Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (1 641)

plakát

Čtyři k večeři (2022) 

NETFLIX - Je fajn, že má Netflix slušnou nabídku italských filmů. Protože zejména italské komedie jsou často dobré, svižné a zvednou člověku náladu. Čtyři k večeři nebyly výjimkou. Pravda, divák musí dávat pozor, aby se neztratil ve variantách příběhů, ale ve finále mu bude vše jasné. Pobavilo a potěšilo, takže spokojenost. 77% (J)

plakát

Tiché místo: Část II (2020) 

HBO GO - Kvalitně zpracované. Atraktivně natočené, napinavé, skvělé ozvučené. Nemám výhrad, snad jen, že to mohlo být delší, protože to prostě bavilo. 80%

plakát

Gomora - Série 5 (2021) (série) 

HBO GO - Seriál sleduji od samého začátku, jsem velký fanda a mohu ho tedy objektivně komplexně zhodnotit. Musím konstatovat, že tato série byla nejslabší, přetažená za vlasy a vlastně dost zvláštní. Tím je myšleno zvláštní a mnohdy až zarážející chování různých postav. 1) Genaro a jeho důvod, proč dal uvěznit Cira. Vysvětlení, že Ciro tady po své "smrti" pro něho nebyl, to mi hlava nebere. 2) Pak mezi nimi vznikne spor, kde jeden chce zabít toho druhého, byť byli dlouhá léta nejlepší přátelé a spojenci. 3) Ciro se chce zbavit Genera (má tedy osobní problém), dobře, může být, ale najednou je z toho válka gangů. 4) Enzo. Vždyť Enzo se významně podílel na Cirově "smrti" ve 3. sérii, doslova donutil Genara ať Cira zastřelí. No a nejednou, když Enzo zjistí, že je CIro živý, tak jakoby se nechumelilo, oba si padnou do náruče a Enzo pohlíží na Cira jako na modlu a je ochoten pro něj zemřít. 5) Neuvěřitelně rychle rostoucí Cirův gang. Dlouho jich je pár a najednou bum a 100 členný gang je tu. Kde se najednou všichni ti lidé vzali? To všichni chtěli Genarovu smrt nebo jsou všichni jen ochotni také zemřít za Cira - modlu? 6. Baba od Gentlemana. Chápu, že chtěla pomstít muže, ale přehnané je, že chtěla zabít celou Genarovu rodinu. 7. Azzura a její vztah k Genarovi. Když končila 4. série, vše bylo mezi nimi téměř zalité sluncem, jejich projekt s letištěm šlapal a jakmile jsme v 5. sérii, tak Azzura zčista jasna nemůže Genara téměř vystát. 8. Závěr - Ten se dá brát jako opravdový konec seriálu, ale také jako nahrávka na další série. Podle mě i toto měli tvůrci dát jasně najevo, bylo by to vůči divákům zkrátka fér.  No, tak koukám, že jsem vyplodil 8 bodů, které mi prostě neštymovaly. Ale vypsal jsem je proto, že seriál mám vážně rád a všechny 4 předchozí série se nesly fakt v promyšleném duchu bez paskvilů, hloupých míst a držely si stejnou laťku kvality. 5. série, byť jsem u ní mnohdy ani nedýchal a logicky se těšil na další díly, tak prostě z té laťky trochu upadla. Těžko říct, jestli a jak významně do finální podoby 5. série promluvil samotný Marco D'Amore, Nicméně větší promyšlenost by bývala nebyla na škodu. Závěrem...i tak všem tvůrcům děkuji za toto dílo, při kterém je divákovi sice často vnitřně těžko, ale seriál je natolik autentický, napínavý a atraktivní, že se dá považovat za velmi velmi zdařilý. 80% (J)

plakát

Čas (2021) (seriál) 

HBO GO - 90%

plakát

Red Notice (2021) 

NETFLIX - Cipovina. 60% (J)

plakát

Rocky slaví 40 (2020) 

HBO GO - Pěkně zpracované, příjemná nostalgie, zajímavé záběry. 80%

plakát

Vlk a lev: Nečekané přátelství (2021) 

Pro děti určitě moc hezká nenáročná podívaná, byť v závěru to vypadalo na doják, což by děti nesly těžce. Nakonec ale vše dobře dopadlo, v kině záběry hezky vynikly, a tak člověk trávil hoďku a půl u příjemného rodinného filmu. 75% (A)

plakát

Hra na oliheň (2021) (seriál) 

NETFLIX - No dobře, tak jsem taky podlehl a Oliheň nadvakrát zčíhl. Sice je to celé zvrácené a tak, ale jakmile mrknete na jeden díl, už jste lapeni. Poslední díl, který byl moc natahovaný a doslovný se mohl krásně spojit s osmým. Finální dojem/hodnocení: Napínavé, vtahující, chytře vymyšlené. Tohle se Korejcům povedlo. 90%