Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 350)

plakát

Hangár 14 (2011) 

Revoluční myšlenka stékající po kapkách jako kupa čerstvého kravího trusu. Co si sakra Cultraro myslel, že dokáže ? Postavit před kameru dva vyholené násilníky možná úspěch ovane, pokud však přidáme pár přiblbých týpků pobíhajících sem a tam, dostáváme vlastně příklad fotbalového zápasu, ve kterém hraje pražská Slavie. Nápad jako takový není vůbec špatný - trénink vs realita, jen spadnul do špatných a neumytých rukou. Přes to vše jsem se těšil alespon na ten holčičí fight. Kde nic, tu nic, Beru to jako pohádku a přesný příklad toho, jak se SWAT nechová. Jinak by tam byl odpad.

plakát

Hanna (2011) 

Hanna je divná. Má skvělou premisu, která by zpracovaná někým jiným mohla být zběsilou akčňárnou nebo psychologickým dramatem nebo mrazivým thrillerem a kdoví čím ještě. Bohužel zůstává zaseknutá, jak už zde někdo vtipně poznamenal, na půl cesty mezi artem a nízkorozpočtovým béčkem. A proto, navzdory neutuchající snaze Saoirse Ronan vzbuzovat v divákovi zájem o její postavu, o její osud a minulost, opakuju, že Hanna je divná. A dost.Všeho tu trochu zkrátka prostě chybí.

plakát

Hardcore Henry (2015) 

Tady nejde nezaplesat. pro všechny fanoušky Tekkena, Call of Duty a ostatní FPS hry, je tahle nekončící akční párty prostě povinnost. Jasně, že nejde o žádný hluboký příběh, žádná omáčka, tady se táhne přímo na bránu. Nekompromisně a přímočaře. Větší nálož hlášek, skutečně vtipných momentů a kvalitně odvedená "handy came" mě připoutala do sedačky. Závěrečná scéna ala Neo z Metrixu má obrovský koule. Kam se na to hrabe indonéský The Raid. Tahle hitparáda mi z hlavy jen tak nevyprchá a já si ji s horkou hlavou klidně pustím ještě jednou.

plakát

Harry Brown (2009) 

Lehce na motivy "Red" a "Gran Torino". To je škoda, protože britové si v poslední době s thrilerovými kousky docela rozumí, ale chtělo by to, aby šli vlastní cestou a neohlíželi se zatím, co bylo. Michael Caine není už zrovna moc akční herec, ale již na to má věk, takže lze mu to prominout. Škoda některých béčkových scén, ale jak už jsem jednou říkal, v životě není nikdy nic na 100%. Daniel Barber se zkrátka pokoušel o něco, co nebylo v jeho silách. I tak ale za snahu a za poměrně solidní podívanou hodnotím takhle...

plakát

Hatchet (2006) 

Adam Green ukázal, jak propojit komedii s "krásně" krvavým hororem, ve kterém končně není hlavní hrdina, který rozluští zápletku a navíc zabije vraha, který se vražděním opravdu baví. Krvavé scény jsou opravdu povedené a dobře udělané, ale pořád tomu chybělo takovéto koření.

plakát

Herkules: Zrození legendy (2014) 

Strašně hloupý film s lacinějším vizuálem a la Spartacus: Krev a písek, navíc bohužel s ratingem PG-13, takže na krev a sex zapomeňte. K tomu podprůměrné herecké výkony s ještě horšími replikami a otřesně nasnímanými souboji, které obsahují samé zpomalovačky, jež byly velmi otravné. Na Kellana Lutze se aspoň hezky kouká, ale je to k ničemu, protože ten kluk je herecké poleno a charisma nechytil ani z rychlíku.

plakát

High School (2010) 

Premiant, ze kterého se stane smažka, druhý premiant, který chce být nejlepším premiantem. A všichni zkouření, všude tráva a psychotický ředitel, ale hlavně výtečný Adrien, který si roli náramně užil a zavedl nás do nejinternějšího světa svého - toho trávového. Vtípky jsou sice strašně trapné, ale celkově film nepůsobí tak nudným dojmem, jak by se mohlo zdát. Ovšem na 3* počiny to přece jenom něco ztrácí.

plakát

Hlad (2008) 

Nemůžu tvrdit, že mě to nevzalo. Lhal bych. Také bych ale nerad jásal nad propastí. Skvělá tíživá atmosféra, perfektní herecké výkony, "vypilovaný" scénář vás poměrně lehce může vtáhnout do děje. Někdo může říct "to bylo hustý, v jedný fázi tam nebyl vůbec střih", "nebo jak tam asi 5 minut myli tu podlahu", "to je skvělý". Tento názor nemůžu nikomu brát, ale na mě ty dlouhé a protáhlé scény zase tolik nezapůsobily.Ovšem přiznávám, opravdu silný zážitek, který si zaslouží lepší provedení a lépe vykunstruovaný závěr.

plakát

Hlas smrti (2005) 

Zdařilý duchářský kousek, který však svým koncem vyvolá další řadu otázek, než aby na ně odpověděl. Začátek a stať filmu jsou poměrně na vysoké urovni v příjemně hororovém prostředí. Jen ten nápad tolik nevyšel, přece jen mluvení s mrtvými jsme tu měli mnohokrát a bylo nám ukázano, že to jde mnohem lépe. Další tuctový americký horor, který se jako většina duchařin zařadí někam doprostřed své kinematografie, a dá-li bůh, někdy znovu spatří světlo světa podruhé.

plakát

Hlasy nevinnosti (2004) 

Konečně film, který ukazuje, že USA nejsou ti "hodní kluci", za které se ve většine filmů. Tento snímek ukazuje i jejich temnou část-> tím jsem se nehorázně bavil. Luis Mandoki ukázal, že umí točit lepší válečné filmy, než některé, které jsou trapné výplody USA. Tímto kouskem poslal na světovou kinematografii snímek, který se jen tak nedá zapomenout a ukáže vám i stinné stránky války. Perfektní kousek. Jen ty záběry z bojů mohly být trochu detailnější a delší, ale přes tento nedostatek 90%