Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Horor

Recenze (61)

plakát

Defending Jacob (2020) (seriál) 

Marne hledam, co bych tomuhle serialu vytkla. Nenachazim nic. Za me 99,9% Latka nastavena hodne vysoko.

plakát

Leon (1994) 

Proste pecka. Opet film, ktery dokazuje, ze umi vtahnout i bez akce a hlubokomyslnych radoby filo-psycho-vegan-bio-racio replik. Natalie Portman predvedla opravdu neuveritelny herecky vykon.

plakát

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw (2019) 

Jasně - objektivně je to podtržený béčko s hvězdičkou. Ale čistě subjektivně - v konceptu všech FF a zejména těch posledních pár, to splní očekávání. Duo Jason Dwayne a jejich trash-talk v letadle mě rozbrečel smíchy stejně jako fakt, že zatímco spadli všichni s autem a vrtulníkem z půlkilometrovýho útesu do dvaceti centimetrů vody a přežili, my řešili, že se ve scénách strašně rychle střídá den a noc. A prostě se těším na FF verze XY, budu hodnej slon a v kině si k tomu koupím kilo buráků.

plakát

Rocky (1976) 

Prej sportovni drama. My se u toho rezali smichy. Je otazka, jestli to bylo zpusobeno ceskym dabingem a tema hlaskama typu “mas hezky oci, sundej si tu cepici", nebo postavou Rockyho, ktery skutecne spis nez Balboa byl brambora. Nejaky procenta si to zaslouzi, ale domu o tom psat asi nebudu.

plakát

Mission: Impossible - Fallout (2018) 

Jsem hustokrutopřísnej agent, kterej přežije i honičku ve vrtulníku, kterej jsem naučil řídit i bez nahrání vědomosti direct do mozku (sorry, Neo, seš lama). Akorát můžu umřít na rýmičku, když mě včas někdo od CIA nenajde. Jo a taky razím teorii, že pod svícnem je největší tma. Takže když inkognito prchám autem ulicemi Paříže před smečkou le cajtů, tak si na sedadlo spolujezdce posadím chlapa s kuklou přes hlavu a ve svěrací kazajce. Ale co, film vlastně nelhal. Mission impossible. A člověk se i občas málem pochcal smíchy. Takže cajk.

plakát

Vzpomeň si (2015) 

Po skončení filmu jsem si připadala jak ta koala z jednoho internetového memes, která visí na stromě, ústa dokořán plná eukalyptového listí a velkým nápisem nad hlavou - WOW! Filmů jsem za život viděla mraky a někdy sama sebe nesnáším, když mi pointa a rozuzlení dojde dřív, než to měl možná v plánu sám scénárista. Ale tady? Tady jsem neměla ponětí takřka do poslední minuty. Prostě velké koalí WOW, palec hore, pět hvězd bez diskuzí a film na disku do složky "nemazat, jinak budu střílet".

plakát

Lída Baarová (2016) 

Nejsem žádný velký znalec Renčovy kinematografie (s jistotou vím, že natočil Requiem pro panenku a to mi blbý nepřišlo). Stejně tak jsem s Lídou nechodila na kafe a neprožila jsem si předválečné, poválečné a soudržkové období. Takže se tu nebudu opírat o výkřiky typu "Renčův styl" či "absence historických faktů". Film hodnotím prostě jako film. Příběh se začátkem, nějakým dějem a koncem. S nějakým duchem, nějakou pointou a nějakým sex-appealem. Vždy, když jdu do kina na nějaký film, tak očekávám, že mi režisér naservíruje vynikající hovězí biftek s nějakou supr nezapomenutelnou přílohou, kterou budu ještě několik dní trávit a s chutí na to budu vzpomínat. Bohužel, tady mi režisér nabídl obyčejný hospodský guláš (možná z bujonu), který nenadchne, neurazí, ale rozhodně o něm psát domů nebudu. Místy jsem měla pocit, že koukám teda na nějakou komedii či parodii. Sex mezi Baarovou a Goebelsem, Kříž coby Hitler a jeho hláška: "máte hezký klobouček" a prostoduchost Lídiny maminky - to filmu spíš ubíralo. Na druhou stranu při poválečných výsleších nebo útok na Katzův podnik - to byly scény, kdy mě film vcucnul do děje. Kolem a kolem - je to prostě průměr a něco, co se bohužel od současné české kinematografie dá očekávat. Na druhou stranu - mohlo by být hůř. Místo guláše jsme mohli dostat houskový knedlík politý jahodovým sirupem :-D

plakát

Nejvyšší nabídka (2013) 

Po Shawshangu, Sloním muži a Pánovi prstenů je tohle další bomba, kterou horko těžko zapomenu. Nádherný příběh, úžasné zpracování a pro mě opět ten film, který vás nasaje a vyplivne až u titulků. I když ke konci filmu jsem se začala neskutečně děsit, aby to nemělo stupidní konec, který by celý film degradoval na stupeň ubohosti a fádnosti. Ale povedlo se a režisér film i příběh ukončil tak, že člověku hlavou začnou lítat myšlenky a má chuť diskutovat a diskutovat a diskutovat.

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Leo si na toho Oscara asi jeste pocka. To i jako vlk z Woe strytu me presbedcil vic, nez jako nesmrtelnej strejda. Film me do dej vubec nevtahl, petkrat jsem si u nej vzpomnela na praci, premitala, kde o vikendu sehnat kalhoty a kdyz jsem koukla i na hodinky, bylo jasno. Film spis nic nez moc. Na druhou stranu, je tam par scen, ktere jsou perfektni a moznai diky nim davam prece jen tri hvezdy... i kdyz ta jedna tam visi a houpe se asi jako kuze na zadech po utoku medveda.