletej" příběh, navíc mě duchařiny obecně moc neberou, takže myslím, že zážitek brzo vyprchá a zůstane jen vzpomínka na kukadla Sáry a pár těžkotonážních scén. Každopádně byla by škoda ublížit tomuto počinu pouhými třemi hvězdami, budu tentokrát hodný a více objektivní :).

plakát

Hodný, zlý a divný (2008) 

Nesmírně zábavný a odlehčený film. Taková korejská pocta kultovce od Leoneho, samozřejmě to nelze moc srovnávat, Ji-un Kim to pojal opravdu se silnou nadsázkou a odlehčením ,je to prostě čistá zábava, film jede od začátku do konce a ani chvíli nenudí. To, že Ji-un Kim umí točit neskutečně kulervoucí akční scény, je už celkem známá věc (viz např. Dalkomhan insaeng ), ale stejně, to co se tady děje, mě zase uplně rozsekalo. Nehorázná akční funny masáž. Typický absurdní korejský humor, ještě navíc v podání "Kang-ho Song"-a, to je prostě neskutečná chláma (např. scéna s kovovou potapěčskou helmou, to jsem šel do kolen :D). A vy, co serete z rádoby cool Goslinga, byste se měli podívat, jak vypadá skutečnej charismatickej BADASS!! Ano, Byeong-heon Lee je frajer, a chci si na něj šáhnout! Každopádně Ji-un kim je borec, a doufám, že mu nedojde dech (a nápady) jako Parkovi.

plakát

Není kam utéct (2011) 

Našláplej survival thriller, kterej mě několikrát docela soldině překvapil svým zpracováním. Jak už řekl JASM, velkou výsadou jsou postavy, opravdu všichni sympatičtí, přirození a skutečně je vám jich líto, a to se s některými ani nestihnete pořádně seznámit :). Co ale mě asi nejvíc vyrazilo dech, je způsob natočení některých scén, kamera a střih je naprosto boží, to stejné zvuky a hudba. Svěží vítr do survival plachet, to bez debat. Tady opravdu nebudu šetřit hvězdičkama, takhle kvalitních žánrovek je málo, a tohle je pro mne asi nejlepší "naháňačka "nejenom" po lese" jakou jsem měl zatím tu čest vidět, plná překvapivých zvratů, a ještě se zajímavým kulervoucím zakončením. Prostě pecka jak sviň, nemůžu si pomoct. A......FUCKIN` KAREL RODEN!

plakát

Lidská stonožka 2 (2011) 

Dostal jsem přesně to, co se od pokračování něčeho takovýho, jako Human Centipede, dá čekat. Víc zvrhlý, víc nechutný, odporný a slizký, ale právě taky víc samoúčelný. Jednička byla originální, zábavnější, a prostě víc "filmová", mělo to aspoň trochu nějakej "příběh", byl tam větší soucit s postavama. HC2 na mě působila už dost samoúčelně (hlavně pak v závěrečné části), nicméně i tak jde o velmi působivej snímek, s perfektně (opět) vybranou hlavní postavou uchyláka. Černobílá filmu dokonale sedí, v závěru vám dojde, proč Tom Six takto zvolil :). Technicky je film zvládnutej na výbornou. PS: možnej SPOILER: je tady pro mě asi nejpůsobivější scéna vymlácení zubů ever!

plakát

American Horror Story - Murder House (2011) (série) 

Tak po pilotní epizodě jsem nebyl bůhvíjak odvařenej, a viděl bych to tak na 3*, ale hned druhej díl, to už byl docela crazy shit! Uvidíme, jak to půjde dál, ale něco mi říká, že to bude ještě solidní peklo. EDIT: OK, tak po 4. epizodě zvedám na 4*, je to vynikající, začínám u toho být posranej i při rozsvícené lampičce. Tak trochu mi to v jedné věci připomíná LOST, člověk vůbec neví, co se tam děje, tvůrci si pěkně pohrávají s divákem, a toho to pekelně baví. Navíc je tady famóźní atmosferická hudba, doplněná různými zvukovými výjevy (viz např. opening, psycho vloupačka ve druhé epizodě atd...), a občas perfektní hrátky s kamerou. Tohle všechno diváka hezky vtáhne. Rychle, chceme pátej díl!!