Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Oblíbené filmy (7)

Titanic

Titanic (1997)

Pokud se jedná o srdeční záležitosti, patří Titanic na první příčku. Už jako malý kluk jsem seděl přilepený u obrazovky a sledoval tento tragický příběh lásky. Už tehdy patřil Titanic mezi mé nejoblíbenější filmy. Teď s odstupem času se mě dotýká ještě víc. S klidem v duši bych mohl i prohlásit, že po Romeovi a Julii je Titanic nejtragičtějším příběhem lásky. A po těch dlouhých letech ze sebe neztratil vůbec nic. Možná tam nenajdete při každém dívání nové myšlenky, rozhodně to není bůhví jak filosofické dílo. Ale Titanic nic nepředstírá. Hrdě se vztyčenou hlavou proplul filmovým nebem, ale rozhodně se nepotopil. Plaví se dál v našich srdcích. Romeo a Julie, Tristan a Isolda, a navždy už i Jack a Rose!

Moulin Rouge

Moulin Rouge (2001)

Moulin Rouge na první pohled působí jako lehce povrchní a vizuálně přeexponovaný kýč. Po střihově šíleném úvodu však dochází ke zvolnění a divák má konečně možnost proniknout skrze tu nablýskanou maškarádu.Za ní se pak skrývá naprosto strhující a srdcervoucí příběh lásky, podtržený mimořádnými hereckými výkony a velmi vkusným aranžmá světově známých evergreenů.

Amélie z Montmartru

Amélie z Montmartru (2001)

Když dokonalá forma potká dokonalý obsah a Audrey Tautou, zrodí se Amélie z Montrmartru - film s nejroztomilejší protagonistkou, který srší pozitivní energii a dokáže pohladit po duši. Jedná se o film s tolika krásnými obrazy, jejichž atmosféra je ještě znásobena podmanivou francouzskou hudbou brilantního Yanna Tiersena.

Kill Bill

Kill Bill (2003)

Když jsem viděl poprvé tenhle film bylo mi asi 10 a upřímně jsem byl dost zděšen některými scénami. Radši jsem se ani nedíval na celý film a jen jsem z dáli tajně pozoroval. Scéna, kdy vzduchem letí useklý kus hlavy a z ní vyčuhuje mozek, mě naprosto znechutila. Když jsem se pak na tenhle film podíval později, matně jsem si pamatoval, že jsem ho kdysi dávno viděl, ale nic konkrétního! Najednou jsem se na to díval s trochou nadsázky. Perfektní bojové scény, chronologická neposloupnost, moje milovaná Uma Thurman v celé své herecké kráse. Scéna - souboj Nevěsty a Korálovce, ta nádherná, zasněžená japonská zahrada mě prostě dostala! Dobře vybraná hudba, jeden z mých oblíbených Soundtracků! Tohle je můj nejoblíbenější kus z celé Tarantinovy sbírky a vždycky bude mít místo u mě na poličce toho nejlepšího jisté!

Kill Bill 2

Kill Bill 2 (2004)

Ve druhém díle Kill Billa jsem značně postrádal masové vyvražďovací scény z jedničky. Nakonec jsem však uznal, že je dobře, že je dvojka odlišná. Je více narativní, neusiluje tolik o šok. Ačkoliv jsem si jist, že bojových scén ubylo kvůli ostré kritice, s níž se prý první díl, právě kvůli své brutální, krvavé scéně v Domě modrých listů, potýkal. Po prvním zhlédnutí mě mrzelo pár detailů které tu nebyly. Například vyškrtávání si jmen ze seznamu atd. Ale postupem času a v návaznosti na první díl jsem usoudil, že je to přeci jedno a i druhý díl Kill Billa se stal jedním z mých vůbec nejoblíbenějších filmů. Tohle Tarantinovo dílko mám prostě nejraději a je to také kvůli hlavní aktérce Umě Thurman, která díky této roli patří do žebříčku mých nejoblíbenějších hereček.

Ukradené Vánoce

Ukradené Vánoce (1993)

Pro tenhle muzikálový film mám jen jedno pojmenování - Naprostý úlet! Je to tak neuvěřitelně šílené, nápadité! Stop Motion animace tomu dodává jedinečné osobní kouzlo a hudba Dannyho Elfmana je v tomto ohledu vážně nepřekonatelná! Od doby, co jsem viděl tenhle film už nevěřím na Ježíška, ale na Satana Kalouse! A postava Jacka Skellingtona je pro mne už navždy ikonou Halloweenu a celkově jednou z nejvýraznějších postav kinematografie!

Fantastický pan Lišák

Fantastický pan Lišák (2009)

No, tak to tedy byla jízda. Naprosto perfektní animák, perfektní námět, vtipné charaktery. Já nemám, co bych vytknul. Délka je optimální, skvěle jsem se bavil. Mohu jen vřele doporučit! (Stop Motion animace je magická. Zamiloval jsem se!)