Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Recenze (891)

plakát

Sedm světel (2008) (TV film) 

Tak vysoká hodnocení snímku, který kýčovitě klouže po povrchu? Ta omšelá symbolika může být ráda za ty silné osobnosti, které jsou silné samy o sobě, Sommerová sama je slabá, až to hezké není (vedle svého manžela Špáty, Heleny Třeštíkové nebo třeba i Lukáše Přibyla). Nehledě na to, že do filmu zařadila jako autentické záběry z Radokovy Daleké cesty.

plakát

Boccaccio '70 (1962) 

Kdo chce poznat styl a myšlení slavné režisérské čtveřice, má je tu v kostce (ach ten Viscontiho šikovně podaný marxismus, který jediný není komedií, ač to tak ze začátku vypadá).

plakát

Zlato Neapole (1954) 

Ještě pořád neorealismus (nejen v kameře), dokonce směřující k pojetí, jaké volil Pasolini v Dekameronu. Jen ta Sophia příliš ční a neumí se poddat celku (nemůžu si pomoci).

plakát

Morgen beginnt das Leben (1933) 

Film vznikal už po nástupu nacistů k moci, přesto však představuje pěkný příklad snímku, na němž se podepsal příznivě vliv sovětské montážní avantgardy a realistické tendence zobrazování ruchu ulic. Zvuková stránka filmu fakticky obsahuje jen šlágr orchestru v kavárně, jinak hlavně reálné zvuky (šum, auta, vlak, doprovodnou hudbu kolotoče apod.) - fakticky tedy lze Morgenn beginnt das Leben považovat za jeden z okruhu titulů, kde zůstavají zachovány výboje němé filmové avantgardy kombinované se zvukovým experimentátorstvím (i když autorem hudby zde jako u snímu Odna Kozinceva a Trauberga není taková osobnost jako u nich Šostakovič).

plakát

Lola (1981) 

Náš skvělý sociálně-tržní systém.

plakát

Za zavřenými dveřmi (2012) 

Bylo by dobré si uvědomit, že i Szabó byl ukrývané dítě (kvůli židovským předkům).