Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 349)

plakát

Honba za lesním mužem (2006) odpad!

Občas je třeba se trochu uklidnit a pustit si totální "pecku" která už z názvu napovídá, jaká to bude fajn podívaná. Jenže při přehrání 10ti minut nevěřícně kroutím hlavou, zpytuju svědomí a říkám si, jestli Tim byl zkouřený, vožralý a nebo si ze mě dělá vysloveně prdel. Herecké výkony by se daly přiřadit kyvadlovým hodinám. Bohužel i ty jsou užitečnější, než třeba Jeremy Sumpter, který vypadá a hraje jako maminky mazánek. Je mi jasn, že Skousenovi se nechtělo utrácet za něco, co věděl, jak dopadne, ale zkoušet se v tom ještě trochu poňimrat ho rázem sestřelilo střemhlav k zemi. Dobřem u tak. A ty "hlášky" haha, to jsem se zatraceně nasmál. Nikdy víc, ale pokud ano, tak bez obrazu a zvuku.

plakát

Hon na čarodějnice (2011) 

Celkem slušně syrovou atmosféru středověkého období "černé smrti" sráží nenápaditá režie a sázka na laciné digitální triky a efekty (kluci z české UPP, kde efekty vznikaly, se tentokrát skutečně příliš nevytáhli, místy to připomíná počítačové hry z 90.let). Nicholas Cage sice utlumil svoje "ruské" herectví a svojí oblíbenou, patetickou mimiku celkem drží na uzdě, ale jeho postava dostává k svému vývoji tak malý prostor, že je divákovi jeho osud až do hořkého konce víceméně ukradený. Nebýt dobře ztvárněného moru, který jinak celkem předvídatelnému a plytkému snímku dodává temnou a místy i celkem hutnou atmosféru, nestál by ten film ani za těch 50%.

plakát

Horší než smrt (2007) 

Tak tohle jsem opravdu nečekal. Zapomeňte na Harodla a Kumara a věci jako Sex drive a podobné "teen" patlaniny. Přišel Frank Oz a naservíroval takový nářez, že si to budete pamatovat ještě hodně dlouho. Jednoduché, avšak velmi vtipné akce se střelenými hláškami. Není potřeba se zhulit na začátku filmu a poté se jen procházet v halucinacích. Stačí nechat kolovat krabičku valia a dějí se věci. Scény s drogami jsou vážně vtipné ujeté. Děj trochu pokulhává, avšak pointa tam je, jen není tolik vidět. Opravdu, britské filmy se mi líbějí čím dál, tím víc. Skvěle jsem se bavil.

plakát

Hory zalité krví (2009) 

Zhodnotit to z pohledu režie a scénáře by nemělo cenu, protože výsledek by byl jednoznačný. Proto to musím zhodnotit z pohledu provedení masových a brutálních scén. Ty se snažily jít v originálních šlépějích, ovšem občas se vrátily zpátky ke "klasickým" scénám, které lze vidět v každém hororu. Některé však byly hodně povedené, jenže když vezmu v potaz výkon Teda, opět ubíráme na kvalitě a výsledek je takřka nulový. Celkově proto ztráta času.

plakát

Hotel Artemis (2018) 

Hodně špatná variace na Johna Wicka. Tahle vykecávající bublina se prostě nepovedla a je potřeba si to přiznat.

plakát

Hotel Continental (2023) (seriál) 

Postavy nezajímavé, akční scény zbytečně ukvapené. Tohle dílo dělá jménu John Wick spíše ostudu. Zbytečných řečí a vaty je přespříliš a očekávané postupné boje a přestřelky prostě nenajdete. Hrdinové jsou nezajímaví a vlastně je vám jedno, zda jim někdo prožene kulku hlavou. Ač jsem očekával mnohem bližší poznání světa JW, hodnotím snahu o rozšíření celé série.

plakát

Hotel Rwanda (2004) 

Schindlerův seznam na jihoafrický způsob. Proč ne ?..teda spíš proč ano. Tento kousek ani z daleka na Schindlera nešlape. Je pozadu o několik koleček a několik tříd. Jižní Afrika je světové utrpení, to je všem známo, ale udělat si z toho srandu a procházku růžovým sadem o záchraně celé rodiny a příbuzných, to asi chtělo pár promilí v krvi. Ještě štěstí, že se hlavní hrdina nerozhodl vzít do ruky AK-47 a trošku tam nastolit pořádek. To už bych měl asi vážně dost. Je pravda, že děj jde neustále dopředu, ani chvíli se nezastaví, ale je to vymyšlené tak chytře, že kdyby se děj zastavil, divák by to jen tak lehce nepoznal. Nebudu svině a přihodím i tu 3. hvězdu, abych nedostal kamenem do okna, ovšem film na 3* u mě rozhodně nemá.

plakát

House (2008) 

No, co říct. Konečně jsem myslel, že uvidím pořádný horor se vším všudy, ale zase jsem měl jen plané iluze. Když Robby Henson dokáže předvést tak skvělou atmosféru, proč ten děj musí pokulhávat ? Když se však ale začně uzel rozmotávat, najednou se zamotá ještě víc a pan režisér neví, za který konec zatáhnout. To je škoda, protože začátek byl opravdu dobře nabitý.Po traileru jsem to čekal mnohonásobněji lepší.

plakát

Hra (1997) 

Fincher si rozhodně potvrzuje svoji příčku mezi nejlepšími režiséry. Tak jsem čekal, že Douglas už svoji slavnou éru ukončil, ale poměrně jsem se zmýlil. Hraje na oskara a zároven táhne celý film až do fantastického konce. Pointa není až tak skvělá, jedná se spíše o béčkovou pointu, ale zvládnuta je na áčkovou. Jen ttrochu té chaotičnosti mi tam vadí.

plakát

Hráč (1992) 

Únavné dialogy, trapní herci, bezmyšlenkovitě splácaný slepenec toho nejhoršího humoru. Nebýt te "kriminální" pasáže, vpálil bych tomu odpad, ale neboť Altman měl i horší dny a jeho výsledek lze považovat za náhodu, náhodně mu tedy nějakou tu hvězdu přidám. Žádné celovečerní drama ale nečekejte. Film, který zapomenete ještě dříve, než skončí.