Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (204)

plakát

Final Cut (2004) 

Zajímavý a i dost originalní nápad na několikrát použité téma s lehce komorní atmosférou. Škoda těch malých dějových chybek a ne zcela dotaženého konce, bylo by to poctivých 80%. Takto je to 70%, ale jako IT servisák musím speciálně ohodnotit stylové "dřevěné notebooky" a monitory, takže nakonec přece jen 4*.

plakát

Stín pochybnosti (1998) 

To už tady taky několikrát bylo: Obviněný (někdy nepohodlný) obětní beránek jde před soud, zastupovaný slavným neporazitelným obhájcem/kyní s měnším škraloupem, nějaký mecenáš co touží po větší moci. Během vyšetřování je obhájce zastrašován a až to vypadá, že prohraje, objeví se něco zázračného bla bla. Pro mě nudný video-kousek, nic víc.

plakát

Svatý hříšník (2002) (TV film) 

Trapná video-slátanina; ten obsah, co uvedl tron, fakt sedí, včetně přídavných jmen.

plakát

Julius Caesar (2002) (TV film) 

Víceméně evropská výpravná sága o vzestupu a pádu J.G.C., na které je bohužel vidět, že její rozpočet postrádal jednu desetinou čárku, oproti konkurečním, podobně zaměřeným snímkům. To co filmu nedávají nákladné SGI efekty, se snaží dohnat stopáží, která však může lehce unavit. I na té hudbě se dalo více zapracovat. No, ale abych pořád jenom nekritizoval, jako celek to působí kompaktním dojmem, samotná historická fakta jsou, co jsem si všimnul, upravena přiměřeně. Srovnal bych to jako rozdíl mezi Trójou a Helenou Trojskou (samozřejmě ve prospěch Heleny Trojské). Ještě malá výtka ke Christopheru Walkenovi, kterého maskéři sprznili tak, že na začátku filmu vypadal starší něž na konci. 3+1/2*=70%

plakát

Krycí jméno: Vlk (2004) 

"Politický thriller" na téma rádoby-demokratický boj proti ETA. Doporučuji se zamyslet nad dialogem Vlka a Ricarda v závěru filmu.

plakát

Elektra (2005) 

Blbost - klišáky - stupidní dialogy - nuda. Kategorie video C+ (tzn. že neurazí, ale tím výčet kladů končí). Jen by mě zajímalo, jestli i ten komix je tak příšerný.

plakát

Země mrtvých (2005) 

Moc rozdílů tam třeba proti Úsvitu mrtvých není, možná absence humoru, výrazně brutálnější scény a zombík-chytrák-vůdce, ale i přesto je to fakt slušně odvedená práce. Ale ne zase tak, aby jste se báli nebo nějak více lekali. Dávám 4*, stejně jako "DAWNu", ale příště už chci vážně něco originálnějšího.

plakát

Bytost z hlubin (2001) (TV film) 

Námět spíš pro Příběhy ze záhrobí nebo pro Příběhy Alfreda Hitchcocka.

plakát

Únos (2004) 

Dívám se do profilu R. Redforda a oddechl jsem si, protože už jsem se bál, že chce snad tímto nudným kouskem završit hereckou kariéru. Tuším, že asi každý američan s vyšším příjmem už absolvoval svůj vlastní únos několikrát - pokaždé jsou tak klidní a hovorní o životě, až je to k neuvěření. K tomu ještě ten u Lynche standardní, jinde težko tolerovatelný, sestřih ve smyslu "po nějakém čase"... Špatný scénář jako celek, který ani hvězdy zachránit ne že nedokážou, ale nemohou.

plakát

E.T. - Mimozemšťan (1982) 

Jako děcka jsme v kině byli nejdřív napjatí, potom jsme zíraly s otevřenou pusou, pak jsme zase trošku i brečeli a pak jsme snad i brečeli doopravdy. Jo Spielbergu, na dětskou duši umíš hrát taky skvěle.