Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Fantasy

Oblíbené filmy (10)

Gia

Gia (1998)

Film, který mi spoustu dal a nasměroval do života. Skutečný příběh o začínající, divoké modelce, která prožije lásku s dívkou a také cestu drog, na kterou patřičně doplácí. Nikdo by tu roli nezahrál lépe než právě Angelina. Snad neni minuta filmu kde by nebyla, nebo něco neříkala, ale rozhodně to neni na škodu... naopak!

Výměna

Výměna (2008)

Od půlky filmu jsem se nemohla díky husí kůži hýbat. Je to jeden z nejlepších filmů co jsem kdy viděla. Jak je zvykem u Clinta Eastwooda - naděje až do posledního konce. A právě u Výměny Vám tato naděje nedovolí odlepit oči od plátna natož (alespoň u mě) se pohnout. Opět musím pochválit herecký výkon Angeliny Jolie, její zoufalé výkřiky : "where is my son?" It´s not my son!" prostě BOMBA! Skončí film, Skončí titulky a Vy máte stále chuť sedět na sedadle a doufat, že se ukáže "svého syna nalezla..." Má výtka na konec... proč za to nedostala oskara???

300: Bitva u Thermopyl

300: Bitva u Thermopyl (2006)

Můj dlouho očekávaný film, který mě překvapil víc než jsem si myslela. Visuální stránka naprostá bomba! Lítající krásná těla vzduchem v rudých pláštích a do toho neméně dobrá hudba, která zaniká pod dupotem různých monster. Snad nejhezčí bojové scény, které jsem kdy ve filmu viděla plus krásná erotická scéna s Lenou Headey :) Výtka... změnila bych dějiny...tenkrát měli vyhrát! :)

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2016)

Od první minuty filmu do poslední jsem byla přikovaná k sedačce s křečí v kyčli a husí kůží po celém těle. A to jsem ještě netušila, že po titulcích mi zvlhne oko díky reálným rozhovorům s dědečky-vojáky. Za mě jeden z nejlepších vojenských filmů!

Gran Torino

Gran Torino (2008)

Málo komu se podaří v jednom roce natočit dva špičkové filmy. Eastwoodovi se to podařilo - Výměna a teď Gran Torino! Film obsahuje vše co má dobrý film mít - režie, herecký výkov, hudba, vtip... vše! Nádherný příběh jak se ze zhrzeného a nepříjemného dědka stává člověk milující a vnímavý, který si našel rodinu v lidech, které před tím nenáviděl. A právě za tuto rodinu je ochoten dát vše. Naprosto úžasný je konec filmu... spousta jiných režisérů by film zakončila tím, že Kowalski vystřílí celý gang svou válečnou puškou, jiná skupina režisérů by zvolila o něco lepší konec a to, že by Kowalski znovu zvítězí, ale o několik dnů později by zemřel na svou nemoc. ALE Eastwood vymyslel ten nejlepší konec, který mohl. Prostě nemám výtku!

Hlas moře

Hlas moře (2004)

Kdyby byla možnost, dát hvězdiček 6 neváhala bych! Krásně citlivý a do detailů zahraný film. Amenábar dal do každé postavy maximum a herci mu to bravůrně splnili.

Želary

Želary (2003)

Film, na kterém jsem byla 4 x v kině... někdo si klepe na čelo, někdo chápe :) Aňa nezklamala, znovu potvrdila, že hrát umí a právě v Želarech hrála nejlépe ze všech filmů. Film s úžasným a silným příběhem, který už od začátku vede k jasnému konci, ale zrovna u Želar tomu neni na škodu. Naprosto mě dostalo zbližování těch dvou...bojácné, neznámé, přerůstající v nežné a důvěřivé.

Sedm

Sedm (1995)

úžasný příběh, herecký výkon a hlavně úžasný konec!