Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 350)

plakát

Bodyguard (2018) (seriál) 

Je taková slabší variace na 24, která bohužel ztratila potenciál. Není to o tom, že by to nebylo napínavé, nebo chyběly cool momenty, ale všechno působí strašně řídce a já už vlastně všechno viděl. Postavy si navíc pořádně neočucháte a Madden prostě není takový badass jako byl kdysi Kiefer. Já se u seriálu bavil, svůj účel splnil. Navíc kvituji příjemnou stopáž, která se dala zkousnout. Bohužel, dalo se z toho vykřesat mnohem víc.

plakát

Bod zlomu (1991) 

Klasická americká slátanina, která se spoléhá hlavně na herecké výkony Swayzeho a Reevese a kupodivu jim to vychází. Ani ostatní herecké výkony nejsou k zahození a to se musí rozhodně připočítat. Pointa je velmi jednoduchá, avšak prostředí je nenahraditelné, jenže krom bezvadného prostředí a občasnou přestřelku neuvidíme takřka nic a závěrečná mlátička je to největší klišé celého filmu, zkrátka jakoby vystřižená z hodně béčkových filmů. Docela zklamání.

plakát

Boj o dědictví (2011) 

Banda debilů dělající ještě debilnější věci. Připadal jsem si jako na kolotoči po třech pivech.

plakát

Bourneovo ultimátum (2007) 

Nejakčnější, nejrozklepanější, přesto v rámci možnosti přehledný, a nejrychlejší akční film posledních několika let (ne-li všech dob), že rychleji už to snad ani nejde, celých 110 min jsem měl zvýšený adrenalin a otevřené bulvy, kdybych mrkl, o spoustu věcí bych přišel (tady třeba musím vyzdvihnout scénu rvačky, kde Greengrass umí výborně vtáhnout a zobrazit tu emoci kontaktního souboje, kde se stříhá jak blázen a kamera lítá jak zběsilá, protože tak nějak se cítí ti rváči, oni nesmí mrknout či zaváhat, tím pádem i divák ne) . Šlape to. 95%

plakát

Bourneův odkaz (2012) 

Bezduché, bez nápadu, bez myšlenky. Jeden shnilý dům v lese, klasická kontrola dokladů na letišti, nudná honička na motorce, zničeho nic se zjevující BAD-ASS agent. Ehm, aneb jak se dá výborná série naprosto **urvit. Bez Bournova jména v názvu by tento film nikoho nezajímal.. Schválně si porovnejte scény na střechách z Bourne Ultimatum a zde..

plakát

Box (2009) 

Kdyby film točil Lynch, ani bych nevzdychl a jen bych s úsměvem podotkl, že toto je normální. Ovšem od Kellyho to není ani snad nenormální. Slibně nabíhající začátek po 40 minutách spadne a jako když slimák závodí se šnekem se děj táhne. A to doslova. Několik nepochopitelných momentů, ještě zhoršuje už tak zkažený potencionál, který film mohl mít. Za plus a také příjemné překvapení beru Cameron a Franka (jeh tvář je doslova drsně udělaná) a skvělý nápad, který z počátku vypadá na napínavý a hodně větvený. Bohužel, zafoukal vítr a větve opadaly.

plakát

Bratrstvo neohrožených (2001) (seriál) 

Tak tady není absolutně co dodat! Byl a je to pořád ten nejskvělejší válečný zážitek, jaký jsem kdy mohl zažít. Už od prvního dílu to člověka neskutečně chytne. Naprosto úžasně kombinuje válečné scény s těmi klidnými, melancholickými - které vždy doplní úžasná hudba. Navíc u Band of brothers je skvělý i úvodní a závěrečný díl, což je diametrální rozdíl oproti "The Pacific". Prostě bych řekl, že tady do sebe všechno zapadlo, všechny kolečka skvěle pasují do ještě lépe seřízeného stroje. Ten pak přináší neopakovatelný zážitek všem milovníkům historie a II. světové války!. Damian Lewis jakoby vypadl z druhé světové války rovnou na bojiště. Zaslouženě nejdražší televizní seriál všech dob..

plakát

Bratři (2009) 

Výborně natočené a emočně vypjaté drama. Přestože snad každý musel vědět, jak se bude příběh vyvíjet (a to i bez přečtení zdejšího obsahu). Cením si absence amerického patosu, hvězdnatá vlajka sice vlaje na každém domě, ale beru to tak, že Amíci prostě takoví jsou. V jiných filmech je nám podsouván daleko více. Scény z Afghánského zajetí jsou dostatečně drsné a uvěřitelné (Lovci jelenů se zamozřejmě rovnat nemohou). Film dobře zachycuje, co s psychikou člověka dokáže udělat válka. Žádný veterán nejspíše nemůže žít úplně normální život, a to si nemusel projít zrovna tím, co jedna z postav. O hereckém koncertu tří hlavních představitelů už bylo napsáno hodně a i já se přidávám k pochvalným ohlasům. Minimálně Tobey Maguire si pro zlatou sošku půjde, i když i Jake Gyllenhaal a Natalie Portman si ji určitě také zaslouží.

plakát

Bratři z donucení (2008) 

Step Brothers je nenáchylná a neúchylná komedie ve stylu "teen", ovšem jejím zvrhlostem a scénám, ve kterých se drbete mezi nohama, když vás svědí za uchem, se McKay vyhnul. Jinak čekal jsem trochu úlet, který jsem dostal v opačném slova smyslu.. Úlet takový, že děj bude naprostá zbytečnost a ztráta času, děj, který bude jiný a zároven stejný. Jenže Will Ferrell to prostě musí zhnusit. Hanba mu. Po polovině filmu je jasné, co chtěl básník říci a vy musíte tu špínu ještě sledovat. Máme ale štěstí, že některý gagy jsou vážně povedené. Prostě přimhouřím oko.