Reklama

Reklama

Hrabě Monte Cristo

  • Česko Hrabě Monte Christo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1814 a francouzští námořníci Edmond Dantes a Fernand Mondego hledají na ostrově Elba pomoc pro nemocného kapitána lodi Faraon. Střetnou se s Napoleonem, který požádá Edmonda, zda by do Francie nedoručil jeden dopis. Po návratu do Marseille jmenuje majitel loďařství Morrell Dantese kapitánem, což nelibě nese nejen Fernand, ale také ctižádostivý první důstojník Danglar. Štastný Edmond se sejde s milovanou snoubenkou Mercedes. Vidí je žárlící Fernand, který ji také miluje, a pak řekne Danglarovi o Napoleonově dopisu. Edmond je zatčen a u výslechu dopis odevzdá s patřičným vysvětlením. Soudce Villefort ho propustí, ale pak zjistí, že dopis byl určen jeho otci. Spálí ho a Dantese nechá převézt do věznice na ostrově If, kde v kobce prožije sedm let plných utrpení. Potom se k němu do cely prokope starý abbé Faria. Učí ho všemu, co sám zná. Pomůže mu také pochopit, co a proč se stalo. Dantes je odhodlán uprchnout a zasvětit život pomstě. Při kopání tunelu Fariu smrtelně zraní padající strop. Umírající muž prozradí Edmondovi místo, kde je ukryt obrovský poklad hraběte Spady... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Průměrná adaptace nejslavnější knihy Alexandra Dumase Hrabě Monte Cristo. Edmond Dantes plánuje svatbu se svou přítelkyní Mercedes. Ta se zároveň líbí jeho nejlepšímu příteli Fernandovi, který na Edmonda nastraží past a získá Mercedes pro sebe. Edmond je uvězněn na Ostrově Monte Christo. Po útěku odsud se začne mstít všem, kdo měl v jeho uvěznění prsty. Kevin Reynolds není špatný režisér, ale natočil už lepší filmy. Obsazení dvojice James Caviezel a Guy Pearce nebyla špatná volba. Za zkouknutí to stojí, ale podruhé už bych to nemusel.... ()

mkubalikova 

všechny recenze uživatele

S Hrabětem Monte Cristo mám ten problém, že zatím žádná adaptace nenaplnila mé představy. Knižní předlohu mám strašně ráda. Tam, kde televiznímu seriálu, či minisérii nechybí prostor jít více do hloubky děje, bohužel mu ale ve všech případech chybí vhodný hrdina. Naopak, když už najdou slušného hraběte, nemají k dispozici dostatečnou stopáž. Hm tahle adaptace je 17. Doufejme, že se jim to do dvacítky podaří nějak zkloubit! 50% ()

Reklama

forsberg odpad!

všechny recenze uživatele

Je zima roku 2002. K pařížskému Pantheonu kráčí slavnostní průvod. Známé osobnosti Francie, v čele s Jacquesem Chiracem, nesou rakev s ostatky A. Dumase st. Oficiálně proto, aby slavný autor Tří mušketýrů spočinul mezi slavnými velikány své země. Pravý důvod přenesení ostatků je přísně střežené státní tajemství. Toho roku vyděsil obyvatele městečka Villers-Cotteręts zvláštní úkaz. Každý večer, hned po setmění, se z Dumasova hrobu vynořila postava v bílém rubáši, s hrůzou pokřiveným výrazem a s očima planoucíma hněvem. V ruce držela ostře nabroušený brk a přidušeným hlasem kvílela: "Musím zabít Kevina Reynoldse....musím zabít Kevina Reynoldse." Pokud chcete zažít stejný šok jako duch Alexandra Dumase, podívejte se na americké zpracování románu Hrabě Monte Cristo. Celým filmem vás budou provázet hrdinové s bradami tak bojovně vysunutými dopředu, že by Saturnin zaplesal, toporné herecké výkony a stupidní dialogy ( o překrouceném ději nemluvě). Fuj, už nikdy více. ()

xaver odpad!

všechny recenze uživatele

Poslední verze je snad to nejhorší, co bylo na motivy klasického románu Alexandra Dumase natočeno. Tak zmršenou a po americku vylepšenou adaptaci jsem jaksi nedokázal strávit. Dodnes mě obrazně bolí z toho břicho. Bolení „břicha“ sice přejde, ale ta horká pachuť v ústech zůstane nadlouho a objeví se vždy, kdy si na tento paskvil vzpomenu. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla někdy před rokem a pamatuji si z něj akorát nudu, nezájem a netrpělivost, kdy už to skončí a jestli u toho mám s prarodiči (miluju je, ale koukají fakt na kdejakou peachovinu) dál sedět, nebo jít radši luštit křížovky. Pár relativně slavných jmen nezachrání tuto prapodivnou (domrvenou) adaptaci Dumasova románu před úděsnou nezáživností a několika WTF momenty. Podruhé už ne, neděkuji. 41% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (21)

  • Scenárista Jay Wolpert prišiel s nápadom, že Edmond Dantes (Jim Caviezel) a Fernand Mondego (Guy Pearce) budú na začiatku príbehu dobrými priateľmi. Veril, že vďaka tomu by nenávisť, ktorá medzi nimi vznikne, bola emotívnejšia a dôveryhodnejšia. (ČSFD)
  • Aj keď sa film odohráva vo Francúzsku, nápisy sú tu v angličtine. (ČSFD)
  • Bílé puntíkované šaty s květinovým vzorem na živůtku, které má na sobě Dagmara Dominczyk (Mercedes Iguanada) v kanceláři monsiňora Villeforta, jsou ty samé, co měla na sobě Julia Sawalha (Lydia Bennet) při pozorování Wickhamovy jízdy na koni v seriálu Pýcha a předsudek (1995). Ten samý kostým měla také Ruby Bentall(Mary Bennet) na plese Meryton Assembly v seriálu Lost in Austen (2008). (HappySmile)

Reklama

Reklama