Reklama

Reklama

Není kam utéct

  • Velká Británie A Lonely Place to Die
Trailer 1

Obsahy(1)

Když se parta mladých horolezců rozhodla zdolat jeden z mohutných skalních masivů, všichni se těšili na náročný výstup, při kterém jejich těla zaplaví pořádná dávka adrenalinu. Nemohli tušit, že je uprostřed hor Skotské vysočiny čeká nerovný souboj. Při přechodu horského hřebene objevili podzemní skrýš a v ní uvězněné malé děvčátko. Osvobozením srbské dívenky z rukou únosců pro všechny začíná děsivé dobrodružství, na které ti, co přežijí strastiplnou cestu zpátky do civilizace, nikdy nezapomenou.
V hlavní roli strhujícího příběhu odehrávajícího se uprostřed překrásné horské scenerie se nám představí Melissa George. Do jedné z dalších rolí obsadil anglický režisér Julian Gilbey populárního českého herce Karla Rodena. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (249)

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Ucházející thriller, který zejména v první polovině vyniká úžasnou reálností. První půle odehrávající se ve skotské přírodě je hodně dobrá, práce kamery, střih, tohle vše klape na jedničku. Druhá půlka odehrávající se ve městě už tak dobrá není, ale zase to zachraňují herci jako Karel Roden a Sean Harris. Být film celý, jako první půlka, dal bych mu rád i pět hvězd. Dokonalé záběry, s kterých je doslova cítit chlad řeky, cítíte každý kámen pod prsty horolezců aj. Kamera se střižnou odvedla perfektní detailní práci. Druhá půle bez některých slušných dialogů by byla jen zbrklou střílečkou. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

V takových těch logických záležitostech a technikáliích (odkud, kam, jak) je to sice klasicky akčně lobotomické, ale jinak je to překvapivě napínavý thriller, který se neustále snaží diváka znejisťovat a překvapovat. Díky tomu film funguje, drží tempo, neupadá do monotónnosti a nakonec celý ten zvláštní slepenec vybalancuje poměrně důstojně. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době přichází akční thriller, kde les a hory nejsou jen náhražkou kulis pro lacinou produkci, ale jedním ze zásadních elementů vyprávění. Je pak škoda, že ve finále tvůrci ucuknou a vrátí se do města, kde inscenují sice dobře rozvrženou, ale v zásadě obyčejnou a mnohokráte viděnou naháněčku. První dvě třetiny při tom skvěle pracují s diváckými očekáváními a staví většinu napětí na dynamice skupiny a charakterech jednotlivých postav. Coby evropská žánrovka za relativně málo peněz je "Není kam utéct" rozhodně výtečné. Navíc působivě osvěžuje klasická žánrová schémata celkově bezútěšnější atmosférou, která se projevuje v nelítostných zvratech a náhlých koncích epizodních i hlavních postav. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Krásné a nebezpečné prostředí, partička horolezců a jako bonus parta zabijáků. Na napínavý thriller jako dělané ale to by nesměl být tvůrce takový máslo, které nemá odvahu se pořádně rozjet. Cliffhanger 2 se nekoná a výsledný dojem nezachrání ani Karel Roden. Nuda, která by se neohřála ani v neděli odpoledne na Nově. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Režisér Julian Gilbey a jeho bratr Will, který se podílel na scénáři, se oba stali vášnivými a zkušenými horolezci, aby mohli natočit tento film. (Kritiq)
  • Takmer celý film bol natočený na území Škótskej vysočiny, na severe Veľkej Británie. (MikaelSVK)
  • Festival, který se koná ve filmu v jedné obci, je založen na skutečné události známé jako Beltane Fire Festival. Je to každoroční festival participativního umění a rituálního dramatu, který se konal 30. dubna na Calton Hill v Edinburghu. (Kritiq)

Reklama

Reklama