Reklama

Reklama

Loki - Season 1

(série)
Trailer 2
USA, 2021, 4 h 47 min (Minutáž: 42–53 min)

Tvůrci:

Michael Waldron

Režie:

Kate Herron

Předloha:

Stan Lee (komiks), Larry Lieber (komiks), Jack Kirby (komiks)

Kamera:

Autumn Durald

Hrají:

Tom Hiddleston, Sophia Di Martino, Richard E. Grant, Gugu Mbatha-Raw, Owen Wilson, Wunmi Mosaku, Eugene Cordero, Tara Strong, Derek Russo, Erika Coleman (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Ihned poté, co se zmocní Teseraktu, je Loki zatčen Úřadem časových odchylek (TVA). Poté, co spatří svou předpokládanou budoucnost, se Loki pokusí uprchnout, ale je znovu dopaden. TVA ho naverbuje, aby pomohl odchytit zběhlou Lokiho variantu, která působí potíže. Společně s Mobiusem a B-15 pak vyšetřují apokalyptické události, zatímco odhalují tajemství ukrývající se ve zdech TVA. (mikki089)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (111)

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria - 80%. WandaVison ma moc nebavila, Falcon a Winter Soldier nebol zlý, ale v podstate zbytočne dlhý a radšej by som si to dal vo filmovej podobe. A Loki s tejto trojice seriálov je zatiaľ s prehľadom najlepší. Tom Hiddleston je znova famózny, je vidno, že mu rola Lokiho sedí. No čo robí týmto seriálom dobrým, je nie len príbeh (ktorý bude mať neskôr určite veľký dopad na neskoršie filmy), ale aj dobré a zaujímavé postavy. S Lokiho už nie je ten slizký zápork, okolnosti ho prinútia zmeniť sa, a aj keď mi to prišlo miestami zbytočne dlhé a radšej by som si to dal vo filmovej podobe, bavilo ma to. Pôsobivá a zaujímavá výprava a kostýmy, nám ukážu niečo čo sme ešte nevideli, cestovanie časom dokáže niekedy zmiasť, tak ako aj samotne finále. Dovolil by som si tvrdiť, že Lokimu nechýbajú miestami ani emócie. Veľký podiel ma na tom práve Tom, ale aj prekvapivo dobrá hudba. Bavil som sa a teším sa na to, čo bude ďalej. S podceňovaného seriálu sa vykľulo nakoniec príjemne prekvapenie. P.S: nezabudujte, že niektoré diely majú aj scény za titulkami. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

V něčem tenhle svět připomíná Kafkův i Orwellův a samotný námět je super. Jen se nemohu zbavit dojmu, že to na papíře vypadalo o dost líp než v seriálu. Tuna vysvětlovacích monotónně dlouhých dialogů z nichž některé jsou obzvláště nudné a hlavně zbytečné, protože rozebírají nedůležité, nebo dávno řečené (první díl v tomhle směru dost vede), ke konci se to sice rozjede dost slibně (5. a 6. díl), ale pořád je to přes skvělého Toma Hiddlestona, Owena Wilsona i Sophii di Martino, skvělou atmosféru, zajímavou lokaci i vizuální stránku, s pár skvělými narážkami a sem tam zajímavou myšlenkou, a dost dobrými nápady, poněkud těžkopadné, ani ne tak v samotném příběhu jako v již zmíněných dialozích. PS: Heslo používané v seriálu - Na věčně časy. Vždy. Má pro Středoevropany ještě děsivější kontext než tvůrci zamýšleli. Ve spojení se zelenou barvou a nábytkem ze 70. let až podivně děsivý. 70% ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Zprvu to vypadalo velmi dobře. Jako asi nejzajímavější Marvel seriálový pokus. Bohužel v druhé polovině se z toho stává nesmyslný guláš a to zakončení už byla pouze třešnička. Ubralo se to pro mě nečekaným a nesmyslným směrem. Totálně to zabilo sympatický rozjezd stylizovaný do takové alá steampunk budoucnosti. Strašně se mi ten feeling líbil a Owen Wilson to za mě táhl snad více než Tom Hiddlestone v hlavní roli. Nevím jestli Lokimu ten fakt, že je nosná postava tolik prospěl. První tři díly jsou u mě za pět hvězd a ten zbytek tak za dvě bohužel. ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(původní text z 12.9.2021) To nejzajímavější na seriálovém Lokim je, že je někým trochu jiným než byl ten filmový. Je tak nějak slabší, a zároveň i mnohem lidštější, takže i když se celých šest epizod v podstatě akorát řítí z průseru do průseru, stihne si kupodivu při tom všem získat přítele a dokonce ještě sbalit holku. Což asi není přesně to, co fanoušci téhle postavy čekali, ale určité kouzlo to má taky. "Mohl bys být, kýmkoliv chceš .." Scénáristicky i vizuálně trochu nevyrovnaný seriál, který působí jako lepší a dražší spin-off Doctora Who, a který táhne nahoru nadstandardně charismatický Hiddleston spolu se sympatickým Owenem Wilsonem. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velký špatný. Celkem mě překvapuje, že Loki ještě stále není černý homosexuál! Je to prostě jen levná, politicky korektní sračka! Tenhle seriál považuji za zklamání roku, stejně jako tomu bylo nedávno u poslední série Vikingů (2020) a nebo předtím u Hry o trůny (2019). PS: Pokud by měl někdo zájem o podrobně rozepsanou analýzu tohoto díla nechť si přečte moji obšírnější recenzi (viz odkaz). ()

Galerie (94)

Zajímavosti (68)

  • Ve scéně, kdy Loki (Tom Hiddleston) a Sylvie (Sophia Di Martino) jedou ve vlaku, tak Loki začne norsky zpívát písničku „Jeg Saler Min Ganger“, kterou pro účely seriálu napsala a složila Benedicte Maurseth. Benedicte Maurseth patří v Norsku mezi nejznámnější tradiční folkové zpěvačky. Význam písničky je, že dívka svým zpěvem volá svého milého domů a ptá se ho, kdy se vrátí domů. (Yoshitsune)
  • Scéna, kdy Loki (Tom Hiddleston) zahodí hrnek s poznámkou: „Another“ odkazuje na film Thor (2011), kde Thor v kavárně udělá to samé. (MrMartinTm)
  • Ve vozíku s důkazy si můžeme všimnout baseballové karty T206 Honuse Wagnera. Wagner byl slavným baseballovým hráčem Pittsburgh Pirates a tato karta je také slavná. Americká tabáková společnost vytiskla mezi lety 1909 až 1911 méně než 200 kusů, protože Wagner trval na tom, aby přestali jeho kartu vyrábět. Jedná se tak o třetí nejcennější kartu na celém světě. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama