Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (1 198)

plakát

Westworld (2016) (seriál) 

V podstatě tu máme tlupu umělé inteligence a řešíme problematiku Ghost in da shell. V moderních dějinách tolik skloňované vědomí, neboli duše, kde končí programované rozhodování, kde začíná svobodná vůle, dobrovolné rozhodnutí, kde se objeví ta podstatě člověka. Celé je to zasazeno do příběhu velkolepé hry, kterou jezdí lidé hrát, takže je zde umocňována grotesknost lidských nejnižších pudů v kontrastu nejvyšších prozření do fáze protovědomí u umělé inteligence. Brilantní počin mladšího z bratrů Nolanových.

plakát

Bezohledný (2019) 

Tak tohle je svižně podaná geneze 70. a 80. let italské mafie v podání náhledem do mysli jednoho psychopatického ambiciózního kalábrijce. Krev, peníze, zločiny a ženy. No, co dodat ..ça va sans dire.

plakát

Místnost sebevrahů. Hater (2020) 

Sledujeme příběh mladého psychopata, sirotka, který se rozhodně začlenit se ambiciózně do společnosti, každý svůj neúspěch schovává do pavučiny lží a mimikry svých manipulací. Muž se dostane do marketingu, zpoza kterého zasahuje do politiky prostřednictvím nekalých kampaní a falešných zpráv na internetu. Vše vygraduje do nesmyslně vykonstruovaného konce.

plakát

Corpus Christi (2019) 

Tak tohle byla jízda, mám k Bohu a duchovním věcem velmi blízko, tak o to mě film ještě více zasáhl. Ze dna nejtvrdšího místa pro mladistvé (pasťáku) vystřelená duše jako z kuše přímo do nejsvětějšího bodu (kostela) na pozici otce představeného. Bezprizorní srdce dává kázání lidem s odhalenými city a ovlivňuje místní dění. Zápletka, která nechává v němém úžasu a která spěje ke grandióznímu vyvrcholení na konci.

plakát

Nevina (2021) (seriál) 

Typicky španělské mysteriózní drama soustředěné na to, aby od počátku do konce se držely pevně utajené linie, které se postupně rozplétají. Dvě pavučiny lží a příběhů se do sebe zapletou jedním v podstatě nahodilým vztahem (manželstvím), Seriál o nechtěném zabití a pomstě. Seriál o striptérce a prostitutce s rukami od krve.

plakát

Kancl (2005) (seriál) 

Steve Carell je perfektní komik. Hlavní postava sebestředná, neempatická, ale neuvěřitelně obětavá a doslova žije "rodinou" - to jest pracovním kolektivem. Jinými slovy, je to krásná ukázka toho, jak funguje pracovní teorém neschopnosti, že v dostatečně dlouhém období se lidé dostanou na pracovní pozici, na kterou nemají schopnosti/inteligenci.

plakát

Telefon (2020) 

Aneb jak se může dosrat přátelství dvou žen a vyhrotit v čirou nenávist. Spolupráce napříč 20 lety v jednosměrném cestováním časem přes telefonní linku přinese řadu výhod, ale postupem času (haha) se ukazují nevýhody, když ten naproti se změní z přítele v nepřítele. V podstatě se všechno plus mínus odehrává ve stejném domě jen s dvacetiletou mezerou. Neskutečná pumelenice a krvává řezničina ve finále a poslední minuta filmu párkrát přetočená, abych ten mindfuck vůbec pobral.

plakát

Smrtící bumerang (1996) 

Billyho jsem prakticky nepoznal, dokonalá proměna, famózní nastudování materiálů, neskutečný herecký počin, uvěřitelně odkrývá svět spíše méně inteligentního jedince, který umí řešit problémy vraždou. Naučil se v mládí jistý vzorec a po stráveném životě v léčebně se stereotypním během se dostane na svobodu, kde neustojí vztahy ve společnosti, despotická jednání. No a řeší vše po svém.

plakát

Die Tür (2009) 

Navzdory totálnímu chaosu v ději, který nastal u konce jako nějaké nedbalé vykonstruované vyvrcholení filmu, se ubírám k tomu, že se jedná o áčkový film v kategorii cestování časem a mysteriózní. Tak zajímavě zpracovaná psychologie, rozvrstvená do metafory hnijícího těla na jinak krásné zahradě ve zpodobnění hnijícího návštěvníka z budoucnosti v jinak "ještě" krásném světě minulosti. Mikkelsen opět excelentní.

plakát

Fauda (2015) (seriál) 

Problematika terorismu na blízkém východě a celý ten Palestinsko-Izraelský konflikt je velice senzitivní záležitost, v které mají obě strany trochu pravdy. Jednotka obranných složek Izraelských sil se snaží před teroristy ochránit civilisty a v konečném důsledku i sami sebe a svádí u toho sofistikovaný a psychologický boj.