Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Pohádka

Oblíbené filmy (8)

Romeo a Julie

Romeo a Julie (1996)

Tento film mě dostal k Shakespearovi, Shakespeare mě dostal k četbě, četba mě dostala k oblibě českého jazyka a literatury, obliba českého jazyka a literatury mě dostala na VŠ, VŠ mě vrátila zpět na SŠ, tentokrát za katedru... a tak si nejsem při pohledu na tu dnešní mládež jistá, zda mám tomu filmu děkovat nebo ho proklínat. Nicméně se jedná o jeden z mých nej nej nejoblíbenějších kousků. Modernizace mi vůbec nevadí. Naopak. Sledovat Shakespeara v neupravené verzi je i pro mě dost obtížné (a to jsem na Shakespeara odborník), tohle je lépe stravitelné.

Hrabě Monte Cristo

Hrabě Monte Cristo (2002)

Vždycky když jsem viděla nějakou adaptaci tohoto Dumasova románu, bylo mi na konci smutno z toho, jak Edmond Dantes nedokáže přemoct osud a pikle na něj ušité a musí se smířit s porážkou. Tolik jsem si přála, aby se jednou jedinkrát dočkal štěstí a lásky, které mu byly upírány... A pak jsem viděla tento kousek. Možná mě mnozí z vás odsoudí, ale já ten film vážně miluju a je mi zcela jedno, že se na hony vzdálil své literární předloze. Pro mě to prostě takhle mělo být.

Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů

Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů (1983)

Dají se snad Hvězdné války hodnotit jinak než na 100%? Nemám ráda otázku, který díl se mi líbí nejvíc. Na mě působí celé toto monstrózní dílo jako celek, který můžu vidět znovu, znovu a znovu. První díl vznikl 7 let před mým narozením, přesto se tvůrcům podařilo vykouzlit svět, který má svůj půvab i dnes, desítky let od svého vzniku. Svět, v němž existuje stejně jako mezi námi přátelství, láska, obětavost, bojovnost, odvaha, ale také intrikaření, podlost, touha po moci a zlo, hodně zla. A to zlo musí být buď napraveno nebo zničeno. Zní to jako pohádka? Je to pohádka, je to krásná pohádka s krásným koncem.

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005)

Pro mě jednoznačně nejlepší díl celé ságy. Proměna Anakina Skywalkera v Dartha Vadera mi rve srdce i po stém zhlédnutí. Jediná výtka by byla asi k tomu duševnímu boji Anakina, který mohl být daleko propracovanější, prostor pro to byl.

Sedm

Sedm (1995)

Grandiózní, bombastický, naprosto dokonalý. Osmým smrtelným hříchem je tento film nevidět.

Robin Hood: Král zbojníků

Robin Hood: Král zbojníků (1991)

Když se řekne Robin Hood, vybavím si Kevina Costnera s lukem a šípem, který bezpečně zasáhne cíl. Je to zřejmě nejpovedenější a nejznámější verze filmu o tomto slavném zbojníkovi a možná právě díky tomu už řada lidí nezná správné znění legendy o Robinu Hoodovi a považuje právě tuhle za tu pravou. A vlastně... proč ne, vždyť je to hezký.

Harry Potter a vězeň z Azkabanu

Harry Potter a vězeň z Azkabanu (2004)

Sága o čarodějnickém učni má svá silná i slabá místa. Tento díl považuju za nejpovedenější, ale líbí se mi všechny. Pro čtenáře bude asi každé filmové zpracování tak trochu zklamání, ale budete-li se na to dívat jako na filmový příběh, musí se vám to líbit. Děj, postavy, prostředí... vše dotáhnuto do detailů.

Krvavá sklizeň

Krvavá sklizeň (2007)

Naprosto mě odbourala myšlenka natočit film, který bude celý postaven na starozákonních egyptských ranách. Horory nemám ráda, fakt ne, je mi z nich na nic, ale tohle není typický horor a možná právě proto si mě získal. Člověk sedí a jen čeká, jaká další rána udeří s vědomím, že ta poslední je "smrt všemu prvorozenému". A oni jsou přece všichni prvorození.