Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (2 539)

plakát

Duše (2020) 

Nebýt překotného konce mohlo to být zase jednou dokonalé. Pixar ale přestává dělat věci pro děti. Duše je dospělá, komplexní, místy až hororová a řekl bych, že bude prckům těžko pochopitelná. Přesto prvotřídní práce. Krásný svět a spousta imaginace.

plakát

Dějiny nadávání (2021) (seriál) 

Nick Cage o historii provětrávajicí čůráky, děvky, sračky i staré dobré proklatě. Profesionální výklady lingvistů se míchají s komiky, sprostými černochy a minimálně jedním homosexuálem. Každé slovo je jinak zajímavé/zábavné takže se slabší díly střídají se skvělými.

plakát

Chlast (2020) 

Skvělé drama zkoumající koncept jakéhosi kontrolovatelného alkoholismu. Vinterberg znovu zachytil ty důležité detaily, které obalí zápletku skutečnými problémy dnešní doby. Herecky špičkové, Mads je zpočátku chytře v zákrytu, ale ve finále je za tahouna. Alkohol jako přítel i jako destruktivní síla. Snímek o slabosti.

plakát

Wonder Woman 1984 (2020) 

Těšil jsem se na odvážnou ryze ženskou komiksovku se silnou hrdinkou, smělou ve své emancipovanosti od zhoubné Ligy spravedlnosti. Tohle vážně ne. Mě ani tak nevadí jak podivně se tam všichni mlátí, nebo jak naivně = osmdesátkově je celá Wonder Woman pojatá, vadí mi to poselství. Takhle hloupý, nelogický příběh urážející jak ženy, muže, děti a obecně lidskou inteligenci tu dlouho nebyl. Pointa je vysloveně děsivá - přání jsou zlo, smiř se tím co máš - a vážně pokroková. Gal Gadot to pořád ohromně sluší a Pine si roli zvláštním způsobem užívá. Wiig role nesedí ani v jedné poloze a chudák Pedro Pascal po tom co sbírá chválu z Mandaloriana klesá ve své kreaci megalomanského zoufalce, který chce/nechce být se svým synem klesá až na dno. V rukách Patty Jenkins je letecké Star Wars v pěkném průseru. P.S. Vysvětlovačka pidirole Lindy Carter je na pěst. Amíci právě vytvořili svého Doktora u jezera hrochů.

plakát

Smrt do roku 2020 (2020) (TV film) 

Pár slušných hlášek, ale jinak nuda. Dalo by se to možná brát jako slabší variaci na Who Is America. Ve finále jde jen pár o vtipů na Trumpův a Johnsonův účet. Korona bubu je překvapivě v pozadí.

plakát

sKORO NA mizině (2020) (seriál) 

Nejlepší český seriál za mnoho let. Luxusní hlášky, aktuální téma pojaté s humorem a trademarkovým moravskoslezským cynizmem. PIČO!

plakát

Tlusťoch (2020) 

Výborný, bohužel nedotažený nápad. Premisa, rozmazlené děcko si na Santu najme vraha, za to že mu nadělil pod stromek uhlí je sice super, provedení má ovšem mdlé a akci přinejlepším průměrnou. Nejzajímavější jsou tak bonusové informace dokreslující prostředí. Santa vyrábějící zbraně pro armádu, aby měl na jídlo a elektřinu pro elfy, jeho celkové zklamání násilnickými dětmi, nebo to že má za ženu afroameričanku (nebo afrokanaďanku). Gibson hraje uvěřitelně a jeho frustrace z práce je nakažlivá. Gogginsův zabiják je klasické dospělé děcko, které touží po odplatě. Fajn jednohubka, nic víc, nic míň.

plakát

Půlnoční nebe (2020) 

Vhodný film na dotvoření letošní Vánoční atmosféry. Koronavirus vyhladí lidstvo a nadějí je nově objevený měsíc na orbitě Jupitera. Rakovinou prolezlý Clooney se jen musí dostat k anténě a zavolat posádce, která se z měsíce vrací, aby je poslal zpátky. Putování zmrzlou pustinou je celkem dobře natočené. Pasáže z vesmíru jsou sice taky hezky natočené, ale hloupé je to až běda. Zpívání písničky při průletu nezmapovanou oblastí nebo poslání těhule do vesmíru uráží každého pravověrného fandu sci-fi. Pointa je sice pěkná, ale očekávatelná. Konec je rádoby plný naděje, ale když si člověk uvědomí jaká je budoucnost zbylých protagonistů, potažmo lidstva je mu do pláče.

plakát

Ochránce (2005) 

Taková ta dětská hovnařina, která chce být Policajtem ze školky pro dalšího svalnatce, ale není. Agent který to Dieselovi dohodil určitě letěl. Tak mizerně ještě nikde nehrál.

plakát

The Mandalorian - Season 2 (2020) (série) 

Mandalorian si zachovává atraktivitu a zároveň stíhá prohlubovat jednotlivé postavy. Favreau pomalým odhalováním zvedá laťku až v závěru fandům vypadne huba z pantů. Triky jsou srovnatelné s klasickými filmy v tom dobrém i špatném. Některé z epizod jsou čistým fanservisem ať už jde o Bobu nebo o Ashoku. Hlavním tahounem série ale zůstal mlčenlivý Grogu a mám trochu obavu jak si Mando povede až už v seriálu nebude.