Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (2 369)

plakát

Princezna zakletá v čase (2020) 

Dost dobrý. Nečekal jsem to, a byl jsem velmi příjemně překvapený. Film dobře šlape, má dobrou vizuální stránku, hudbu, střih a i práci s postavy. Je vidět, že někdo přemýšlel jak film udělat působivě = koukal na zahraniční tvorbu a zkouší věci dělat podobně. A ve výsledku se to i daří. Slabší triky s radostí odpustím, jelikož mě bavily postavy a kupodivu i jejich dialogy. Režisér Petr Kubík to zvládl z mého pohledu dobře a jsem rád, že zkusil něco originálnějšího. Ať už jde o přístup k postavám nebo vyprávění (samozřejmě v rámci tuzemské tvorby). Natalie Germani mě ve své roli bavila a její výkon není vůbec špatný. Eliška Křenková jako badass lučištnice/žákyně mága je hodně cool a má dobré cynické hlášky. Marek Lambora není vůbec špatný a rozhodně si svoje odehraje. Udělala mi radost Simona Zmrzlá, která si svou roli užívá a příjemně přehrává. Neříkám, že je to nějaká velká a nezapomenutelná pecka. Těch chyb a cheese momentů je tady dost, ale pokud se naladíte na tu správnou vlnu, tak je to hodně fajn.

plakát

Minari (2020) 

Hodně sympatický indie film. Chápu proč, to má tak kvalitní hodnocení (nominace na Oscara mluví za vše). A vlastně s nimi i souhlasím. Je to velmi citlivě natočené a nechybí tomu srdíčko a upřímnost. Byl jsem rád, že to netlačí moc na city a je to uvěřitelné. Režisér Lee Isaac Chung odvedl velmi dobrou práci a krásně nám dávkuje příběh plný emocí. Celé to vypadá vizuálně moc hezky a je tady příjemná hudba. Jako třešnička na dortu jsou zde parádní herecké výkony všech herců. Minari je povedený film, který umí chytnout za srdce.

plakát

Jidáš a černý mesiáš (2021) 

Dost jsem se na to těšil, jelikož mě to téma zaujalo. Příběh je zajímavý, po herecké stránce dobrý a místy i výborný, a řemeslně tomu těžko něco vyčítat (luxusní výprava a všechno s tím spojené). Režisér Shaka King odvádí moc dobrou práci. Zvládá práci s dialogy, budování atmosféry a napětí, a neposlední řadě představení daného problému. King velmi dobře vede herce ke skvělým výkonům. Daniel Kaluuya je parádní a krásně se převtělil do své postavy. Lakeith Stanfield má hodně vděčnou roli a zahrál jí uvěřitelně. Dost se mi líbil výkon Jesse Plemonsa, který tento typ postav umí. Největší problém je v tom, že jsou charaktery dost ploché (což je samo osobě dost zvláštní, jelikož zrovna u tohoto filmu jsem čekal, že se o postavách dozvím i něco více, než jen jejich cíle) a samotné vyprávění není strhující a místy je to nudnější. Judas and the Black Messiah není špatný film, přesto takový Chicagský tribunál nebo Detroit jsou divácky vděčnějšími filmy a mnohem lépe se zaměřují na dané problémy společnosti té doby..

plakát

Burákový sokol (2019) 

Hodně povedený feel good film, kterému nechybí srdce. Režisérská dvojice Tyler Nilson a Mike Schwartz odvedli moc dobrou práci. Jejich režie je sympatická, zbytečně se nehraje na city a je to ve výsledku hodně osvěžující podívaná. Velmi tomu pomáhají herecké výkony herců, kteří jedou na maximum. Shia LaBeouf hraje skvěle a naprosto s přehledem dokazuje proč je jedním z nejtalentovanějších herců současnosti. Dakota Johnson je super a není zde jen hezkou tvářičkou. A Zack Gottsagen předvádí hodně silný výkon a krade si spoustu scén pro sebe. Film má parádní atmosféru, zajímavé a neokoukané prostředí (něco jako film Mud) a dobrý neurážející příběh. Je to trochu předvídatelné, ale to ničemu vůbec nevadí. Pokud to neznáte, tak tomu dejte šanci.

plakát

Godzilla vs. Kong (2021) 

Čtyři filmy a čtyři různé výstavby příběhu. Osobně nemám nic proti, pokud si film na nic nehraje a přizná, že je hloupý a přepálený. Problém je, když to udělá špatně. A to je případ tohoto filmu. Je to až moc blbé a přitom se to tváří, že je to celé naoko vážné, ale chybí tomu ta nadsázka nebo humor. Režisér Adam Wingard se snaží opravdu moc a chce, aby film byl zábavný blockbuster. To se mu bohužel nepovede, jelikož pracuje s takovým scénářem jaký má. Akce a triky jsou super, ale práce s postavy a vyprávěním fakt bolí a nebavilo mně to. Velká škoda.

plakát

Umbrella Academy (2019) (seriál) 

S01+S02 - Sedlo mi to. Je to zábavné, má to hodně cool scény, parádně to pracuje s písničkovým soundtrackem, dobré tempo a zajímavé a ne vždy sympatické postavy (Pětka a Klaus jsou toho výborným příkladem). Jediné, co mě trochu sralo je to, že se 90% zápletek dalo vyřešit, kdyby si postavy normálně popovídali a nechovali se jako egomaniaci (ale je to podle komiksu a tam je tohle chování naprosto běžné). Akce je povedená a místy dost krvavá. Postavy jsou parádně napsané a mají dost vrstev a herci je zahráli velmi dobře. Líbilo se mi jak to mění styly a hraje si to vyprávěním a diváckým očekáváním. Z mé strany spokojenost a těším se na další řadu. S03 - Já jsem spokojený. Druhá řada skončila velkým zvratem a já jsem se nemohl dočkat dalších dílů. Teď, když mám seriál za sebou mohu říci, že se čekání vyplatilo. Seriál se vrací ve výborné formě a znovu mě hodně dobře bavil. Hned na začátku přiznám, že skvělá druhá řada zůstala sice nepřekonaná, ale to nic nemění na tom, že mi nejnovější řada sedla. Opět jsem dostal to, co mám na tomto seriálu nejradši. Zajímavé postavy, skvělý soundtrack, výborné herecké výkony, přepálenou a netradiční komiksovou jízdu, a místy hodně ujetou a vtipnou podívanou. Z mého pohledu největší problém, který seriál má je to, že hlavní zápletka s apokalypsou je slabší. Už potřetí sledujeme, jak sourozenci Hargreevesovi zachraňuji realitu a čas. Dvakrát to bylo super, po třetí je to už trochu nuda, a přitom tvůrci mohli využít nové postavy, nové hrozby a vydat se jiným směrem, když už změnili kompletně status quo. Díky tomu jsem měl pocit, že se příběh lehce točí v kruhu a negraduje, tak jak by mohl. Tvůrci stále drží všechny důležité karty v ruce a čekají na vhodnou chvíli, aby je mohli vytáhnout. Bohužel to dělají na úkor děje, zvratů a dalších věcích. Ve třetí řadě jsem pocítil, že je děj místy zbytečně natahovaný, a seriál klidně mohl mít o dvě epizody méně. Nicméně, i přes všechny tyhle výhrady okolo děje, stále platí to, co jsem napsal v první větě - jsem spokojený. Třetí řada není bezchybná, některé věci šly udělat lépe, ale pak jsou tu všechny klady, díky kterým vím, že třetí řada The Umbrella Academy nebyla ztrátou času.

plakát

Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021) 

Zack Snyder to dokázal a naplno nám ukazuje svou verzi Ligy spravedlnosti. Je to naprosto jiný film, než ten, který jsme dostali v roce 2017. Pokud máte rádi Snydera, tak je velká pravděpodobnost, že se Vám to bude líbit. Pokud Snydera nemáte rádi, tak Vás čeká čtyřhodinové peklo. Já jsem dost spokojený, ale nekoukám na film přes růžové brýle a vidím, že některé věci nejsou, tak dobré jak by měly být. Nicméně obdivuji Snyderův zápal a mám radost, že jsem jeho vizi mohl vůbec vidět. Více zde: https://plotpoint.sk/liga-spravedlnosti-zacka-snydera/ .

plakát

TY (2018) (seriál) 

S01 - Není to špatné a bavilo mě to. Celou dobu jsem si říkal, že je to taková lacinější verze Dextera, kdyby Dexter byl trochu méně ujetý a více se soustředil na lásku. Seriál má dobré tempo a nenudí. Možná, kdyby měl o dvě epizody méně, tak by to šlapalo lépe (neznám knižní předlohu, takže netuším jak moc dobře se jí drží nebo ne). Můj největší problém je hlavní hrdinka. Herečka jí hraje dobře, a dokáže jí prodat, ale nesedl mi vývoj a logické chovaní té postavy. Totéž platí i logice, celého světa. Místy je to trochu hloupější a přitom se hlavní hrdina snaží chovat chytře. Ve výsledku je to dobrý seriál a funguje na mě jako oddychovka. Docela se těším na druhou řadu. S02 - Lepší, než první řada. První díly jsou slabší a trochu nuda. Hlavně mi dost dlouho trvalo, než jsem si našel cestu k novým postavám. Ale pak se to dobře rozjelo a bavilo mě. Navíc nová láska hlavního hrdiny Love je mnohem zajímavější a propracovanější než Beck. Ke konci to má trochu nádech alá Zmizela a kdyby se tady ukončovalo, tak by to bylo super. Na další řadu jsem celkem zvědavej. S03 - Na novější řadu seriálu YOU jsem se dost těšil. Druhá řada mi v závěru sedla, oblíbil jsem si postavu Love a těšil jsem se jak tvůrci využijí prostředí dokonalého amerického předměstí. Třetí řada má parádní rozjezd. Během chvilky se věci zkomplikují a naši oblíbení hrdinové musí řešit nové problémy,. Manželská krize, péče o dítě, nová práce a taky pár nových mrtvol. Jo, první polovina seriálu šlape více, než dobře. Bohužel to nevydrží po celou dobu. Můj největší problém s touto řadu bude, že minimálně 50% věcí, co se v seriálu stane, tak působí vychtěně. Je mi jasné, že se musela vytvořit nějaká zápletka nebo konflikt, ale to jakým způsobem se to děje je hodně laxní. Z mého pohledu nefungují některé rozhodnutí, které postavy činí, hodně nesympatický mi byl herec, co hraje Thea a i samotná postava. A v neposlední řadě mě mrzí jako moc je to místy hloupé a nelogické. V tom městě mají nejhorší policii na světě. Nicméně pořád to má dobrou atmosféru, fajn herce a jisté GP kouzlo. V další řadě by to, ale chtělo přidat a být kvalitnějším seriálem.

plakát

Holky z červeného gauče (2021) (seriál) 

Dostal jsem se k tomu náhodou a díky krátké stopáži jsem to dokoukal. Je to španělský seriál od tvůrců Papírového domu. Vypráví to příběh tří prostitutek, co zmrzačí svého pasáka a pak se snaží utéct. Není to žádné intelektuální dílo, a v každém díle jsem několikrát kroutil očima a nevěřil jsem, co za opravdu hloupé dialogy vypouští hrdinové z úst. Vrchol byl extrémně nelogické jednání postav. A teď ta pozitivní část. Dobře se na to kouká, je to poměrně svižné, a místy je to extrémně přepálené, že mě to celkem i bavilo. Pokud máte volných 200 minut a nechce moc přemýšlet, tak to zkuste. 5/10

plakát

Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street (2007) 

Mám tento film velmi rád. Viděl jsem ho kdysi v kině a pak ještě několikrát doma. Tim Burton se tady utrhl ze řetězu a ukazuje nám tragický příběh jednoho holiče v muzikálovém hávu. Je to správně ujeté, zábavné, strhující a trochu i znepokojivé. Burton moc dobře, ví jaký film (muzikál) točí a tlačí stylizaci a atmosféru na maximum. Doslova ta špína a zmar Londýna na nás dýchá, a my dokážeme cítit ten smrad kanálů, který se line po ulici Fleet Street. Burton je tady ve svém živlu a je to vidět na vizuální stránce a výpravě. K tomu si připočtěte skvělé písničky, kde nechybí černý humor, city nebo láska. Johnny Depp si to tady dává s přehledem a je hodně fajn. Helena Bonham Carter si krade většinu písní pro sebe a místy i udává tempo příběhu. Alan Rickman stvořil dalšího perfektního záporáka. Timothy Spall a Sacha Baron Cohen si užívají své výstupy a jejich výkon je i na menším prostoru skvělý. Za mě je Sweeney Todd pořád velmi dobrý film, který si vždy užiji.