Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veřejnost, média i policie jsou zmateni... čtyři studenti jsou nezvěstní. Osmnáct dní od jejich záhadného zmizení se objeví Liz, která jako jediná přežila. Je však zcela traumatizována a není schopna policii poskytnout žádné informace. Jediné co si vzpomíná je vojenský bunkr, ve kterém strávili zamknuti posledních 18 dní svého života. Nikdo nechápe, jak je možné, že při obyčejném bouřlivém večírku studentů, přišli o život tři mladí lidé... Ani policejní psycholožce Philipe se nedaří událost objasnit. Jak se ukazuje, Liz není schopna spolupracovat. Nerozlišuje fikci od skutečnosti nebo pravdu záměrně potlačuje. Jediné co Philipa pochopí je fakt, že si parta mladých lidí vymyslela kanadský žertík, který skončil tragicky... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (157)

wipeout 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa to zase až také nudné nebolo, aj keď už od polovice mohol tušiť ako to vlastne všetko bolo. Jedným z problémov bolo, že v druhej tretine film stratil na napätí kedže som očakával omnoho vyššiu gradácii a využitie hororových prvkov. No film sa uberá úplne iným smerom čo ale ku koncu nie je až tak veľmi na škodu a vôbec sa mi nestávalo, žeby som pozeral na hodinky ako v iných podobných snímkoch ako napr The Cave alebo 9 Hráčov so smrťou. 3,5* ()

Vicco 

všechny recenze uživatele

Já tleskám a upřímně nechápu ta nízká hodnocení. Temná psychologická hra, rozehraná na pozadí mrazivého příběhu. Příběh má několik verzí - někdo lže, ale kdo, a hlavně, jaký má motiv? Jen škoda, že s průběhem filmu začínalo být rozuzlení víceméně jasné, a spíš než jako šok - jak by tomuto filmu slušelo - přichází v závěru jako potvrzení domněnek, které divák po chvíli sledování získá. Tak trochu lze filmu vytknout i občasné nepochopitelné jednání některých postav v určitých situacích - například arogantní jednání Martina s vyšetřujícími policisty, které vzhledem k jeho situaci tak nějak nedává smysl. Přesto si však film za vývoj příběhu, mrazivou atmosféru a v neposlední řadě za překvapivý konec (ne, nemluvím o rozuzlení, jak jsem napsal výše , to vám dojde už dřív), zaslouží rozhodně víc, než průměrné hodnocení. ()

Reklama

cerbygerby 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl už dávno, ale ted jsem si ho připomenul na jedničce..koukal jsem že takovejhle film tam vůbec běží... ale říkal jsem si už nevím jak to přesně bylo, tak si to připomenu a udělal jsem dobře.. film je napínavý, takže dobře utíká a na konci se vše vysvětluje, takže dost dobrej thriller a pro mě kvalitní 4* ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Teenagerské psychodrama, které vykládá karty dříve, než je zapotřebí a diváka tak okrádá o napětí a potřebnou nejistotu. Oslí můstky a nevěrohodné situace zabíjí budovanou atmosféru a narušují psychologii postav, pro které sice nebyly vybrány špatné tváře (Knightleyová se ani v mládí nestyděla), ale výkony jsou ekvivalentní pronášeným replikám, tedy kolísavé. 50% ()

anais 

všechny recenze uživatele

4 studenti se zavřou do starého bunkru, nakonec však zjistí, že to už nejde ven. Celý film je retrospektiva, nabízí několik pohledů na dění v bunkru, ani jeden není pravdivý. Podobně jako v Hrdinovi. Příběh se chvílemi snaží vypadat sofistikovaně, ale konec je neuvěřitelně pitomý, vždycky když někdo zemře působí to spíš směšně (zabít nejlepšího kamaráda kvůli cocacole?). Taky mi unikl cíl, ke kterému autoři směřovali. Chtěli vyděsit, pobavit? Nejdřív se zdá že půjde o horor, potom detektivka, thriller, nakonec nechtěná parodie... Za vidění to stojí snad jen kvůli slušně hrající Thoře (to zní divně:-) Birchové a Kieře Kknightleyové. ta sice tak dobře nehraje, ale ukáže prsa:-) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo z velké části v Somersetu ve Velké Británii. (Terva)
  • Natočení scény boje s panenkou klauna trvalo 4 dny. (spiderpig)
  • Snímek byl natočen na motivy románu "After the Hole" Guye Burta. (Terva)

Reklama

Reklama