Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Animovaný

Recenze (184)

plakát

Den mrtvých (1985) 

Tak tohle je jeden z nejnechutnějších horrorů, který mi oči spatřily. Romero opět jako doma, všude samej hladovej zombík, kterej nechce nic jiného než lidský maso. Začátek je nudnějšího rázu, nic se neděje, ale díky tomu člověk, tedy aspoň já je napjatej co bude dál, a když člověk počká tak se dočká, a to v dobrém slova smyslu, neboť druhá část filmu stojí za to. Zombíci začínají útočit a kousaj do všeho co mají u huby:-) Už taky je zajímavá myšlenka s tím, že zombíci se můžou učit chovat jako lidé a na to navázal Romero zatím v posledním jeho kousku Země mrtvých. Na tu dobu, jsou triky opravdu na dobré úrovni, jak říkám střevo kam se podíváš:-)

plakát

Texaský masakr motorovou pilou (1974) 

Tak poté co jsem viděl průměrný Texaský masakr z roku 2003, jsem byl zvědavý jaký je vůbec ten originální masakr no a divil jsem se to musím uznat. Když jsem četl anglický časopis Total Film a viděl jsem žebříček Top 50 horrorů ve Velký Británii a na prvním místě byl právě Texaský masakr z roku 1974 tak mi nedalo se nepodívat. Celý film je opravdu šílenej, každou chvíli někdo řve, každou minutou člověk umírá, a po pár minutách už zbývá už jen jedna živá osoba, člověk se nestačí rozkoukat a už je všude motorová pila a krev. Dobrá scéna je z uschlým dědečkem, který se snaží s pomocí rodiny rozbít poslední osobě hlavu a nemá sílu udržet kladivo, a taky jakým brutálním způsobem jsou zabity hlavní postavy. Několik ran obrovským kladivem nebo stačí chvilka a motorová pila se podívá co měli k jídlu. Tobe Hooper má můj obdiv, neboť jeho originální verze je a zůstane tou nejlepší. Ještě se musím někde podívat po druhým dílu, který asi jen tak neseženu, takže uvidím. Moje hodnocení je 97%.

plakát

Pád do tmy (2005) 

Bomba. Tak tohle byla horrorová třešnička roku 2005. Jednoznačně porazil horror Jeskyně z podobnou tématikou a to o dost. Začátek je atmosféricky vychytaný, poté je sice malá filmová a dějová pauza, ale poté co se dostanou do jeskyně začíná šou, kterou musí každý horrorový fanoušek ocenit a musí se cítit tzv. jako doma. Herečky ač neznámé tak slušně zahrály, a slepý příšerky v podobné Glumovi jsou taky na úrovni. Film má všechno co by horror měl obsahovat, oproti filmu Jeskyně, a tím myslím hustá atmosféra, krev všude kolem, křik hereček by probudil snad i mrtvého:-), jsou to prostě takový dobře udělaný jatka s dobrým koncem. Dávám 92%.

plakát

Obchodník se smrtí (2005) 

No konečně, film o zbraních to je to, co diváci potřebují včetně mě. Nicholas Cage jako ukrajinský překupník zbraní se ukázal v dobrém světle. Už začátek nemá chybu, kdy prvních pět minut filmu je z pohledu kulky, kdy můžeme sledovat náboj od výroby a ž po její konec. Film byl napínavý a chvílemi i vtipný, hlavně ve chvíli kdy Nicholas přijel s letadlem do Afriky a vesničané mu letadlo rozebrali během jedné noci a k tomu byl dán dobře provedený zrychlený záběr rozebírání letadla. Někdy se člověk musel zamyslet nad stylem bezvýznamného vraždění vesničanů, kdy si vojáci kupovali zbraně jen aby je všechny pokosili. Člověka musí tento film nadchnout svou kvalitou, i když film neměl zrovna moc peněz na natáčení. Musím i připomenout, že kousky filmu byly natáčeny i u nás v ČR.

plakát

Ed Wood (1994) 

Krásný průřez života a filmové kariéry Eda Wooda, jestli se tomu dát tak vůbec říkat, který mě přiměl poohlídnout po tomto chlápkovi. Johnny Depp jak už to bývá zvykem zahrál brilantně, díky černobílému provedení se člověk vrátí do časů, kdy Ed Wood začínal točit svoje první filmy a kdy si začínal získávat pověst jednoho z nejhorších režiséru všech dob. Tim Burton si vybral dobře, a natočil to ještě líp. Docela by mě zajímalo, kdyby byl Burton starší a setkal se s Edem Woodem, co by na to Ed řekl. Ale zase na druhou stranu, Ed měl svoje sny a, že neměl na filmy peníze to té kvalitě filmů taky zrovna nedodalo. Krásně jde vidět Woodův styl, nepral se z žádnými prkotinami, proč natáčet záběry několikrát dokola, originál je přeci originál a zatím si jak bylo vidět stál. A že nikdy nedostal uznání? Moje uznání má už za to, že i když jeho filmy byly špatné a diváci na ně nechodili, stále měl svoje sny a natáčel dál. I když špatně skončil a nevěděl kudy kam, uznání jako režisér snílek u mě má. Viděl jsem od něj jen jeden film a to Plán 9 a nelíbil se mi, ale fanoušky si určitě našel.

plakát

Donnie Darko (2001) 

Jsme velice rád a šťastný, že jsem mohl vidět toto tzv. Lynchovské psycho. Řekl bych, že v několika situacích i převyšuje filmy od Lynche, ale necháme Davida Davidem. Mám k tomu jen pár vět a to, že už od začátku je film naprosto geniální, děj nezaostává, hlavní herec je právem na prvním místě, atmosféra je geniální, a KRÁLÍČEK? Lepší postavu nešlo udělat, psycho jak mám být...nenacházím ta pravá slova, jak vyjádřit kvalitu filmu. 100% jinak to ani nejde.

plakát

Dějiny násilí (2005) 

Cronenberg opět v plné formě. Nenápadný film, který není ničím výjimečný, ale děj mě se dostal. V. Mortensen ač na začátku jsem mu zrovna nevěřil mě uchvátil svou zabijáckou postavou a brilantním instinktem. Oproti Pánu prstenu, kde Mortensen vypadal tak maximálně na 30, ale v tomto filmu vypadal opravdu jak vyslouželej voják, ale zpět k filmu. Způsoby jak Mortensen likvidoval soupeře byly už podle stylu režiséra brutální a detailně vychytané, krása hlavní herečky stojí také za opomenutí.. Dávám 90%.

plakát

Soumrak mrtvých (2004) 

Tak na takovejhle film jsem dlouho čekal. Shaun je fakt ulítlej chlápek přesně jako celej film. Zombie paráda s britským humorem, si zachovala i dobrou horrorovou atmosféru. Jsem rád, že je tu něco nového, rozdílného od amerických zombie horrorů.

plakát

Země mrtvých (2005) 

Romero ve svém životním filmu, pro mě jeden z nejlepších zombie horrorů všech dob... Krásná myšlenka zombie, která pomalu začíná myslet mě prostě zaujala..nemám slova...prostě za 5 na místě...atmosféra by se dala krájet, mnoho krve, masa, dokázal to.

plakát

Kdo hulí, ten umí (2001) 

Nenahraditelný a nikdy neopakovatelný zážitek, spojení hip-hopu a trávy, dokonalé herecké obsazení, skvělá hudba, komedie za všechny prachy, vtipné znázornění dvou černošských kluků, kteří se chtějí dostat na vejšku, ale jaksi chybí vědomosti, tak použijí mariuhanu ve spojení s prachem z nedávno zesnulého kamaráda Ivoryho, který se jim ukazuje vždy, když si zahulí... Dávám 5 hvězd, ve stavu zhuleném je film ještě vtipnější než vypadá, doporučuju....