Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (1 001)

plakát

Zaklínač - Série 2 (2021) (série) 

Upřímně vůbec netuším, jak celou sérii hodnotit. Osciluje u mě mezi 5* a odpadem. U první série jsem přivírala oči s tím, že s příchodem od povídek k jednotlivým románům to bude lepší. Naopak je to čím dál horší. Některé scény a momenty se mi celkem líbily (Zrnko pravdy, výcvik Ciry) a u některých jsem měla chuť okamžitě vypnout celý seriál (Yenna a její schopnosti, pramáti, celá dějová linka kolem Cintry).

plakát

Persepolis (2007) 

Persepolis je nádherný snímek, který je ve své animaci mnohem silnější než kdyby byl hraný. Některé pasáže byly hodně emotivní, hlavně dětství v Íránu. Děj v Evropě byl místy rozvleklejší. Nicméně za mě jeden z nejlepších animovaných filmů pro dospělé...4,5 *

plakát

Odpočívej v pokoji (2001) (seriál) 

Six Feet Under byla moje nejoblíbenější vztahovka, kterou jsem s přestávkami sledovala 3 roky. Rodina Fischerových mi za tu dobu hodně přirostla k srdci, ať už se jednalo o naivní bezstarostnou Claire nebo přepečlivého Davida...4,5 *

plakát

Loki - Season 1 (2021) (série) 

Marvelovky mě až na pár výjimek celkem úspěšně míjí. Lokimu jsem dala šanci hlavně kvůli Tomu Hiddlestonu, kterého mám moc ráda. Postava Lokiho mě bavila, ať už díky jeho různým verzím nebo špičkování v TVA. Celkem mě mrzel konec série, který přinesl víc otázek než odpovědí ...3,5 *

plakát

Duna (2021) 

Herbertovu ságu mám moc ráda, hlavně první 3 knihy, a proto samotnou Dunu nedokážu objektivně hodnotit. Líbila se mi i ne moc povedená verze Davida Lynche. U Denise Villeneuvea jsem se po předchozím uspávacím Blade Runnerovi adaptace celkem bála. Nicméně musím říct, že se s Dunou popasoval se ctí. Plátno kina snímku moc slušelo. Vizuální stránka byla nádherná, místy až podmanivá a hypnotická. Z postavy mi sedl nejvíc vévoda Leto a Duncan Idaho. Na druhou stranu jsem měla problém se samotným Paulem Atreidem, nemůžu si pomoct, ale pořád vidím před očima Kylea MacLachlana a taky mi nesedla Zendaya jako Chani.

plakát

Love, Death & Robots - 2. svazek (2021) (série) 

Nejvíc mě bavil Duch Vánoc a Zakázané ovoce. Povídka Vysoká tráva má nádherou animaci s nostalgickým nádechem 20. let. Jinak převažuje spíše zklamání oproti lepší 1. sérii.

plakát

Králové videa (2020) 

Jako dítě 90. let mě chytla vlna nostalgie jenom při zmínce o videopůjčovnách, jinak mě doba rychlodabingu naprosto minula. Chtěla bych vidět alespoň jeden celý film v tomto stylu. Podle jednotlivých ukázek, to muselo být tak strašné, až to bylo skvělé.

plakát

Hra na oliheň (2021) (seriál) 

Moc se mi líbila vizuální stránka celého seriálu a jednotlivé hry. Nejsilnější byl 6. díl, po kterém šel bohužel celý seriál dolů z kopce. Navíc když už mě nezajímá ani osud jednotlivých postav asi je něco špatně. Finální díl jsem víceméně protrpěla...3,5 *

plakát

Chapelwaite (2021) (seriál) 

Chapelwaite mě dostalo už od prvního dílu. Pozvolna budována atmosféra, Adrien Brody kterého můžu téměř kdekoliv se objeví a zjevný rukopis Stephena Kinga. Moc se mi líbil i ten netypický konec. Na druhou stranu by seriálu prospělo osekat hluchá místa a nadbytečné postavy.

plakát

Jodorowsky's Dune (2013) 

Musím přiznat, že Jodorowského tvorbu jsem před dokumentem neznala. O samotném dokumentu jsem se dozvěděla až teď při pročítání dění kolem nové Duny. Za mě je obrovská škoda, že se tato vize nerealizovala. Na druhou stranu těžko říct, jestli by výsledek byl tak skvělý jako na papíře. Připomnělo mi to Terryho Gilliama a jeho téměř 20letý boj o Dona Quijota, kde návrhy předčily samotný snímek.