Reklama

Reklama

Není kam utéct

  • Velká Británie A Lonely Place to Die
Trailer 2

Obsahy(1)

Když se parta mladých horolezců rozhodla zdolat jeden z mohutných skalních masivů, všichni se těšili na náročný výstup, při kterém jejich těla zaplaví pořádná dávka adrenalinu. Nemohli tušit, že je uprostřed hor Skotské vysočiny čeká nerovný souboj. Při přechodu horského hřebene objevili podzemní skrýš a v ní uvězněné malé děvčátko. Osvobozením srbské dívenky z rukou únosců pro všechny začíná děsivé dobrodružství, na které ti, co přežijí strastiplnou cestu zpátky do civilizace, nikdy nezapomenou.
V hlavní roli strhujícího příběhu odehrávajícího se uprostřed překrásné horské scenerie se nám představí Melissa George. Do jedné z dalších rolí obsadil anglický režisér Julian Gilbey populárního českého herce Karla Rodena. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (249)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Škoda té chvílemi zbytečně béčkově pitomé thrillerové části. Jinak skotské hory vypadají díky kameramanovi úžasně, Melissa George evidentně dostala slušný horolezecký kurz a Karel Roden tu kupodivu není za blba ani za hajzla, což je v zahraničních filmech téměř pravidlo. Je to rozhárané, chvílemi špičkově dramatické, jinde vycpávková vata, ale pozitiva převažují (70%). ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec se z toho vyklubal celkem sympatickej survival na kterej jsem narazil úplnou náhodou. O to víc jsem byl překvapenej. Film má celkem dobrej spád a rychlý tempo a o(nečekaný) úmrtí taky není nouze. Na pár minut se tu mihne i Karel Roden. Za mě jen škoda toho konce, protože naháněčka v přírodě pro mě byla záživnější než závěr ve městě. I tak velmi solidní a poctivý 3 hvězdy. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Béčkový thriller, ve kterém je fajn chvilka horolezectví a krajinek v první půlhodině. Pak se to semele a už se tam melou jen prapodivní únosci, prapodivní vyjednavači, prapodivní policajti a vůbec prapodivní mladí horolezci, kteří byli za začátku fajn. A ještě jedna prapodivná malá Srbka, a to už by vážně stačilo. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Horolezci, horolezkyně, horolezčata nelezte na skály ve Skotsku. A pak sice nespadnete do písku a neuzříte svoji rodnou vísku, ale v lesní jámě najdete holčičku, která je dcerou bývalého válečného zločince, a za niž je požadováno tučné výkupné v eurech. To výkupné by se spíše hodilo bratrům Gilbeyovým, kteří tuhle frašku za pár babek z rozbitého prasátka stvořili, za některé scény v ní by se nestydělo ani duo Friedberg&Seltzer. Pokud to tedy po otřesném úvodu nevypnete, tak vás snad v každé druhé scéně čeká spousta nelogičností, nesympatické obsazení jak kladných, tak i záporných rolí, ostřelovači, kteří minou i krávu z metru, jak se říká, u napínavých scén se potrháte smíchy. Celým filmem prostupuje zmatenost a krev tu nahrazuje kečup Hellmans a ten je přece to nejlepší, ne?! Melissa George se do role horolezkyně zoufale nehodí, ještě horší je, jak byl utlumen její sexappeal. Edu Speelersovi nikdo nemůže od jisté role přijít na jméno a Karel Roden v roli vyjednavače sice hrál dobře, ale mírně trapný výraz ve stylu "v čem to zase hraji" nešlo nevidět. Julian Gilbey má asi v oblibě pády z velkých výšek a dočkáme se jich hned několik, ale když nebyl náhodou poznat padající kaskadér, tak to bylo asi z té bídy to nejzábavnější, co tahle levná blbost nabídla. Jenže pokud vím, neměl to být náhodou dechberoucí thriller plný napínavých a originálních scén s únosci dětí?! Ano, ještě to tak umět natočit, aby to nevypadalo jako televizní film z východního bloku. Zůstalo tedy jen u zbožného přání. Film nikomu nedoporučuji, ale příznivci frašek by nemuseli být zklamáni. 40% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Že se i během natáčení může stát nepříjemná věc se přesvědčil filmový štáb, když na něj během filmování horolezecké scény z vrcholku skály spadl balvan. (Conspi)
  • Festival, který se koná ve filmu v jedné obci, je založen na skutečné události známé jako Beltane Fire Festival. Je to každoroční festival participativního umění a rituálního dramatu, který se konal 30. dubna na Calton Hill v Edinburghu. (Kritiq)
  • Režisér Julian Gilbey a jeho bratr Will, který se podílel na scénáři, se oba stali vášnivými a zkušenými horolezci, aby mohli natočit tento film. (Kritiq)

Reklama

Reklama