Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Komedie
  • Dobrodružný

Recenze (68)

plakát

Světová válka Z (2013) 

Námět filmu asi nebude na Nobelovu cenu, ale rozhodně stojí za zkouknutí a možná ne jedno. Nejspíš pro jistou dávku autentičnosti podbarvenou reálnou hrozbou nových zmutovaných virů a díky "nezlomné" sebejistotě lidského druhu možnosti propuknout stejně nenápadně v reálu jako ve filmu. Film vás ihned s prvními záběry vtáhne neúprosně do děje s pocitem sympatií a propojení s hlavním hrdinou. Nejsem zrovna Pittova obdivovatelka, ale tento filmek je právem považován za jeho nejlepší filmový počin. Takže dávám čtyři hvězdy za zpracování a herecké výkony a pátou za nápad, jak problém "Z" vyřešit....dle starého, zřejmě celosvětového rčení " vyháněti čerta ďáblem" :)

plakát

Úkryt (2011) 

Nesympatický herec, nesympatický scénář. Minuty děje vlekoucí se jako odkapávající med (brrr, ten opravdu nerada) se daly scvrknout ze 120 minut na pouhou hodinu. Nemám ráda dlouhé psychozní pohledy hlavních hrdinů s ukázkami jejich hráblého myšlenkového pochodu, byť se nakonec ukáže částečně pravdivý. Pokud Vy ano, pak je tento film přesně pro Vás. Ty dvě hvězdy pouze za jeden katastrofický nádech a výdech filmu.

plakát

Bílá královna (2013) (seriál) 

Intriky, láska, zrada, romantika .... kdo by odolal. Škoda, přeškoda, že další serie už nebudou. 15.století a počátek vlády Tudorovců by rozhodně za další shlednutí stálo. Mimochodem, možná jste si nevšimli, ale v seznamu herců na csfd chybí jméno hlavní představitelky 29leté švédské herečky Rebeccy Ferguson, která prý je velmi vzdálenou příbuznou Sarah, vévodkyně z Yorku. Nemohla jsem tomuto seriálu vytknout ani chlup, takže za pět hvězd. Na tento seriál sice nepřímo navazuje seriál Tudorovci, ale je tam zhruba 100 letá díra... jak říkám, škoda,že se další díly nenatočí :( Hups... uz Rebeccu doplnili :)

plakát

Pot a krev (2013) 

Neskutečná slátanina, která snad měla zaujmout díky hereckému obsazení. Někdy se divím, k čemu všemu se herci propůjčují. Jelikož mám ráda vypravěčský styl, tak jednu hvězdu upustím.

plakát

Jack a obři (2013) 

Máte rádi dobrodružné filmy, pohádky a výšky? Pak je tento film přesně pro vás. Není špatné utéct občas do světa kouzel a hrdinských činů. Navíc si přijdou na své i milovníci zahrádek a pěstování neobvyklé vegetace :). Nic moc jsem od filmu neočekávala, možná proto mě příjemně překvapil a líbil se.

plakát

Stoker (2013) 

Asi po 10 minutách filmu jsem si říkala, že už by to stačilo... Zřejmě jen ze zvědavosti jsem dokoukala až do konce. Kdybych tomu dala jen těch 10 minut, o nic bych nepřišla.

plakát

Nevědomí (2013) 

Strašně jsem se na tento film těšila, asi jako kdysi na Avatar. Bohužel oproti Avataru jsem z něj měla trochu rozpačité pocity. Jasně, zpracování kvalitní, kamera, hudba, všechno OK, jen filmový děj mi přišel trochu přímočarý, jednoduchý. Pořád jsem čekala, že mě ještě něčím překvapí...a nestalo se, takže dávám necelé čtyři hvězdy (cca 3,7)

plakát

Falling Skies (2011) (seriál) 

Po prvním dílu první serie jsem seriál odsoudila do filmového odpadkového koše. Jednoduše mi připadal první díl neslaný nemastný, žádný úvod, kamery nás rovnou šouply do válečné zony mezi E.T. , profesora, jeho rodiny a přátele odboje.... Jako když jdete do sauny a strčí vás rovnou do bazénu s ledovou vodou. Nicméně jsem mu dala šanci a znovu jsem se k tomuto seriálu vrátila, možná se už začínám otužovat :). A udělala jsem dobře, seriál postupně vykreslil důvody, příčiny, následky a hlavně jednotlivé postavy. A pak, mám ráda pohádky a sci-fi a boj pevně semknutých lidských jedinců různorodých povah a profesí proti útisku a podrobení mi zní jako opravdu nádherné propojení těchto dvou žánrů.

plakát

Misfits: Zmetci (2009) (seriál) 

O velcích zmetcích, kteří se stali malými zmetky po té, co do nich bacil hrom a vrazil do nich pár nadlidských schopností. První serii jsem zhltla, k další jsem se už neprokousala. Některé seriály by měly končit první sekcí.