Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (328)

plakát

Četník ve výslužbě (1970) 

Začátek působí nevesele, když plukovník přijde svým podřízeným sdělit, že je posílá do penze...ale nebyli by to naši hrdinové, kdyby je i mimo četnickou stanici nečekalo nějaké dobrodružství... I když se děj tohoto dílu trochu vleče, přesto pobaví.

plakát

Četník v New Yorku (1965) 

I když se druhý díl neodehrává mezi zdmi četnické stanice ani v ulicích Saint Tropez, jde o další velice povedenou komedii.

plakát

Četník ze Saint Tropez (1964) 

Děj prvního dílu slavné série francouzských komedií o četnících se točí kolem krádeže obrazu, kolem příjezdu strážmistra Cruchota a jeho dcery, kteří si musí zvyknout v novém prostředí... I když Cruchotovi to nečiní potíže a své nové působiště začne sám dirigovat... :-) U některých filmů je potřeba si aspoň kus pustit, aby se o tom dal napsat komentář, jenže u četníků jsou scény, příběh a hlášky (ba i celé dialogy) spolehlivě vryty do paměti.

plakát

Čistá duše (2001) 

Od filmu s takto vážnou tématikou jsem nejvíce očekával naléhavost na diváka. Nejenom že jsem se jí dočkal, ale místy jsem při sledování Čisté duše ani nedutal. Zezačátku na mě film po filmařské stránce působil tak nějak obyčejně, ale po nějaké době to přestalo. Pohltil mě. Scénář je velice nápaditý, sled událostí mi připadal poměrně rychlý (nejspíš to bude tím, že ne často u takto dlouhých filmů vydržím "hltat" jejich atmosféru od začátku do konce). Russell Crowe podává strhující herecký výkon, stejně tak nádherná Jennifer Connellyová a nepřehlédnutelný je rovněž charismatický Ed Harris.

plakát

Dablér (2006) 

Těšil jsem se, že uvidím snímek Francise Vebera, klasika francouzské komedie, poprvé v kině. Bohužel. Takže s čím jsem se setkal, když Dablér vyšel na DVD? S povedeným filmem, který více než na herecké výkony sází na kvalitní scénář. Veber je mistr v tkaní příběhů napěchovaných humorem. Pár slov k ději: Pohotový kolemjdoucí - fotograf přistihne představitele (po zhlédnutí filmu zjistíte, proč jej nenazývám "majitelem" :-)) velké firmy s milenkou. Je tu však ještě jeden kolemjdoucí a jmenuje se Pignon !! Může v následující jeden a půl hodině být chvilku nuda? NEMŮŽE! A jak píše Historik, odkaz na Blbce k večeři je perfektní. "Víš, Francoisi, moje sbírka začíná být slavná... Jsem ve středu pozvaný na večeři jenom proto, abych tam mluvil o svých vývrtkách."

plakát

Ďáblova lest (2009) (seriál) 

Skvělá práce! Já byl teda přikován k židli i v té druhé polovině třetího dílu, který řada z vás podrobila kritice. Nemůžu posoudit, nakolik se film opírá o skutečná fakta. Já si nepřál nic víc než zajímavou a napínavou detektivku... a také jsem se jí dočkal! Určitě se nebudu přít s někým, kdo tvrdí, že Ďáblova lest má nějakou hlubší myšlenku... Ano, v této inscenaci by se našly pasáže podněcující k zamyšlení, ale mě v tomto případě uspokojila ta poctivá filmařina se spoustou zdařilých hereckých výkonů. Vedle hereckých stálic filmu i televize musím pochválit Terezu Voříškovou. Svou vedlejší roli zvládla s přehledem.

plakát

Děti noci (2008) 

Film, který podobně jako o rok mladší Pusinky vybočuje ze současného českého mainstreamu. Komorní, naléhavý příběh, který by měl diváka donutit k zamyšlení. Emocionalita zde není samoúčelná.

plakát

Detroit Rock City (1999) 

Takhle hloupý film (ať už chtě nebo nechtě) jsem už dlouho neviděl. A to jsem k teenagerovským komediím poměrně tolerantní.

plakát

Díra (2001) 

Náměty, kde se skupina lidí ocitne na opuštěném místě a jeden po druhém se pozabíjí, mě už pomalu začínají unavovat. Ať už je toto hororové téma zpracované lépe nebo hůře, přistupuji k těmto filmům s rezervou, trochu jako k pokleslé zábavě, která disponuje minimem smyslu, ale když je to dobře natočené, jsem ochoten dát nadprůměrné hodnocení. Díra se vcelku povedla (myslím, že jak filmově, tak žánrově), napjatý jsem u té obrazovky byl, překvapený tím, co se tam dělo, také. Co se týče sousedních komentářů, nesouhlasím s tvrzeními o předvídatelnosti, špatnému poskládání atp. Možná to platí pro skalní fanoušky žánru. Já na tyto filmy denně nekoukám, takže jsem možná ono "žánrové klišé" spolknul i s navijákem...

plakát

Dívka na koštěti (1971) 

Další článek v sérii českých filmů, které fungují již několik desetiletí a baví další a další diváky!!