Reklama

Reklama

Je konec sedmdesátých let a čtyři teenageři se vydávají na koncert skupiny Kiss. Jako správní vášniví fanoušci se nenechají ničím odradit a nezastaví je ani fakt, že koncert je beznadějně vyprodaný.
V Detroit Rock City, příběhu o dospívání, se čtyři američtí středoškoláci snaží za každou cenu sehnat lístky na koncert své oblíbené skupiny Kiss. V průběhu jedné neobyčejné noci každý z nich prožije trýznivé i veselé momenty, jak je jejich urputná touha vidět své favority, staví proti autoritám, rodičům a neodbytnému vlivu disko hudby. Co začne jako nadšená honba za fantastickým rockovým zážitkem, se mění v sérii zašmodrchaných a komických nehod, s jediným hlavním cílem - získat možnost svobodně si splnit svůj sen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

pepo 

všechny recenze uživatele

Agresivnejsia verzia Zemeckisovho I Wanna Hold Your Hand. Postavy su tu vsak bohuzial nesympaticke hovada v najhorsich tradiciach 90's teenagerskych komedii. Ma to vsak super hudbu, cele to pekne slape a obcas som sa dobre zasmial. A navyse KISS mam rad a ich koncert som si velmi uzil. Slusny dobovy zanrovy nadpriemer za silnejsich 6/10. Spominany Zemeckisov debut je vsak uplne ina liga ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Největší problém toho to filmu vidím v jeho reklamní propagaci, protože pokud opravdu nepatříte do skupinky obrovských fanoušků skupiny KISS, nebo nejste alespoň s někým takovým v blízkém kontaktu, tak jste o tom to filmu asi ani nikdy neslyšeli. Musím říct, že je to škoda, protože i když se jedná o teen komedii, což už samo o sobě automaticky trochu zavání pubertálními výlevy, tak to nepřekročilo moje pomyslné meze a pobavil jsem se místy náramně ( např. perverzní farář :D ). Ano jsou tu scény, které se líbí méně, ale to už tak ve filmovém světě chodí. Herecké obsazení vesměs sympatické a hlavně Edward Furlong mě prostě bavil jako za staré dobré doby druhého Terminátora. Velmi fikaně se vyřešil i scénář, který zhruba v polovině přejde nenápadně do sólového vyprávění. Jasně nečekejte žádné zázraky ( taneční disco bar mě opravdu neoslnil ), ale rozhodně jde o příjemné zpestření této rockové jízdy. Nesmím zapomenout ani na úžasný soundtrack, který je nabitý největšími peckami až k prasknutí a to nejen od KISSáků. Pokud tedy máte strunové nástroje naladěné správným tónem, nemůžete tímto filmem šlápnout vedle. ()

Reklama

darwin 

všechny recenze uživatele

Slušná rock 'n rollová komedie s málo známými herci, slušnou porcí zábavy a mnoha klasickými vzorci, tak typickými pro teenagerovské komedie. Pohodový film nejen pro fanoušky heretické skupiny KISS. Za zmínku stojí, že film je parodován ve výborném Not Another Teen Movie, kde si mj. Sam Huntington sám zparodoval svou roli z tohoto filmu. ()

aluna 

všechny recenze uživatele

"Don't you know what "KlSS" stands for? Knights In Satan's Service! ; Satan, Satan...Santa. They're the same letters. They're the same guy. It's the same friggin' guy!" "Uctívání Satana a drogy blízko našich dětí." A já říkám, radši nechat mladý hudbě a hudbu mladým, než aby skončily naše děti uctíváním Boha, protože to je uBohost, když jeden Otčenáš spraví vše, co děláme blbě. Například je třeba trochu krotit radost, vyhrajete-li lístky na svou nej kapelu, páč když v afektu zapomenete sdělit svý nacionále, nespasí vás ani Zdrávas a vy se pak můžete prodírat kostely, stripkluby a sámoškami či dělat nedobrovolný sparingpartnery wrestlerským nadějím, abyste se na něj prodrali. Ale ty "nejnevydařenější" akce jsou nakonec retrospektivně stejně ty nejlepčí! ()

Katarine 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten typ filmů, na který se ne jen dá dívat, ale taky se u něj parádně pobavíte. Herci hráli nezkušené puberťáky velice přesvědčivě a k tomu doprovodná skvělá hudba skupiny Kiss a dalších rockových pecek. Klidně bych si troufla dát i ty 4*, ale když tohle porovnám s jinými čtyřhvězdičkovými filmy, takových kvalit zas komedie nedosahuje, tudíž zůstanu ještě trochu při zemi. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (26)

  • Ve filmu kromě jiných interpertů ze 70. let zní převážně hudba skupiny Kiss. Jedná se o skladby: Rock´n´Roll All Night (kterou hraje skupina Mystery v jejich zkušebně), I Stole Your Love, Love Gun, Ladies Room, Shout it Out Loud, Christine Sixteen, Shock Me, Strutter, Beth, Calling Doctor Love, Detroit Rock City (nová verze nahraná pro tento film) a Nothing Can Keep Me From You (nová píseň, kterou složila Diane Warren a skupina Kiss jí pro film nahrála; skladba zazní při závěrečných titulcích). (liquido26)
  • Během písně Detroit Rock City Gene Simmons plive oheň a plive krev, Paul Stanley rozbije kytaru a z Aceovy kytary se začne kouřit. Tyto typické atributy koncertů skupiny jsou ve skutečnosti předváděny během různých písní. Krev je nejčastěji plivána během baskytarového sóla před skladbou "God of Thunder" (někdy před "Unholy"), oheň zase v závěru písně "Firehouse" (někdy v závěru "Warmachine"), Stanley kytaru rozbíjí na konci "Rock´n´roll all night" a z Aceovy kytary se kouřilo vždy při jeho samostatném kytarovém sólu. (liquido26)
  • V autě udělá Christine poznámku o tom, že Kiss určitě někdy v budoucnu nazpívají disco song. Kluci se jí vysmějí, ale ve skutečnosti Kiss rok poté, co se film odehrává, disco song skutečně napsali. Jedná se o jejich nejznámější píseň "I Was Made For Loving You Baby." (liquido26)

Reklama

Reklama